Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Bouwteam reikt certificaten uit aan young professionals

Bouwteam reikt certificaten uit aan Young Professionals

Donderdag 3 augustus 2023

Woensdag 21 juni liet Bouwteam vier afstudeerders en een achttal deelnemers aan het talentenprogramma Young Professionals stralen tijdens hun event in de Houthallen in Oosterhout.

Bouwteam 

Bouwteam werkt al een aantal jaren en is intussen een begrip in de regio. Op dit jaarlijks event waarop afstudeerders hun opdracht mogen presenteren werd dit jaar aangevuld met certificaatuitreikingen aan de eerste groep deelnemers van het talentenprogramma, dat Bouwteam twee jaar geleden startte. Het programma begon met een aantal stellingen over Bouwteam, die werden beantwoord een aantal fanatieke Bouwteam-participanten en bestuursleden. Vervolgens kreeg het publiek van Maurits Roks van Van Boxsel Engineering een korte presentatie over de herontwikkeling van het Galvanitasterrein, waar ook de Houthallen zich bevinden.

Pitch afstudeerders

De studenten Nick van Dordregt, Melissa Luwema, Charlotte van Bergen en Pim Nooten toonden met passie en trots hun behaalde resultaten van hun afstudeeropdracht aan de participanten van Bouwteam en andere aanwezigen. De afstudeeropdracht van Nick van Dordregt, student aan Avans Hogeschool, ging over 'Continuïteit borgen door duurzaamheid'. Melissa Luwema, student aan HZ University of Applied Sciences, gaf een pitch over 'Het verlagen van de MPG-berekening door middel van biobased bouwen'. Charlotte van Bergen en Pim Nooten, studenten aan Avans Hogeschool, gaven een presentatie over 'CO₂-reductie binnen het Wij Wonen concept van Van Wijnen'. Een deskundig gekozen panel beoordeelde hun pitchen, waaruit Melissa Luwema tot winnaar werd gekozen! Regio in bedrijf postte over haar opdracht.

Young professional programma

Ook sloten dit jaar voor het eerst acht Young Professionals (Ashly Huijsmans, Yanick Coremans, Jan van der Sommen, Maurits Roks, Nick Renne, Niels de Hoon, Patrick van Dongen en Pieter Cleef) hun Talentenprogramma af met een prachtige certificatenuitreiking. Middels co-creatie zijn deze deelnemers, bedrijven en teamcoaches 2 jaar geleden aan de slag gegaan met praktische opdrachten en casussen aan de hand van diverse thema’s, die op dat moment speelden. Een mooie vorm van onderwijs, waar Bouwteam erg trots op is! 

Bekijk de impressievideo van deze interessante en gezellige middag in Oosterhout. Bouwteam heeft de afstudeerders en de Young Professionals echt laten stralen!

Voor meer informatie over Bouwteam of het Young Professionalprogramma kun je terecht bij de teamcoach Fleur de Bruijn (mail of bel: 06 19 80 69 35).

Bij Bouwteam zijn veel leden van Bouwend Nederland (vooral uit afdeling Brabant Mid-West) aangesloten. Meerdere van deze deelnemers zijn ook lid van Jong Bouwend Nederland.

Petra Landmeter
Verenigingsmanager afdeling Brabant Mid-West
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 31 mei 2024
In Breda kan het: in 100 dagen samen een gebiedsvisie opstellen

Om aan de grote vraag naar woningen te voldoen moeten er in de komende jaren honderdduizenden woningen bij worden gebouwd. Daarmee staan gemeenten en provincies voor een enorme opgave. In Breda werkten de gemeente en bouwpartners Maas-Jacobs Groep en Nederlandse Bouw Unie (NBU) intensief samen tijdens de voorbereidingen van Blossem. In 100 dagen stelden zij samen een gebiedsperspectief op, na nog eens 6 maanden lag er een ontwikkelvisie voor 615 nieuwe woningen.

Woensdag 1 mei 2024
RWU-index 1991 stopt per 1 januari 2025

Voor het verrekenen van prijswijzigingen tijdens de uitvoering van een project is in 1991 de Risicoregeling Woning- en Utiliteitsbouw 1991 (RWU 1991) opgesteld. De Commissie Risicoregeling Woning- en Utiliteitsbouw heeft besloten om per 2025 te stoppen met de RWU-index 1991.

Woensdag 6 maart 2024
Ruimtelijk Voorstel Provincie zet woningbouw in Zuid-Holland verder klem

Het Ruimtelijk Voorstel van de Provincie Zuid-Holland maakt bouwen van betaalbare woningen in Zuid-Holland verder onhaalbaar. Bouwend Nederland vindt het beleid onverstandig en onrealistisch.