Logo Bouwend Nederland

Lente-akkoord Congres 2024: meld je nu aan

Vrijdag 5 april 2024

Op 19 juni organiseren de partners binnen het Lente-akkoord Circulair Industrieel Bouwen het jaarlijkse congres. Houd jij je bezig met circulaire woningbouw? Dan nodigen we je van harte uit om je aan te melden.

Zo krijg je op 19 juni een actuele update rond de MPG-rekenmethode en aanscherping. Daarnaast gaan we onder andere in gesprek over losmaakbaar bouwen, carbon credits, strategieën voor betaalbaar circulair bouwen, biobased bouwen en installatie-arm bouwen. Ook zullen de nodige inspirerende voorbeelden langskomen, waaronder een van de grootste houten appartementengebouwen die momenteel in aanbouw is in Nederland.

Sprekers

Onder andere het ministerie van BZK, W/E Adviseurs, VORM, Sustainer, INBO, Powerhouse Company, Woonstad Rotterdam, Ingenii, AM, VBI, Climate Cleanup Foundation, Rabobank en gemeente Amsterdam zullen spreken op dit congres.

Meld je aan

Dit congres wordt gehouden in het SPANT in Bussum op woensdag 19 juni. Een lunch en afsluitende borrel zijn inbegrepen. De kosten voor deelname bedragen €150 exclusief btw. Aanmelden kan via deze link waar ook het volledige programma staat.

Richard Massar
Manager communicatie
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Maandag 20 mei 2024
“Kom bewoners tegemoet bij aanleg warmtenetten”

Warmtenetten zijn in dichtbebouwde gebieden 30% goedkoper dan individuele warmtepompen als je naar de maatschappelijke kosten kijkt. Bovendien wordt het elektriciteitsnet met een warmtenet significant minder zwaar belast. Alleen komt het financiële voordeel momenteel niet bij huishoudens terecht. Dat blijkt uit onderzoek van Berenschot naar de situatie in Den Haag. NVDE, Stedin, Energiebeheer Nederland en Bouwend Nederland pleiten ervoor dat bewoners meer worden ondersteund.

Donderdag 16 mei 2024
Podcast: Wat komt er kijken bij een publiek warmtebedrijf?

In 2050 moeten alle woningen en gebouwen aardgasvrij zijn en over op andere vormen van warmte. Als tussenstap moeten in 2030 een half miljoen woningen aangesloten zijn op een warmtenet. Publieke warmtebedrijven spelen hierin een belangrijke rol. Maar hoe werkt dat nou precies? Je hoort het in de podcastserie Expeditie Energie.

Woensdag 8 mei 2024
CROW-richtlijn Warm Mix Asfalt ligt nu ter visie

Vanaf 1 januari 2025 is Warm Mix Asfalt het nieuwe standaard asfaltmengsel. Met het doel om de duurzaamheid van asfaltwegverhardingen te verbeteren en schadelijke emissies te verminderen. Om deze transitie te begeleiden heeft CROW de Richtlijn Warm Mix Asfalt opgesteld. Het gaat om een op zichzelf staande CROW-richtlijn. De richtlijn ligt nu ter visie. Reageren kan tot en met 15 juni.