Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Maxime verhagens mbo klussenbus rijdt rond op bonaire

Maxime Verhagens mbo klussenbus rijdt rond op Bonaire

Dinsdag 18 juni 2024

Een bericht vanaf Bonaire van de oud-voorzitter van Bouwend Nederland.

Mbo klussenbus

Sinds jaren kom ik met veel plezier naar Bonaire. Bij mijn afscheid als voorzitter van Bouwend Nederland heb ik als afscheidscadeau bijdragen gevraagd voor de aanschaf van een klussenbus voor de studenten bouw van het mbo Bonaire, waarmee zij met bouwmaterialen en gereedschappen de wijken van Bonaire in zouden kunnen gaan. Op deze manier kunnen studenten in de praktijk ervaring opdoen en tegelijkertijd een bijdrage leveren aan het gratis opknappen van woningen en het verbeteren van soms erbarmelijke woonomstandigheden voor mensen die dat niet kunnen betalen.

Zo kon ik de bouw en mijn liefde voor Bonaire combineren. Ik hoop dat de bouw en techniek studenten veel plezier zullen hebben van deze nieuwe mbo klussenbus. Het heeft even geduurd maar vrijdag 14 juni heb ik, samen met de directeur van het mbo Bonaire en de gezaghebber van Bonaire, tijdens een feestelijke happening de klusbus overhandigd aan het mbo in Kralendijk.

Maxime Verhagen
Oud-voorzitter

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 9 juli 2024
Oproep aan minister: maak schoon en voldoende water tot topprioriteit

AARDige Buren, Aedes, ANWB, Biohuis, Bouwend Nederland, Caring Farmers, Natuurmonumenten, Natuur & Milieu, NEPROM, Vereniging Eigen Huis en Vewin met hun achterban van ruim 6,5 miljoen Nederlanders en 5000 bedrijven en woningcorporaties roepen de nieuwe minister van Infrastructuur & Waterstaat Barry Madlener op om schoon, voldoende en betaalbaar water voor mens en natuur te waarborgen in het nieuwe regeringsprogramma. Dit initiatief komt voort uit de dringende noodzaak om waterkwaliteit en -beschikbaarheid in Nederland te verbeteren in het licht van groeiend watergebruik, toenemende vervuiling en klimaatverandering.

Dinsdag 2 juli 2024
Economische krimp en gemengde vooruitzichten in de bouwketen in voorjaar 2024

Het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) heeft vandaag de Monitor Bouwketen Voorjaar 2024 gepubliceerd, waarin de recente economische ontwikkelingen en de stand van de conjunctuur binnen de bouwketen worden beschreven.

Dinsdag 18 juni 2024
Podcast: Fries Heinis blikt terug op 10 jaar Bouwend Nederland

Algemeen directeur, Fries Heinis, gaat na 10 jaar Bouwend Nederland verlaten. In aflevering 46 van ‘De bouw maakt het’ gaat presentator Iman de Vries in gesprek met Fries Heinis om meer te weten te komen over zijn ervaringen, de hoogte- en dieptepunten, welke stappen de politiek moet nemen om de woningcrisis op te lossen en wat de toekomst gaat brengen. Daarnaast zijn er ook nog ingezonden vragen en anekdotes die nog meer inzicht geven over de 10 jaar van Fries bij Bouwend Nederland.