1. Home
  2. Nieuws
  3. Maxime verhagens mbo klussenbus rijdt rond op bonaire

Maxime Verhagens mbo klussenbus rijdt rond op Bonaire

Dinsdag 18 juni 2024

Een bericht vanaf Bonaire van de oud-voorzitter van Bouwend Nederland.

Mbo klussenbus

Sinds jaren kom ik met veel plezier naar Bonaire. Bij mijn afscheid als voorzitter van Bouwend Nederland heb ik als afscheidscadeau bijdragen gevraagd voor de aanschaf van een klussenbus voor de studenten bouw van het mbo Bonaire, waarmee zij met bouwmaterialen en gereedschappen de wijken van Bonaire in zouden kunnen gaan. Op deze manier kunnen studenten in de praktijk ervaring opdoen en tegelijkertijd een bijdrage leveren aan het gratis opknappen van woningen en het verbeteren van soms erbarmelijke woonomstandigheden voor mensen die dat niet kunnen betalen.

Zo kon ik de bouw en mijn liefde voor Bonaire combineren. Ik hoop dat de bouw en techniek studenten veel plezier zullen hebben van deze nieuwe mbo klussenbus. Het heeft even geduurd maar vrijdag 14 juni heb ik, samen met de directeur van het mbo Bonaire en de gezaghebber van Bonaire, tijdens een feestelijke happening de klusbus overhandigd aan het mbo in Kralendijk.

Maxime Verhagen
Oud-voorzitter

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 22 oktober 2024
Dit is onze inzet voor het begrotingsdebat volkshuisvesting

Dinsdag 22 oktober 2024 debatteert de Tweede Kamer over de begroting van het ministerie van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening. Dit is een belangrijke begroting die grote impact kan hebben op de bouw en infra. Waar zetten we op in?

Maandag 14 oktober 2024
Harde afspraken over 100.000 vergunningen

Voorzitter Arno Visser besprak afgelopen zondag het woningtekort bij WNL Op Zondag met Kamerlid Merlien Welzijn van NSC. Hij benadrukte dat niet het gebrek aan wetgeving ertoe heeft geleidt dat het woningtekort de 400.000 is gepasseerd, maar het gebrek aan afgegeven vergunningen. Op minister Keijzers voorgenomen Woontop moeten afdwingbare afspraken worden gemaakt die ervoor zorgen dat er jaarlijks 100.000 bouwvergunningen worden afgegeven. Kamerlid Welzijn kon zich vinden in deze oproep.

Maandag 7 oktober 2024
Bouwend Nederland aan Tweede Kamer: investeer in de Nederlandse infrastructuur

Het is positief dat het kabinet erkent dat onze infrastructuur voor de ‘grootste instandhoudingsopgave ooit’ staat. De problematiek wordt nu eindelijk erkent. Maar bij de grootste opgave ooit hoort een bijbehorend budget. Helaas wordt er niet extra geïnvesteerd in infrastructuur. Bouwend Nederland roept de Tweede Kamer op om boter bij de vis te doen in aanloop naar het begrotingsdebat van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.