Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Jan willem van engen winnaar eerste jbn award

Jan-Willem van Engen winnaar eerste JBN Award

Dinsdag 26 september 2023

Op vrijdag 22 september werd de allereerste JBN Award uitgereikt. Ruim honderd jonge ondernemers waren daarbij aanwezig. De JBN Award is bedoeld om jonge ondernemers met een inspirerende visie het podium te geven. Jan Willem van Engen, Martijn de Krom en Mart van der Zanden waren de drie finalisten. Uiteindelijk ging Jan Willem met de bokaal naar huis. En er werd nog lang gefeest in Amersfoort…

Op 22 september werd in de Prodentfabriek in Amersfoort de JBN Award uitgereikt tijdens een gezellig galafeest. JBN’ers uit het hele land kwamen samen om de finale te aanschouwen en bij te praten. “Als branchevereniging zijn we trots op onze JBN’ers en hun mooie bedrijven. Dat willen we laten zien. Daarom zetten we jonge bouwers die zich op een inspirerende manier inzetten voor hun bedrijf en de sector, in de schijnwerpers”, aldus voorzitter Arno Visser van Bouwend Nederland. Samen met mede-juryleden Dorien Staal, Artjan van Kooten en Stefan Groothuis zag hij veel mooie nominaties voorbij komen. Ze maakten een selectie op basis van onderscheidenheid, ambitie, leiderschap en invloed op ontwikkelingen in de sector.

Veel lof voor de finalisten

Alle drie de finalisten kregen veel lof van de jury. Mart van der Zanden van aannemingsbedrijf Van der Zanden uit Moergestel zet in op emissieloos en circulair werken. De jury roemt zijn nuchterheid en vooruitstrevendheid. Uit het juryrapport: “Mart gelooft in emissieloos werken en investeert erin. Ook als de kosten voor de baten uit gaan. Doordat hij meewerkt in de uitvoering, heeft hij een goed oog voor wat er speelt in de organisatie.” Martijn de Krom van De Krom in Etten-Leur verdient een finaleplek vanwege het robotiseren van het bulkwerk in bestratingen. Dat ontlast medewerkers fysiek en zorgt ervoor dat zij zich kunnen concentreren op het vakwerk. “Martijn is heel eerlijk en heeft de drive om goed voor zijn vakmensen te zorgen”, concludeert de jury.

‘Je zou voor hem willen werken’

De ambitieuze Jan-Willem van Engen van Bouwbedrijf van Engen uit Kockengen is een ecologische houtbouwer met een passie voor biobased bouwen. Daarnaast biedt hij zij-instromers alle ruimte om 'het vak' in het bedrijf te leren. De jury wees hem als winnaar aan: “Jan-Willem heeft zijn bedrijf zelf opgebouwd vanuit een heel duidelijke visie op duurzaam ondernemen. Die visie draagt  hij ook overtuigend uit aan medewerkers en partner-bedrijven. In de samenwerking met bijvoorbeeld installatiebedrijven, geeft hij hun vakmanschap de ruimte. Zijn woorden getuigen van zelfreflectie en leiderschap; je zou zo voor hem willen werken. Kortom: Jan-Willem is bij uitstek een voorbeeld voor de sector.”

Ook lid worden van JBN?

Het lidmaatschap van Jong Bouwend Nederland biedt allerlei voordelen voor jonge professionals in de bouw en infra (tot 40 jaar). Zo organiseren we allemaal leuke evenementen en bijeenkomsten, delen we kennis en zijn er mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Ook meedoen? Je bent van harte welkom!

Itzél Zuiker
Verenigingsmanager Jong Bouwend Nederland
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 20 juni 2024
Samenwerkingsverklaring bouwmaterialenakkoord

Om circulair te kunnen bouwen, heb je voldoende en kwalitatief goed circulair materiaal nodig. Dat is er nu nog niet. Daarom gaat een brede groep ketenpartijen samenwerken, onder regie van het ministerie van BZK. Ook Bouwend Nederland is hierbij betrokken. Deze samenwerkingsverklaring moet zomer 2025 leiden tot een bouwmaterialenakkoord. In de glasbranche is Vlakglas Recycling Nederland een goed voorbeeld van wat er mogelijk is.

Woensdag 19 juni 2024
Reageer nu: tussentijdse uitkomsten MKI in RAW

In het plan van aanpak Verduurzamen van RAW is MKI als onderwerp aangemerkt waarvoor een verkenning nodig was voordat een RAW-groep ermee verder gaat. RAW-gebruikers en andere belanghebbenden kunnen nu reageren op de door de RAW-werkgroep gekozen richting. Reageren kan tot uiterlijk vrijdag 28 juni.

Maandag 17 juni 2024
Lancering Digitaal Stelsel Gebouwde Omgeving

Het Digitaal Stelsel Gebouwde Omgeving (DSGO) is klaar voor gebruik: op 18 juni wordt versie 1.0 van het afsprakenstelsel gelanceerd en officieel overgedragen aan de markt. Met DSGO is een veilige, betrouwbare en gecontroleerde toegang tot digitale informatie vanuit de hele keten in de ontwerp-, bouw- en technieksector een flinke stap dichterbij.