Logo Bouwend Nederland

Groots railfestival bij monumentale loc loodsen Roosendaal

Zondag 10 september 2023

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 september van 10:00 tot 15:00 uur vinden de landelijke Raildagen plaats. Bij de monumentale loc loodsen in Roosendaal opent Swietelsky Rail Benelux met een aantal partners die twee dagen de deuren om het publiek te laten zien en ervaren hoe boeiend, duurzaam en innovatief de railsector is en welke leuke banen er zijn.

Wat zijn de raildagen?

De Raildagen is een initiatief van Railforum, uitgevoerd door de leden en relaties van deze vereniging. Tijdens deze twee dagen openen bedrijven en werkplaatsen hun deuren voor familie en vrienden van hun eigen personeel, de omgeving, relaties en het brede publiek. Railvervoer speelt een belangrijke rol in een bereikbare, leefbare en duurzame wereld. En dus in het leven van ons allemaal. Dat willen we zichtbaar maken tijdens de Raildagen. Kijk voor deelnemende locaties en partijen op www.raildagen.nl.

Festivalterrein in Roosendaal

Bij de monumentale loc loodsen in Roosendaal is door Swietelsky Rail Benelux een compleet terrein ingericht waar tijdens de twee dagen meerdere infra gerelateerde bedrijven als Dual Inventive, ATR Group, Smart Dimensions, Hamer Infra, Brouwer Technology, Logitech en RailCargo zich presenteren en demonstraties geven. Zo heeft het publiek op vrijdag 15 september de unieke gelegenheid om de innovatieve werkmachines van Swietelsky op afstand en onder begeleiding van het personeel te bekijken en uitleg te krijgen over hoe deze fabriek op wielen werkt.

Naast alle activiteiten op het eventterrein is Swietelsky op zaterdag 16 september ook nog bij station Roosendaal aan werk aan het spoor en kan het publiek op basis van inschrijving een bezoek brengen aan deze werkzaamheden. In groepen van maximaal 20 personen kunnen ze dan onder begeleiding de werkzaamheden bekijken vanaf een loopbrug boven het spoor waar de werkzaamheden plaatsvinden. Deze groepen gaan vanaf het eventterrein in een busje onder begeleiding naar de loopbrug toe en komen als groep ook weer terug op de eventlocatie.

Informatie over de eventlocatie:

  • Datum: vrijdag 15 en zaterdag 16 september
  • Tijdstip: tussen 10:00 en 15:00 uur
  • Locatie: Monumentale loc loodsen in Roosendaal – Bosstraat 2

Deelnemende partijen: Swietelsky Rail Benelux, Dual Inventive, ATR Group, Smart Dimensions, Hamer Infra, Brouwer Technology, Logitech, De Witte – Vandecaveye BV en RailCargo.

Zie hier de uitnodiging.

Swietelsky Rail Benelux is onder andere gevestigd in Oisterwijk en is lid van Afdeling Brabant Mid-West, Infraplatform Brabant en de Vakgroep Railinfra.

Petra Landmeter
Verenigingsmanager afdeling Brabant Mid-West
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Zaterdag 23 december 2023
Overeenstemming over nieuwe cao Railinfrastructuur

Op 23 december lieten de vakbonden weten dat hun achterban, na raadpleging, heeft ingestemd met het door cao-partijen op 4 december bereikte onderhandelingsakkoord voor een nieuwe cao Railinfrastructuur (cao RIS). Het algemeen bestuur van Bouwend Nederland had tijdens een vergadering van 6 december het akkoord al ondersteund. De nieuwe cao RIS loopt van periode 1/2024 tot en met periode 7/2025.

Maandag 25 september 2023
Cao Railinfrastructuur algemeen verbindend verklaard

Op 28 augustus 2023 is het besluit tot algemeenverbindendverklaring van de cao Railinfrastructuur 2023-2024 gepubliceerd in de Staatscourant. Dat betekent iedereen vanaf 31 augustus 2023 de cao moet naleven.

Donderdag 30 maart 2023
Cao Railinfrastructuur (RIS) 2023 definitief

Nadat werkgeverspartijen (vakgroep Railinfra Bouwend Nederland en Strukton Rail) en de vakbonden (FNV, CNV Vakmensen en Vakorganisatie HZC) eind december 2022 akkoord gingen met het bereikte onderhandelingsresultaat, is de tekst van de cao RIS nu definitief vastgesteld. Partijen hebben de cao inmiddels aangemeld bij het ministerie van SZW, waarna een verzoek tot algemeen verbindend-verklaring (AVV) bij hetzelfde ministerie zal worden ingediend.