Logo Bouwend Nederland

Data, bouwen en scoren Twente pakt uit in de Grolsch Veste

Dinsdag 12 december 2023

Wat zijn de raakvlakken tussen voetballen en bouwen? Is het al mogelijk om doelpunten te voorspellen? Regio Twente kwam daar achter in een spectaculaire bijeenkomst in de Grolsch Veste. De leden kregen een uniek kijkje achter de schermen bij FC Twente en werden bij gesproken over belangrijke thema's zoals teamwork, ondernemerschap en analyseren van data.

“Wij kijken terug op een bijzonder geslaagd jaar", vatte Lucas Haafkes, voorzitter Regio Twente kernachtig samen tijdens de openingsspeech. We hebben de huizenfabriek van Van Wijnen bezocht in Heerenveen, we gingen zelfs de grens over naar de prefab huizenfabriek van Terhalle en organiseerde verschillende sessies over familiebedrijven, wet kwaliteitsborging en verduurzaming van bestaande woningen. Het jaar 2024 heeft nog veel meer in petto en het bestuur is al druk met de organisatie bezig. Na aankondiging van de gastsprekers bracht hij een toost uit op het nieuwe jaar. 

Data scouting en data analyse  

Niels Wigbold data scout en data analyst bij FC Twente gaf een kijkje achter de schermen over hoe hij in zijn functie analyses maakt van de huidige spelersgroep en hoe achter een scherm, wereldwijd, met verschillende zoekcriteria de ideale speler kan vinden. Een bijzondere ontdekking hoe data wordt verzameld en gedeeld. In het vliegtuig stappen om de ideale speler fysiek te analyseren is niet meer nodig met een muisklik heb je de beschikking over de wereldwijde spelersmarkt. 

Data en bedrijfsvoering 

Erwin Leurink is een oud prof voetballer van zowel Heracles Almelo als FC Twente en heeft zich na zijn voetbal loopbaan gespecialiseerd in het adviseren van bedrijven op data gebied. Indrukwekkend was zijn persoonlijke verhaal over zijn loopbaan en over de mensen die hem inspireerden. Erwin liet ook de praktische invulling zien tussen de softwarepakketten die binnen de bouw gebruikelijk zijn en de uitwisseling van data ter voorbereiding op de wet kwaliteitsborging. 

Het stadion als spiegel

Benno Schildkamp heeft verschillende directiefuncties gehad binnen de bouw-en installatiebranche en is auteur van het boek "Voetballend ondernemen". Onlangs heeft hij zijn snelgroeiend bedrijf in maaltijden (170 medewerkers) verkocht. In zijn persoonlijke verhaal over leiderschap en mensgericht samenwerken inspireerde hij de deelnemers met een no nonsense aanpak en flinke dosis humor.    

Knallend het jaar uit 

De grasmat in de Grolsch Veste had een buitenaardse uitstraling tijdens de rondleiding. Ook in de avond wordt de mat vitaal gehouden met speciale kleurrijke UV verlichting. De leden werden door de rondleiders meegenomen naar de voetbal kleedkamers, bestuurskamer, commandocentrum en de bouw skyboxen.   
Wil je lid worden van Regio Twente? Kijk dan eens verder op de website. Maar uiteraard kun je Jorrit van Ommen ook mailen (j.vanommen@bouwendnederland.nl) of bellen (06 - 83 17 85 47).

Jorrit van Ommen
Verenigingsmanager Regio Oost
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Woensdag 22 mei 2024
Minder uren werken, meer plezier, hetzelfde salaris bij Hegeman

Wie wil dat nou niet: 36 uur per week werken en betaald krijgen voor 40. Hegeman Holding in Nijverdal stapte begin vorig jaar in overleg met de OR - en in navolging van IJsland - over op een kortere werkweek tegen hetzelfde salaris. Wat blijkt, het welzijn van de medewerkers verbeterde en het korte verzuim nam drastisch af bij een gelijkblijvende productie. Directeur Frank Hegeman vertelt hoe. "Het werkt twee kanten op: medewerkers hebben tijd om tot rust te komen en wij hebben gemotiveerd personeel."

Woensdag 8 mei 2024
Bouwbedrijf Van Dillen is 300 jaar oud: 'We zien onszelf als start-up'

Bouwbedrijf Van Dillen wordt al 300 jaar van vader op zoon overgedragen. "Tot de dag van nu hebben al die generaties zich aangepast aan de eisen van de tijd. Ik denk dat we daar als onderneming ook goed in zijn. We zijn er in ieder geval continu mee bezig. We zien onszelf nog altijd als start-up." Dat is het verrassende antwoord van directeur/eigenaar Cees van Dillen op de vraag naar het onderscheidende vermogen van het sinds 1724 bestaande bouwbedrijf.

Donderdag 2 mei 2024
Bleckmann Almelo schoolvoorbeeld van circulair logistiek vastgoed

Op 25 april bezochten de Twentse Bouw- en Infraleden het eerst aantoonbare circulaire logistiek bedrijfsgebouw van Nederland. De excursie werd afgewisseld door verschillende lezingen over de, historie, drijfveren en toekomstvisie van Bleckmann, over het verduurzamen van distributiecentra, het bouwen en realiseren van deze hal en de laatste ontwikkelingen over het inlenen van zelfstandigen zonder personeel.