Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Lente akkoord congres 2024 meld je nu aan

Lente-akkoord Congres 2024: meld je nu aan

Vrijdag 5 april 2024

Op 19 juni organiseren de partners binnen het Lente-akkoord Circulair Industrieel Bouwen het jaarlijkse congres. Houd jij je bezig met circulaire woningbouw? Dan nodigen we je van harte uit om je aan te melden.

Zo krijg je op 19 juni een actuele update rond de MPG-rekenmethode en aanscherping. Daarnaast gaan we onder andere in gesprek over losmaakbaar bouwen, carbon credits, strategieën voor betaalbaar circulair bouwen, biobased bouwen en installatie-arm bouwen. Ook zullen de nodige inspirerende voorbeelden langskomen, waaronder een van de grootste houten appartementengebouwen die momenteel in aanbouw is in Nederland.

Sprekers

Onder andere het ministerie van BZK, W/E Adviseurs, VORM, Sustainer, INBO, Powerhouse Company, Woonstad Rotterdam, Ingenii, AM, VBI, Climate Cleanup Foundation, Rabobank en gemeente Amsterdam zullen spreken op dit congres.

Meld je aan

Dit congres wordt gehouden in het SPANT in Bussum op woensdag 19 juni. Een lunch en afsluitende borrel zijn inbegrepen. De kosten voor deelname bedragen €150 exclusief btw. Aanmelden kan via deze link waar ook het volledige programma staat.

Richard Massar
Manager communicatie
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Maandag 15 juli 2024
Rekentool extra voorwaarden TOjuli beschikbaar

Sinds deze maand gelden er strengere voorwaarden bij de TOjuli-eis. Je kan niet meer volstaan met het vinkje ‘actieve koeling’ binnen de BENG berekeningen. Er gelden enkele aanvullende voorwaarden. Via de website van RVO kan je een rekentool aanvragen voor de vereenvoudigde berekening van de koelcapaciteit.

Woensdag 10 juli 2024
Ook provincie Limburg hanteert ingroeimodel emissieloos bouwen

Najaar 2023 tekenden ruim 45 partijen het convenant Schoon en Emissieloos bouwen. Zo ook de provincie Limburg. De provincie sprak met een aantal grote Limburgse gemeenten af om de methode van gemeente Eindhoven te gebruiken, elk op een eigen ambitieniveau met het convenant SEB als minimumeis.

Vrijdag 5 juli 2024
Hoe klimaatmaatregelen eenvoudig omgezet worden tot commercieel voordeel

Het Klimaatakkoord of de Green Deal zorgen ervoor dat steeds meer bouw- & infrabedrijven moeten aantonen welke impact zij hebben op het klimaat. Ze worden verantwoordelijk gehouden de CO2-uitstoot verder te verlagen. Hiervoor is een accurate CO2-registratie noodzakelijk.