Inspiratiesessie: succesvol samenwerken in Kost+ contracten
Donderdag 24 juli 2025
De bouw-, energie- en watersector staat voor grote uitdagingen. Traditionele contractvormen voldoen vaak niet meer, vooral bij complexe projecten met hoge risico's. De mislukte aanbesteding van de Van Brienenoordbrug is daar een duidelijk voorbeeld van. Daarom is de modelovereenkomst Kost+ ontwikkeld, waarin transparantie en samenwerking centraal staan. Hierover wordt op 16 september een webinar georganiseerd.
Tijdens dit webinar op dinsdag 16 september 2025 (15.00-17.00) spreken onder meer Rob Bleeker Rozemond Advocaten en Daniel Santurio Gonzalez (Duet advocaten) over Kost+. Arno Duijverman, onze senior beleidsadviseur en lid van de klankbordgroep achter het model, deelt zijn inzichten en praktijkervaringen.
Meer voorspelbaarheid
Kost+ werkt met werkelijke kosten en richtprijzen en biedt zo meer voorspelbaarheid dan traditionele contracten. Hoe werkt dit in de praktijk? Voor welke projecten is het geschikt? Wat zijn succesfactoren voor opdrachtgevers en opdrachtnemers? Deze vragen worden beantwoord in het webinar.
Programma
Voor wie?
Gratis deelname voor iedereen in bouw-, infra-, energie- en waterprojecten: projectleiders, contractmanagers, juristen, opdrachtgevers en opdrachtnemers.
Aanmelden?
Via deze link kan je je aanmelden.
Gerelateerd nieuws
Op dinsdag 18 juni vond de jaarlijkse excursie van de Initiatiefcommissie plaats. Een gremium waarbinnen de GWW, provincie, gemeente en ingenieurs samenkomen. De locatie rouleert per provincie: na een bezoek aan Groningen in 2024, met onder meer een project op de Grote Markt en de waterstofambities van de Gasunie, was dit jaar Friesland aan de beurt. De bestemming: Harlingen, waar Dura Vermeer en Wetterskip Fryslân ons bij de hand namen.
Afgelopen najaar trapten we af met de allereerste JBN Denktank over ketensamenwerking in de infrasector. Een groep jonge professionals boog zich over de vraag hoe we de samenwerking in de keten eerlijker, opener en menselijker kunnen maken. Het resultaat? Een frisse blik op samenwerken, gepresenteerd op InfraTech begin dit jaar. De eerste stap is gezet en smaakt naar meer. Daarom geven we dit een vervolg en starten we nieuwe denktanks.
We hebben samen met de NBVT (Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie) de Algemene Voorwaarden Timmerwerk 2025 opgesteld. Deze zijn ook bekrachtigd door Aannemersfederatie Nederland. Het doel van deze nieuwe voorwaarden is om de samenwerking tussen hoofdaannemers en onderaannemers te verbeteren met duidelijke afspraken en een eerlijke verdeling van risico's.