Logo Bouwend Nederland
 1. Home
 2. Nieuws
 3. Kinderen enthousiast maken voor de bouw en infra

Kinderen enthousiast maken voor de bouw en infra?

Maandag 27 mei 2024

Dat kan vanaf nu met ‘De bouw maakt het op school’! Bouwend Nederland ontwikkelde met doelgroepexperts, kinderen en leden een set aan materialen waarmee bouw- en infrabedrijven op een leuke en gemakkelijke manier aan kinderen op de basisschool kunnen vertellen over hun mooie werk. Bouw- en infrabedrijven krijgen vaak de vraag om iets over hun werk te komen vertellen op een basisschool. Of zij zijn aan het werk aan (of vlakbij) een school en willen zelf laten zien wat er allemaal bij de bouw en infra komt kijken. Vanaf nu kan dat met het materiaal van ‘De bouw maakt het op school’.

Voor in de klas


Via debouwmaakthet.nl/opschool kunnen allerhande materialen worden gedownload die kunnen worden gebruikt voor een presentatie in de klas, maar ook wanneer kinderen op bezoek komen op de bouwplaats of op kantoor. Denk aan een praatplaat, stripverhaal, raadplaatjes, quiz, beroepentestje etcetera. Alles is beschikbaar in ‘hapklare brokjes’, gemaakt op het niveau van de groep én met ruimte voor het eigen verhaal en logo van het bedrijf.

Voor thuis en om weg te geven


Om ervoor te zorgen dat het gesprek over de bouw en infra ook aan de keukentafel verder gaat, maakten we een kleurplaat, woordzoeker (voor 2 leeftijdsgroepen) en een speciaal ‘De bouw maakt het kwartet’ voor kinderen van groep 4 t/m 8. Voor de jongste kinderen kan er een ‘De bouw maakt het’ speelbouwhelm en hesje worden besteld. Het kwartet, de bouwhelm en het hesje zijn voor leden van Bouwend Nederland  via het bestelformulier  te bestellen tegen inkoopprijs.

Wat vind je op www.debouwmaakthet.nl/opschool ?

 • Een nieuwe school? De bouw maakt het!
  Een praatplaat (groep 1 t/m 3) en stripverhaal (groep 4 t/m 8) voor op het digibord waarmee kinderen zien wat er allemaal komt kijken bij de bouw van een nieuwe school. Ook de infra is hier uiteraard goed zichtbaar. Je vertelt hiermee het grotere verhaal van de sector en wat jouw bedrijf daarbinnen doet.
 • Interactieve spelletjes – voor op het digibord
  Om ervoor te zorgen dat de kinderen niet alleen maar hoeven te luisteren
  😉:
  ‘Wat hoort er wel en niet bij de bouw?’ (raadplaatjes voor groep 1 t/m 3)
  ‘De bouw maakt het quiz’ (voor groep 4 t/m 8)
  ‘Wat past er bij jou in de bouw? (beroepentest voor groep 6 t/m 8)
 • Een kleinigheidje voor in de klas of mee naar huis:
  Goed om het gesprek over de sector aan de keukentafel verder te laten voeren! Via de site gratis te downloaden (met eigen logo): kleurplaat en woordzoeker. Tegen inkoopprijs te bestellen: het de Bouw maakt het kwartet, een speelbouwhelm en hesje.

 

Dank aan de leden!

Al het materiaal van ‘De bouw maakt het op school’ is gemaakt met dank aan de inhoudelijke en kritische blik van Bouwbedrijf Mulder, Van Tongeren Watertechniek, Notebomers Bouwgroep, Bouwbedrijf van der Gragt, Bouwbedrijf van der Zanden, K. Dekker bouw & infra, het Ridderkerks Kraanwagenbedrijf, van Wijnen, Van Gelder en Mobilis TBI. Uiteraard is het materiaal ontwikkeld met doelgroepexperts, een educatief schrijver en getest door de doelgroep.

Angelina van Weerdenburg
senior communicatieadviseur

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 18 juni 2024
Maxime Verhagens mbo klussenbus rijdt rond op Bonaire

Een bericht vanaf Bonaire van de oud-voorzitter van Bouwend Nederland.

Dinsdag 18 juni 2024
Podcast: Fries Heinis blikt terug op 10 jaar Bouwend Nederland

Algemeen directeur, Fries Heinis, gaat na 10 jaar Bouwend Nederland verlaten. In aflevering 46 van ‘De bouw maakt het’ gaat presentator Iman de Vries in gesprek met Fries Heinis om meer te weten te komen over zijn ervaringen, de hoogte- en dieptepunten, welke stappen de politiek moet nemen om de woningcrisis op te lossen en wat de toekomst gaat brengen. Daarnaast zijn er ook nog ingezonden vragen en anekdotes die nog meer inzicht geven over de 10 jaar van Fries bij Bouwend Nederland.

Vrijdag 14 juni 2024
1500 schoolkinderen ervaren bouw- en infrawereld in Breda

In Breda hebben BouwSchool Breda, onze afdeling Brabant Mid-West, Jinc en 15 aannemers het voor elkaar gekregen om 1.500 leerlingen op vrijdag 7 juni naar het bouwterrein van Blossem in Breda te krijgen. De Onderwijsdag van de Bouw daarmee goed gevuld.