Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Opleiding eerste monteur hoogspanning transport gereed

Opleiding Eerste Monteur Hoogspanning Transport gereed

Donderdag 4 juli 2024

Na een intensieve samenwerking tussen de netwerkbedrijven en aannemers werkzaam in de Hoogspanning, een aantal ROC’s en het SBB, presenteren wij met trots de nieuwe opleiding Eerste monteur Hoogspanning Transport (EMHT).

Hoogspanningstechnici nodig

In de komende jaren moeten er nog veel werkzaamheden worden verricht om de energietransitie mogelijk te maken. Daarvoor moeten veel hoogspanningstechnici worden opgeleid. Om aan het hoogspanningsnet te mogen werken gelden specifieke regels, een goede opleiding is daarom noodzakelijk.

De opleiding

Tijdens de opleiding leert de monteur het werk uitvoeren volgens de gestelde
kwaliteitseisen en de geldende wet- en regelgeving en (bedrijfs)procedures op
het gebied van arbo, veiligheid, kwaliteit en milieu. Na deze opleiding EMHT kunnen de monteurs werkzaamheden verrichten aan het hoogspanningstransportnet en bij stations. Ook kunnen zij storingen in het
hoogspanningstransportnet verhelpen en het uit te voeren werk organiseren.

Meer informatie

Wil je meer informatie over het opleidingsprogramma en de instroomeisen? Bekijk de flyer. Hierin kun je gelijk lezen hoe je je kunt aanmelden of doe dit rechtstreek via de website van Stichting BLEI.

Bernadette Maat - de Boer
Adviseur onderwijs & arbeidsmarkt vakgroep ondergrondse netwerken en grondwaterbeheer
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Maandag 22 juli 2024
GVE workshop van vorstverlet naar waterballet

De laatste jaren ervaren we steeds meer de effecten van klimaatverandering. Neerslag te korten met als gevolg uitdroging van de grond en lagere waterstanden in watergangen, heftige kortstondige buien waarbij de rivier de Geul buiten haar oevers ging én nauwelijks meer een echte winter met vorst. Ook bij de aanleg van ondergrondse infrastructuur moeten we ons bewust zijn van weerrisico’s. Maar hoe doe je dat? Deze vraag stond centraal tijdens de GVE workshop op 27 juni 2024.

Donderdag 11 juli 2024
Vrijstelling op asbestinventarisatieplicht

Vanaf 1 augustus is er een vrijstelling op asbestinventarisatieplicht voor het gas en elektriciteitsnet van de regionale netbeheerders.

Dinsdag 2 juli 2024
NLSC++: een gemeenschappelijke taal voor data-uitwisseling

Woensdag 26 juni 2024 vond een webinar plaats over data-uitwisseling via NLCS++ en DSP georganiseerd door onder andere Frank Ter Huurne en Dik Top (Alliander). NLCS staat voor de Nederlandse CAD Standaard, waarbij de ++ slaat op de toevoeging van attribuutinformatie aan gasleidingen en elektrakabels. DSP staat voor Digitaal Samenwerkingsplatform, waarop data uitgewisseld kan worden.