Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Evenement circulaire verpakkingen en afvalreductie

Evenement circulaire verpakkingen en afvalreductie

Dinsdag 8 augustus 2023

Hibin organiseert op 13 september 2023 samen met Circular Plastics Alliance, partners (Heijmans, HSB en De Nijs) en Xella Nederland een inspirerende en interactieve middag rondom afvalreductie en circulaire verpakkingen. Deze middag vindt plaats bij Xella Nederland in Vuren en begint om 12 uur met een bijzondere palingrokerij. Deelname is gratis.

Afvalretour

Afvalvrije bouwplaatsen zijn de toekomst. Wet- en regelgeving stimuleert de bouwsector afval te reduceren en verpakkingen alleen toe te passen wanneer strikt noodzakelijk. Retourname van eigen afval en verpakkingen is een must. Op 13 september wordt het initiatief van Circular Plastics Alliance uit de doeken gedaan. Niet alleen de introductie van het kunststof palletretoursysteem, maar ook de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van ladingdragers en verpakkingsfolies worden besproken en daaromtrent de rol van de handel en fabrikant.

We zoomen in op de retourlogistiek van de circulaire kunststof pallet van Xella. We leren welke stappen Xella Nederland heeft doorlopen om tot deze nieuwe kunststof ladingdrager te komen.

Kortom een inspirerend programma waar fabrikant, groothandel, bouwer én installateur wat van kan opsteken. 

Programma

  • 12:00 – 13:00             --- Inloop met een broodje paling ---
  • 13:00 – 13.15             Welkom door Ralph Jorissen – CEO Noordwest Europa Xella
  • 13:15 – 13:45             Spreker Mona Keijzer –  oud-staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat en Raad van Commissarissen van HSB bouw
  • 13:45 – 14:15             Spreker Martje Fraaije – Programmamanager 'Rabo Circulair Ondernemen Challenge'
  • 14:15 – 14:30             --- Koffiebreak ---
  • 14:30 – 15:00             Henk Kras (Founder en Director) van Circular Plastics Alliance en Jeroen van Heerwaarden (directeur Commercie) van Xella Nederland
  • 15:00 - 16:00              Paneldiscussie met De Nijs, HSB, Heijmans en Xella
  • 16:00 - 17:00             --- Netwerkborrel ---


Interesse? Meld je dan snel aan

Helen Visser
beleidsadviseur duurzaamheid

Gerelateerd nieuws

Maandag 15 juli 2024
Rekentool extra voorwaarden TOjuli beschikbaar

Sinds deze maand gelden er strengere voorwaarden bij de TOjuli-eis. Je kan niet meer volstaan met het vinkje ‘actieve koeling’ binnen de BENG berekeningen. Er gelden enkele aanvullende voorwaarden. Via de website van RVO kan je een rekentool aanvragen voor de vereenvoudigde berekening van de koelcapaciteit.

Woensdag 10 juli 2024
Ook provincie Limburg hanteert ingroeimodel emissieloos bouwen

Najaar 2023 tekenden ruim 45 partijen het convenant Schoon en Emissieloos bouwen. Zo ook de provincie Limburg. De provincie sprak met een aantal grote Limburgse gemeenten af om de methode van gemeente Eindhoven te gebruiken, elk op een eigen ambitieniveau met het convenant SEB als minimumeis.

Vrijdag 5 juli 2024
Hoe klimaatmaatregelen eenvoudig omgezet worden tot commercieel voordeel

Het Klimaatakkoord of de Green Deal zorgen ervoor dat steeds meer bouw- & infrabedrijven moeten aantonen welke impact zij hebben op het klimaat. Ze worden verantwoordelijk gehouden de CO2-uitstoot verder te verlagen. Hiervoor is een accurate CO2-registratie noodzakelijk.