Logo Bouwend Nederland

Hoe zit het met de pensioenindexatie 2023 voor gedispenseerden?

Woensdag 20 december 2023

Eind 2022 besloot bpfBOUW de pensioenen met 14,52% te indexeren. Deze onverwacht hoge indexatie bracht aanzienlijke financiële lasten met zich mee voor werkgevers met contracten voor gedispenseerde medewerkers. Het afgelopen jaar hebben we intensief gewerkt om de impact te beperken en de leden op de hoogte gehouden via bijeenkomsten.

Na veel gesprekken met bpfBOUW en verzekeringsuitvoerders hebben we op 12 december een webinar georganiseerd om een terugkoppeling te geven van de gesprekken en de laatste ontwikkelingen door te nemen. Bekijk hieronder de uitzending met Jan Kets en Marin van Esterik en Hans Mosterman van AON.

Joppe Duindam
Manager Brancheontwikkeling & Verenigingszaken
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Zondag 28 januari 2024
35 jaar in de wegenbouw: 'Ik ging fluitend naar mijn werk'

Henk (66) is vorig jaar september met pensioen gegaan. Na ruim vijfendertig jaar in de wegenbouw kijkt hij tevreden terug op een mooie carrière. "Mijn werkgever heeft mij altijd erg gesteund en meegedacht toen het werk wat zwaarder werd. Hierdoor heb ik het daar zo lang volgehouden." Hoe zag zijn carrière eruit en hoe kon hij dankzij de zwaarwerkregeling eerder met pensioen?

Donderdag 21 december 2023
Voorwaarden zwaarwerkregeling voor uitvoerders vereenvoudigd

Vanaf 1 januari 2021 kunnen bouwplaatsmedewerkers gebruik maken van de zwaarwerkregeling om maximaal drie jaar voor hun AOW-leeftijd te stoppen met werken. Vanaf 1 januari 2022 geldt deze regeling ook voor uta-medewerkers. Een voorwaarde voor uta-medewerkers is dat zij de laatste 25 jaar minstens 5 jaar hebben gewerkt als bouwplaatsmedewerker. Voor uitvoerders vervalt die voorwaarde in de nieuwe cao Bouw & Infra die ingaat op 1 januari 2024.

Zaterdag 11 november 2023
Moet je de volledige drie jaar gebruikmaken van de zwaarwerkregeling?

De zwaarwerkregeling bestaat al sinds begin 2021. Toch leven er nog voldoende vragen en zijn er soms onduidelijkheden. In deze serie nieuwsberichten leggen we je uit hoe het precies zit. Hoe zit het bijvoorbeeld met de duur van de regeling?