Logo Bouwend Nederland

Datum bouwplaatsbezoek HBO Bouworiëntatiedagen 2024 bekend

Vrijdag 5 april 2024

Dit jaar organiseren we samen met de Academie voor Duurzaam Gebouwde Omgeving van de Avans Hogeschool weer de HBO Bouw Oriëntatiedagen (BOD). Een onderdeel hiervan, het bouwplaatsbezoek, staat gepland op 31 oktober 2024. Doe jij mee met je project?

Komend schooljaar gaan alle eerstejaars studenten van deze academie kijken op een bouwplaats om kennis te maken met onze sector, zowel de bouw als de infra. Dit betekent dat bijna 400 studenten een langsgaan bij een bouwproject, bij voorkeur in Noord-Brabant of de randen daaromheen. Dit is een uitgelezen kans om deze jongeren te interesseren voor een carrière in onze sector!

Hoe ziet het traject eruit voor de studenten?

  • Lesweek 1: aankondiging van de BOD
  • Lesweek 4/5: uitnodiging om in te schrijven voor de BOD
  • Lesweek 7: één lesuur (45 minuten) staat in het teken van de uitleg over de BOD, veiligheid op de bouwplaats en aansluitend uitleg voor de opdracht
  • Lesweek 9: op donderdag 31 oktober bouwplaatsbezoek
  • Lesweek 10: evaluatie met studenten betreffende de opdracht

Bied jij deze studenten een unieke kans?

Heb je een interessant project van voldoende omvang dat zich in de realisatiefase bevindt en dat zich leent om een 'verhaal over de bouw' te vertellen? Doe dan mee. Heb je nog niet eerder meegedaan en wel interesse? Laat het ons dan weten via een mail aan Karin Oomen. Wij zorgen ervoor dat je een uitnodiging ontvangt.

Karin Oomen
Adviseur onderwijs & arbeidsmarkt - Regio Zuid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Maandag 27 mei 2024
Kinderen enthousiast maken voor de bouw en infra?

Dat kan vanaf nu met ‘De bouw maakt het op school’! Bouwend Nederland ontwikkelde met doelgroepexperts, kinderen en leden een set aan materialen waarmee bouw- en infrabedrijven op een leuke en gemakkelijke manier aan kinderen op de basisschool kunnen vertellen over hun mooie werk. Bouw- en infrabedrijven krijgen vaak de vraag om iets over hun werk te komen vertellen op een basisschool. Of zij zijn aan het werk aan (of vlakbij) een school en willen zelf laten zien wat er allemaal bij de bouw en infra komt kijken. Vanaf nu kan dat met het materiaal van ‘De bouw maakt het op school’.

Vrijdag 24 mei 2024
'Samen uitdagingen het hoofd bieden'

De vergrijzing, energietransitie en veiligheid: de infrasector kampt met diverse uitdagingen. "Tijd om onze koppen bij elkaar te steken. Alleen zo kunnen we deze uitdagingen aanpakken", aldus Mario Goossens, directeur BESIX Infra Nederland.

Woensdag 8 mei 2024
Fa H. Heijnen en Zn: een familiebedrijf moderniseren gaat niet vanzelf

Harrie Heijnen had de hoop al opgegeven dat zijn zoon Mark ooit in de bouw zou gaan werken. Toch kreeg het bouwvirus ook de vierde generatie Heijnen in zijn greep en sinds kort is hij zelfs samen met zijn vader en tante mede-eigenaar van Fa H. Heijnen en Zn.