Logo Bouwend Nederland

Onderhandelingsresultaat cao vlakglas definitief verklaard

Donderdag 24 november 2022

De achterban van de vakbonden hebben vorige week met de cao heeft ingestemd; de nieuwe cao vlakglas is hiermee definitief.

Op 1 november 2022 hadden sociale partners, na snelle en constructieve onderhandelingen, elkaar gevonden in een onderhandelingsresultaat voor de cao vlakglas 2023.
In deze bijzondere economische tijden hadden partijen gekozen voor een universele verhoging om iedereen evenredig mee te laten delen in de beschikbare loonruimte.

Looptijd 01-01-2023 tm 31-12-2023

  • Per 01-01-2023 worden de maandsalarissen verhoogd met € 200,= bruto op basis van fulltime dienstverband. Alle schalen en individuele salarissen worden hiermee opgehoogd.
  • Eenmalig € 200,= bruto uitbetaling met het salaris in januari 2023, op basis van fulltime dienstverband en in dienst vóór 1-7-2022.
  • Reiskosten € 0,21 (fiscaal maximum) per 01-01-2023.
  • Pensioenpremie maximaal 32%. Als uit de berekeningen van BPFV blijkt dat er nog ruimte is in de premie, dan zullen er nadere afspraken gemaakt worden over de besteding hiervan aan de pensioenregeling.
  • Werkgroep voortzetting van de protocol afspraken in de huidige cao. Lijst waar de werkgroep Fit over Finish zich gaat buigen wordt uitgebreid met: alternatieve feestdagen vraagstuk, ploegentoeslag en leerambassadeurs.
  • Vakbondsbijdrage voortzetting huidige bijdrage a € 20.000,=

De onderhandelingsdelegatie:

Kees-Jan van den Brink

Joris Carels

Cor Wittekoek

Cor Wittekoek
Verenigingsmanager vakgroep GLAS
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 21 mei 2024
Subsidieregeling DUMAVA opnieuw open

Maatschappelijk vastgoedeigenaren vroegen massaal subsidie aan op 3 oktober 2022, de dag dat de Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) opende. Het totale budget van € 150 miljoen was meteen bereikt. Ben je eigenaar van maatschappelijk vastgoed en heb je nog geen DUMAVA kunnen aanvragen? Het is verstandig om door te gaan met uitzoeken wat voor verduurzamingsmaatregelen je wilt nemen en wat je allemaal nodig hebt voor een aanvraag, want DUMAVA gaat weer open.

Vrijdag 17 mei 2024
Wat gebeurde er met het ingezamelde glas in 2023?

In 2023 werd er ruim 85.000 ton vlakglasafval door Vlakglas Recycling Nederland ingezameld. Dit vlakglasafval bestaat, naast glas, uit allerlei andere materialen die aan dit glas zijn toegevoegd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan aluminium afstandshouders in isolatieglas of pvb folie in gelaagd glas. In de recycling worden deze materialen zoveel mogelijk apart gehouden, zodat ook deze weer hergebruikt kunnen worden. Helaas vinden we meer dan alleen dit soort aan glas gelinkte materialen: keramisch glas en bouw- en sloopval zijn daarvan enkele voorbeelden.

Dinsdag 14 mei 2024
Vakgroep GLAS stelt glaswand beschikbaar voor evenementen

Hoe val je als glasbedrijf extra op bij jongeren die voor de keuze staan om een vak te kiezen? Niet met een PowerPointpresentatie, maar met iets origineels, actiefs en spannends. We hebben een glaswand die overal kan worden ingezet. Denk bijvoorbeeld aan open dagen van scholen en beurzen. Het is de ultieme test van kracht, uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen. Wie kan het langst blijven hangen en claimt de overwinning?