Logo Bouwend Nederland

Jorritsma Bouw combineert traditie met een nieuwe toekomst

Maandag 18 juli 2022

Tijdens de zomervakantie brengen we een reeks artikelen over familiebedrijven in Noord-Nederland. Hoe gaat dat met bedrijfsopvolging? En wordt er tijdens familiebijeenkomsten ook wel over iets anders gepraat dan het bedrijf? Dit keer een kijkje in de keuken van Jorritsma Bouw.

Familiebedrijven in de bouw zijn er in alle soorten en maten. Grote jongens als Jorritsma Bouw zijn er echter niet veel. De Friese bouwer heeft zo’n 250 medewerkers in vaste dienst en daarnaast nog een flexibele schil van 50 tot 150 man/vrouw groot. Met die mensen draait Jorritsma Bouw een jaaromzet van meer dan 130 miljoen euro. De roots van het bedrijf gaan terug tot in de 19e eeuw. Tot 1880 om precies te zijn, want toen richtte Johannes Jorritsma in Bolsward zijn bouwbedrijf op. Het hoofdkantoor van Jorritsma Bouw zit nog steeds in de plaats, maar niet meer in het grachtenpand waar de geschiedenis van Jorritsma ooit begon. Ook in Groningen heeft Jorritsma een vestiging en als dat nodig is voor projecten die wat verder weg zijn, dan worden er tijdelijke steunpunten opgericht. De werkzaamheden beslaan inmiddels een breed terrein op het gebied van wonen, utiliteit & industrie en service & onderhoud; van de bouw van een particuliere woning tot en met het realiseren van zuivelfabrieken en alles wat daar tussen zit.

Meegaan met de tijd

De leiding van Jorritsma Bouw is in de afgelopen 140 jaar overgegaan van vader op zoon. Zo zijn de teugels sinds 1990 in handen van de 5e generatie: Hans Jorritsma. Kortgeleden is officieel bekend gemaakt  dat er geen 6e generatie in het bedrijf komt die de dagelijkse leiding in handen heeft.

Joke Hemrica, HR-adviseur bij het bedrijf, legt uit dat dat de wisseling past bij de huidige tijd. "Vroeger was het heel vanzelfsprekend dat je als zoon het bedrijf van je vader overnam. Of je dat wel wilde of kon, deed er niet zoveel toe. Tegenwoordig is het heel normaal om te kijken of de volgende generatie er wel de ambitie en de kwalificaties voor heeft."

Weinig verloop

Hemrica voorziet geen problemen nu de dagelijkse leiding niet in handen is van een Jorritsma. "Jorritsma Bouw heeft in anderhalve eeuw tijd een echte familiebedrijfscultuur ontwikkeld met heel waardevolle kernwaarden. Dat ijs is dik genoeg. Waarden als betrouwbaarheid integriteit, loyaliteit, betrokkenheid, saamhorigheid en “samen de schouders eronder zetten” zitten heel diepgeworteld in de mensen, en dat verandert niet met een andere kapitein aan het roer. Wybe Iedema, de nieuwe Algemeen Directeur past bij de kernwaarden waar Jorritsma Bouw voor staat. Andere achternaam, zelfde waarden. Het zijn namelijk juist die zaken waardoor het bouwbedrijf de vele crises die we in 140 jaar hebben gezien, heeft doorstaan.  "Als familiebedrijf zijn we zowel voor klanten als personeel een stabiele en betrouwbare factor. We hebben weinig verloop; zowel opdrachtgevers als medewerkers zijn Jorritsma trouw. Onze medewerkers beoordelen Jorritsma als werkgever niet voor niks met een 8,1", licht Hemrica toe. Sterker nog, zelfs in deze tijd van personeelsschaarste maakt de HR-adviseur regelmatig mee dat mensen aankloppen met de vraag of ze bij Jorritsma Bouw kunnen komen werken. Logisch dus dat het bedrijf die kracht koestert.

