Logo Bouwend Nederland

KUBR: hét online platform voor professionals in de techniek- en bouwsector

Dinsdag 26 september 2023

KUBR is de nieuwe online community waar professionals in de gebouwde omgeving (technische) kennis en ervaringen uitwisselen. Deelnemers kunnen het platform kosteloos gebruiken. De KUBR community is ontwikkeld door TVVL in samenwerking met Techniek Nederland, Bouwend Nederland en De Bouwcampus.

Doel van platform KUBR is de samenwerking en kennisuitwisseling tussen professionals met een interesse in de gebouwde omgeving bevorderen. De KUBR community borduurt voort op het succes van het TVVL Connect platform, dat na vier jaar bijna 2.500 gebruikers en 450.000 views telde. De kracht van het platform zit hem in de kwaliteit van de informatie die deelnemers delen over actuele thema’s zoals de energietransitie, circulariteit, klimaatadaptatie, installatietechniek, veiligheid en opdrachtgeverschap.

“We staan voor grote maatschappelijke én technische uitdagingen. Samenwerking tussen de ontwerp-, bouw- en technieksector is tegenwoordig noodzakelijk om projecten te laten slagen. KUBR biedt professionals een uitgelezen kans om hun kennis te verbreden en verdiepen en elkaar online te ontmoeten”, aldus algemeen directeur Fries Heinis van Bouwend Nederland.  

Algemeen directeur Erik van Engelen van Techniek Nederland: “De ontwikkelingen in de gebouwde omgeving gaan razendsnel. Met KUBR wordt het voor professionals een stuk eenvoudiger om bij te blijven. Bovendien wordt integraal werken steeds belangrijker. Dat doe je sámen met je collega’s bij partnerbedrijven in de keten. Daarom is KUBR Community van onschatbare waarde.”

Hoe KUBR werkt  

Thema’s: inhoudelijke thema’s volgen en zo nieuwe inhoud ontvangen via een nieuwsfeed.

Vraag & antwoord: vragen stellen aan de community of vragen van anderen beantwoorden.

Groepen en projecten: deelnemers creëren een eigen groep voor projecten waar ze mee bezig zijn, bijvoorbeeld een pilot voor een bepaalde toepassing van houtbouw.

Technipedia: definities van technische termen.

Kennisbank: relevante kennisdocumenten en onderzoeksrapporten.

Deelnemersoverzicht: eenvoudig contact maken met vakgenoten, specialisten en andere relaties.

BEKIJK OOK DE INTRODUCTIEVIDEO

Aanmelden en kosteloos gebruiken

Alle professionals met een interesse in de gebouwde omgeving kunnen deelnemen aan KUBR en bijdragen aan een duurzame gebouwde omgeving.

Arjan Walinga
Beleidsadviseur ketensamenwerking
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 16 mei 2024
Podcast: Wat komt er kijken bij een publiek warmtebedrijf?

In 2050 moeten alle woningen en gebouwen aardgasvrij zijn en over op andere vormen van warmte. Als tussenstap moeten in 2030 een half miljoen woningen aangesloten zijn op een warmtenet. Publieke warmtebedrijven spelen hierin een belangrijke rol. Maar hoe werkt dat nou precies? Je hoort het in de podcastserie Expeditie Energie.

Woensdag 8 mei 2024
CROW-richtlijn Warm Mix Asfalt ligt nu ter visie

Vanaf 1 januari 2025 is Warm Mix Asfalt het nieuwe standaard asfaltmengsel. Met het doel om de duurzaamheid van asfaltwegverhardingen te verbeteren en schadelijke emissies te verminderen. Om deze transitie te begeleiden heeft CROW de Richtlijn Warm Mix Asfalt opgesteld. Het gaat om een op zichzelf staande CROW-richtlijn. De richtlijn ligt nu ter visie. Reageren kan tot en met 15 juni.

Woensdag 8 mei 2024
Verzeker je van lage stabiele energieprijzen via Bouwend Nederland partner Atlas Power and Gas

Binnen de energiemarkt heerst er veel onzekerheid. De onrust in landen waaruit wij een belangrijk deel van onze energie halen baart veel energiebedrijven zorgen. Dit zorgt voor sterk wisselende energietarieven en dure lange termijn contracten.