Logo Bouwend Nederland

Kom naar het Aanbestedingscongres op 30 maart 2023

Vrijdag 3 maart 2023

vrijdag 3 maart 2023 Aanbestedingscentrum Techniek Nederland, Aanbestedingsinstituut Bouw & Infra en Adviescentrum Aanbestedingen 'Grond, Wegen en Groen' organiseren ook dit jaar weer het Aanbestedingscongres. Centraal thema dit jaar: aanbesteden in een veranderende wereld.

Bovengenoemde organisaties werken samen met Beter Aanbesteden als onderdeel van de Week van Beter Aanbesteden. Zij zien toe op de correcte en doelmatige toepassing van de geldende voorschriften en dragen bij aan het verbeteren van de aanbestedingspraktijken.

Beschikbare capaciteit slimmer inzetten

Opdrachtgevers en ondernemers worstelen met steeds grotere werkdruk. De hoeveelheid taken neemt toe, terwijl het aantal medewerkers moeilijk op peil is te houden. Dit vraagt om efficiënt gebruik van de beschikbare capaciteit door slimmer aan te besteden met behoud van doelmatige concurrentie en proportionele verhoudingen. Op dit congres krijg je inspiratie van sprekers die alternatieve wegen verkennen om met minder inspanning tot klinkende resultaten te komen. Ook horen we verhalen over het beter benutten van de communicatiemogelijkheden in een aanbesteding. Dagvoorzitter Marleen Hermans neemt je mee op het pad van de uitdagingen en mogelijke oplossingen in het aanbesteden.

Voor wie?

Het congres is bedoeld voor opdrachtgevers (aanbestedende diensten), adviseurs, installateurs en (groen)aannemers die betrokken zijn bij aanbestedingen. De nadruk ligt op het uitwisselen van de opgedane ervaringen in de praktijk door aanbesteders en ondernemers.

Praktische informatie

Het Aanbestedingscongres begint om 13.00 en eindigt om 18.00. Via deze link bekijk je het volledige programma. De locatie van deze bijeenkomst is het Van der Valk Hotel in Utrecht aan de A12 bij afslag 17.

Aanmelden

Interesse? Meld je dan snel aan via deze link

Foto via Van der Valk Utrecht

Jos van Alphen
Adviseur aanbestedingsrecht
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Woensdag 1 mei 2024
RWU-index 1991 stopt per 1 januari 2025

Voor het verrekenen van prijswijzigingen tijdens de uitvoering van een project is in 1991 de Risicoregeling Woning- en Utiliteitsbouw 1991 (RWU 1991) opgesteld. De Commissie Risicoregeling Woning- en Utiliteitsbouw heeft besloten om per 2025 te stoppen met de RWU-index 1991.

Woensdag 6 maart 2024
Ruimtelijk Voorstel Provincie zet woningbouw in Zuid-Holland verder klem

Het Ruimtelijk Voorstel van de Provincie Zuid-Holland maakt bouwen van betaalbare woningen in Zuid-Holland verder onhaalbaar. Bouwend Nederland vindt het beleid onverstandig en onrealistisch.

Donderdag 29 februari 2024
Partners woningbouw: 'Uitvoering moet beter en sneller'

Nederland kampt met een woningcrisis. Om het enorme woningtekort in te lopen is het nodig dat er jaarlijks minstens 100.000 nieuwe woningen worden gebouwd. Dat zeggen provincies, gemeenten, corporaties, bouwers, ontwikkelaars, investeerders, makelaars en bij de woningbouw betrokken consumentenorganisaties. Twaalf partijen hebben onderling afspraken gemaakt over hoe dat doel versneld bereikt kan worden. Tijdens de landelijke Woontop op 29 februari in Den Haag vragen ze de politieke partijen om dit initiatief daadkrachtig te steunen en de grote woningnood gezamenlijk met meer urgentie aan te pakken.