Diepe karrensporen

De waardevolle medaille heeft echter ook een keerzijde. Naast al die generaties Jorritsma aan het roer zijn er binnen het bedrijf ook in andere functies aardig wat andere oude vertrouwde familienamen. "We hebben best wel wat medewerkers van wie familieleden hier ook werkten. Dat zorgt natuurlijk voor een mooie geschiedenis met prachtige verhalen. Dat er weinig verloop is, maakt het soms ook ingewikkeld om bepaalde culturen en patronen te doorbreken; simpelweg omdat het altijd zo gedaan is. Sommige van die karrensporen zitten zo diep, dat het heel moeilijk is om eruit te komen, terwijl het voor de continuïteit van het bedrijf nodig is om mee te gaan met de tijd en dat vraagt wendbaarheid en veranderingsbereidheid." Ze denkt dan bijvoorbeeld aan anders kijken naar processen, of digitalisering. "Dan is het gezond om op bepaalde posities mensen van buiten Jorritsma aan te trekken Dat is nu gaande en ik denk dat de organisatie er wel een boost door zal krijgen."

Imagoboost

De beoogde koerswijziging betekent ook dat de buitenwereld wat meer Jorritsma Bouw gaat zien, verklapt Hemrica.

"Aan windowdressing hebben we nooit veel gedaan; de slogan Doe maar gewoon, dat is goed genoeg is altijd heel erg van toepassing geweest op Jorritsma Bouw. Ik denk echter dat we best wel wat vaker minder bescheiden mogen zijn en onze successen mogen vieren en mogen laten zien waar we goed in zijn. Niet alleen om klanten aan te trekken en te behouden, maar ook met als doel medewerkers te binden, boeien en aan te trekken. De nieuwe koers van Jorritsma, waarbij we de ambitie hebben de beste en veiligste werkgever in de sector te zijn, zullen zeker niet ten koste gaan van de waardevolle warme cultuur die het familiebedrijf groot heeft gemaakt."

Lees hier het artikel uit de Leeuwarder Courant, 'Jorritsma is 5e generatie voorbij', van 2 juli 2022.

Annette Korving
Regiosecretaresse - Regio Noord
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 25 april 2024
Tussenbijeenkomst Sliepe yn 'e takomst 24 april

Kun je jonger worden door een weekje in een biobased recreatiewoning te vertoeven in het mooie Friesland? De zeven teams van het project Sliepe yn’e Takomst presenteerden woensdag 24 april een tussenstand van hun ontwerpen voor biobased recreatiewoningen. Psycholoog Bernard Maarsingh gaf tijdens de bijeenkomst een lezing over de effecten van een biobased recreatiewoning op de gezondheid en vitaliteit van de gasten.

Vrijdag 22 maart 2024
Gezamenlijk het aansluitproces optimaliseren staat centraal tijdens bijeenkomst in Emmen

‘Samen beter aansluiten, dat wil toch iedereen?’, was de slogan op de uitnodiging voor de bijeenkomst van 18 maart in het stadion van FC Emmen. Desondanks bleek tijdens de bijeenkomst, georganiseerd door Grond’G, MijnAansluiting en Bouwend Nederland, dat de praktijk weerbarstig is. Mede gevoed door de personeelstekorten en verschillende (maatschappelijke) transities, waardoor de vraag naar elektra, gas, media en water sterk verandert, vraagt het op tijd realiseren van de gewenste aansluiting om een steeds betere afstemming tussen opdrachtgever, netbeheerder, bovengrondse aannemer, ondergrondse aannemer en de gemeente als vergunningverlener. Het versterken van de aansluitketen en het toepassen van slimme innovaties, was tijdens deze volgeboekte bijeenkomst in Emmen, dan ook hét centrale thema.

Vrijdag 1 maart 2024
JBN Noord op excursie naar de Nieuwe Waterwerken in Zoutkamp

Op donderdag 29 februari bezochtend de leden van Jong Bouwend Nederland in Regio Noord het project 'De Nieuwe Waterwerken' in Zoutkamp waar wordt gewerkt aan een nieuw gemaal en de renovatie van de Hunsingosluis.