Logo Bouwend Nederland

Bouwvrouwen in het zonnetje op 8 maart 2024

Dinsdag 6 februari 2024

Vrijdag 8 maart 2024 zetten we voor de vierde keer alle bouwvrouwen van Nederland in het zonnetje. Met de minicampagne #bouwvrouwen, een inhaker op de internationale dag van de vrouw op diezelfde dag, laten we op deze dag vrouwelijke rolmodellen zien als inspiratie voor toekomstige werknemers (en hun beïnvloeders) én geven we het imago van de bouw en infra een boost onder vrouwelijk Nederland.

De campagne is ontwikkeld vanuit een gevoel van trots voor de sector, met de hoop dat meer vrouwen de bouw als een aantrekkelijke carrière zullen beschouwen. De bouwsector heeft namelijk constant en in grote mate behoefte aan personeel.

Oproep aan alle bouwvrouwen

Vanaf vandaag roepen we alle trotse bouwvrouwen van Nederland op om een (actie)foto van zichzelf te posten op Instagram, Facebook of LinkedIn met #bouwvrouwen. 8 maart staat de hele dag in het teken van de bouwvrouwen van Nederland. Op die dag zijn alle (via openbare accounts gedeelde) foto's te zien via onze socials. Op een speciale themapagina zullen we de komende tijd tien bouwvrouwen uit alle regio's uitlichten. 

Speciale bouwvrouwen events

Op 8 maart worden in de regio verschillende bouwvrouwen evenementen georganiseerd. Ben je benieuwd wat er wordt georganiseerd in jouw regio? Bekijk het op onze bijeenkomstenpagina

Zo kan je in Etten-Leur bij afdeling Brabant Mid-West deelnemen aan een inspirerende ochtend, organiseert Regio Noord een Bouwvrouwen Inspiratiemiddag, luister je bij Regio Oost naar Olympisch snowboardkampioene Nicolien Sauerbreij, vertelt voetbal- en bouwvrouw Wiëlle Douma over werkprivébalans bij Regio Randstad Zuid, is Kasteel Henkenshage weer dè ontmoetingsplek voor bouwvrouwen in Oost-Brabant, kan je naar Haelen om te netwerken met Limburgse bouwvrouwen, organiseert afdeling Zeeland een event in Kloetinge en komen belooft het een flitsende dag te worden voor bouwvrouwen in Purmerend voor Regio Randstad Noord op de H20 Esports Campus.

Bouwvrouw van het Jaar

Dorien Staal, algemeen directeur van Voorbij Prefab en voorzitter van de Betonvereniging, is de Cobouw Bouwvrouw van het Jaar 2023. Ze is al meer dan 25 jaar actief in de bouw en roept dit jaar andere bouwvrouwen op om foto's te delen met de hashtag bouwvrouwen op sociale media.

Angelina van Weerdenburg
senior communicatieadviseur

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 24 mei 2024
'Samen uitdagingen het hoofd bieden'

De vergrijzing, energietransitie en veiligheid: de infrasector kampt met diverse uitdagingen. "Tijd om onze koppen bij elkaar te steken. Alleen zo kunnen we deze uitdagingen aanpakken", aldus Mario Goossens, directeur BESIX Infra Nederland.

Woensdag 22 mei 2024
Minder uren werken, meer plezier, hetzelfde salaris bij Hegeman

Wie wil dat nou niet: 36 uur per week werken en betaald krijgen voor 40. Hegeman Holding in Nijverdal stapte begin vorig jaar in overleg met de OR - en in navolging van IJsland - over op een kortere werkweek tegen hetzelfde salaris. Wat blijkt, het welzijn van de medewerkers verbeterde en het korte verzuim nam drastisch af bij een gelijkblijvende productie. Directeur Frank Hegeman vertelt hoe. "Het werkt twee kanten op: medewerkers hebben tijd om tot rust te komen en wij hebben gemotiveerd personeel."

Woensdag 8 mei 2024
Fa H. Heijnen en Zn: een familiebedrijf moderniseren gaat niet vanzelf

Harrie Heijnen had de hoop al opgegeven dat zijn zoon Mark ooit in de bouw zou gaan werken. Toch kreeg het bouwvirus ook de vierde generatie Heijnen in zijn greep en sinds kort is hij zelfs samen met zijn vader en tante mede-eigenaar van Fa H. Heijnen en Zn.