Logo Bouwend Nederland

Inspiratiemiddag voor bouwvrouwen in Oost-Brabant groot succes

Woensdag 8 maart 2023

85 trotse bouwvrouwen uit Oost Brabant en omstreken kwamen op 8 maart naar Kasteel Henkenshage in Sint Oedenrode voor een bouwvrouwen-inspiratiemiddag. Volgens de deelnemers was de middag, die dit jaar voor de tweede keer georganiseerd werd, wederom een groot succes. Inspirerend, gezellig, leerzaam, tof om andere vrouwen uit de bouw te spreken en 'een cadeautje aan mezelf' hoorde organisator Joelka van Daal.

De middag startte met een plenaire sessie door Linda Poulussen en Nikki Bosch van Hormeaun die deelnemers met een inspirerend persoonlijk verhaal lieten zien hoe zij met kleine stapjes nog gezonder, fitter en gelukkig kunt worden.

Vervolgens liet Lieke Jilesen van Hello Growth in de workshop 'Je darmen zijn je tweede brein' zien wat het effect van voeding op het dagelijks presteren kan zijn. Manon Krijnsen en Lieke van Hoven van Heijmans gaven vanuit het Veiligheidsprogramma GO! een gastcollege Veiligheidsgedrag. Nicoline Maes van Social Marketing Doctors gaf tips over het strategisch aan de slag gaan met social media.

Meer vrouwen in de bouw

Met de minicampagne #bouwvrouwen brachten we ook dit jaar in de aanloop naar Internationale Vrouwendag op 8 maart 2023 diversiteit in gender in de bouw en infra extra onder de aandacht. Dit jaar zijn naast de social media campagne zes evenementen voor bouwvrouwen georganiseerd in de regio, waarvan dit evenement er één was.

Joelka van Daal
Verenigingsmanager
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Woensdag 22 mei 2024
Minder uren werken, meer plezier, hetzelfde salaris bij Hegeman

Wie wil dat nou niet: 36 uur per week werken en betaald krijgen voor 40. Hegeman Holding in Nijverdal stapte begin vorig jaar in overleg met de OR - en in navolging van IJsland - over op een kortere werkweek tegen hetzelfde salaris. Wat blijkt, het welzijn van de medewerkers verbeterde en het korte verzuim nam drastisch af bij een gelijkblijvende productie. Directeur Frank Hegeman vertelt hoe. "Het werkt twee kanten op: medewerkers hebben tijd om tot rust te komen en wij hebben gemotiveerd personeel."

Dinsdag 23 april 2024
Opmars zij-instromers in de bouw en infra

Wist je dat er gemiddeld zo'n 50 kandidaten zich aan het oriënteren zijn voor een carrière in de bouw en infra in de regio Brabant en Limburg?

Dinsdag 16 april 2024
BouwBite over netcongestie: meer nadruk op flexvermogen

Afdeling Oost Brabant en Brabant Mid-West organiseren vier keer per jaar een online BouwBite over een actueel thema. Deze keer ging het over netcongestie. Manager strategie Edwin Edelenbos van Netbeheer Nederland legde de ruim zestig deelnemers helder uit wat er speelt.