Logo Bouwend Nederland

Belangrijke veranderingen voor bedrijfswagens door nieuwe wet- en regelgeving

Woensdag 8 maart 2023

Zowel de Europese als de Nederlandse overheid hebben nieuwe wet- en regelgeving doorgevoerd voor bedrijfswagens, om de klimaatdoelstellingen te halen. De belangrijkste veranderingen vanaf 2025, die direct impact hebben op jouw bedrijf of wagenpark, kwamen aan bod tijdens een leerzaam webinar van LeasePlan op 7 maart 2023.

Belangrijkste vragen die in het webinar zijn beantwoord 

  • Wat is de impact van die nieuwe wet- en regelgeving?
  • Kom je de stadscentra (milieuzones) straks nog wel in?
  • Zorgen deze maatregelen er inderdaad voor dat meer elektrische bestelwagens worden afgenomen?

Wist je dat…

De ondernemersvrijstelling voor de bpm per 1 januari 2025 vervalt voor brandstof bedrijfswagens? En dat de gemiddelde aanschafprijs hierdoor met € 12.000,- stijgt?

Switch to Electric

Vind je de overgang naar elektrisch rijden lastig? Of heb je nog niet een geschikte elektrische bestelbus gevonden? LeasePlan helpt je om de overstap naar elektrisch rijden makkelijker te maken. Met 'Switch to Electric' lease je nu een diesel bedrijfswagen die later kosteloos kan worden ingeleverd, voor een geschikte elektrische bedrijfswagen die je bij LeasePlan least.

Waarom Switch to Electric voor jou de perfecte oplossing kan zijn

  • LeasePlan rekent geen extra kosten voor het eerder inleveren van de diesel bestelbus.
  • Heb je een geschikte elektrische auto gevonden? Switchen maar!
  • Je rijdt altijd een nieuwe elektrische bestelbus.

Welke bussen komen in aanmerking voor 'Switch to Electric'?

Dat zijn nieuwe diesel grijs kenteken bedrijfswagens, die:

  • Je van LeasePlan least en hun eigendom zijn;
  • Tussen 1 januari 2023 en 31 december 2024 bij jou zijn ingezet;
  • Nog bij LeasePlan rijden op het moment dat je kiest voor 'Switch to Electric'.

Lees hier alle actievoorwaarden.

Webinar gemist?

Geen probleem, via onderstaande knop kijk je het webinar terug. Wil je de whitepaper ontvangen? Vraag die dan hier aan.

Kijk het webinar terug

 

Heb je interesse?

Wil je meer weten over ‘Switch to Electric’ of ben je benieuwd naar de voorwaarden? Bel 036 527 04 00 of laat je gegevens achter op de website van LeasePlan. Geef in het opmerkingenveld aan: Switch to Electric.

Neem contact met mij op
BNL Ledenvoordeel

Gerelateerd nieuws

Maandag 27 mei 2024
Emission-0 telt al ruim 400 emissievrije materieelstukken

Hoe mooi zou het zijn als we elektrisch materieel gaan delen zodat emissievrij werken voor iedereen betaalbaar is, dacht innovatiemanager Anne Koudstaal van Dura Vermeer. Inmiddels is deelplatform Emission-0 een feit. Hier kan je emissieloos bouw-, transportmaterieel en laadvoorzieningen uit heel Nederland huren en boeken. Met partners als Betuwewind, Ploegam en Van Oord is Dura Vermeer óók bezig om een landelijk dekkend netwerk van laadpleinen voor de bouw uit te rollen.

Vrijdag 24 mei 2024
Warmtemanifest: maak warmtenetten weer HOT

In de toekomst zal ongeveer een kwart tot dertig procent van de warmtevraag met duurzame collectieve warmtenetten worden ingevuld. Deze uitdagende stip aan de horizon kunnen we alléén bereiken, wanneer we constructief samenwerken aan dit gemeenschappelijke doel. Dat is de kernboodschap van het Warmtemanifest, dat gisteren op het Warmtenetwerk Jaarcongres werd overhandigd aan Caroline Kollau, Directeur Energiemarkt en plaatsvervangend DG Klimaat en Energie bij het ministerie van EZK. In het Warmtemanifest worden tien concrete voorstellen gedaan en een uitnodiging om deze samen met de warmtebedrijven, netbeheerders, de bouwsector en overige sectoren op te pakken.

Maandag 20 mei 2024
“Kom bewoners tegemoet bij aanleg warmtenetten”

Warmtenetten zijn in dichtbebouwde gebieden 30% goedkoper dan individuele warmtepompen als je naar de maatschappelijke kosten kijkt. Bovendien wordt het elektriciteitsnet met een warmtenet significant minder zwaar belast. Alleen komt het financiële voordeel momenteel niet bij huishoudens terecht. Dat blijkt uit onderzoek van Berenschot naar de situatie in Den Haag. NVDE, Stedin, Energiebeheer Nederland en Bouwend Nederland pleiten ervoor dat bewoners meer worden ondersteund.