Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Opmars zij instromers in de bouw en infra

Opmars zij-instromers in de bouw en infra

Dinsdag 23 april 2024

Wist je dat er gemiddeld zo'n 50 kandidaten zich aan het oriënteren zijn voor een carrière in de bouw en infra in de regio Brabant en Limburg?

Via de online bijeenkomsten van het programma 'Jij gaat het maken' melden zich steeds meer kandidaten om een carrièreswitch te overwegen richting onze sector. Ook het eigen netwerk levert regelmatig nieuwe kandidaten op.

Eenmaal aangemeld volgt de kandidaat een traject om te ontdekken of de sector iets voor hem/haar kan zijn. Wat wil ik, wat kan ik en wat zijn bijvoorbeeld de opleidingsmogelijkheden? De opleidingsvouchers die door de sector beschikbaar worden gesteld voor kansberoepen zijn een welkome aanvulling om iemand te kunnen opleiden en of om te scholen. 

Wil je meer weten?

Ken jij iemand die ook interesse heeft om te gaan werken in onze sector? Kijk dan eens voor meer informatie op deze website of neem contact op met onze adviseur Switchers Bouw en Infra, Petra Denen

Karin Oomen
Adviseur onderwijs & arbeidsmarkt - Regio Zuid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 21 juni 2024
Leiderschap en barbecueën in geslaagde workshops gegoten voor JBN regio Zuid

Donderdag 20 juni kwamen een kleine 30 jongeren bijeen voor een inhoudelijke workshop gevolgd door een gewoon gezellige workshop. Een goeie combi bleek dit te zijn.

Donderdag 20 juni 2024
Behoud van je vakkrachten en bouwen aan bedrijfsliefde onderwerp tijdens ledenbijeenkomst Afdeling Brabant Mid-West

Maandag 17 juni waren zo’n 50 leden van afdeling Brabant Mid-West te gast op het Markland College in Oudenbosch. Het Markland College is een grote praktijkopleider in de regio en de grootschalige ver-/nieuwbouw van het college is verzorgd door VB Groep en Bouwbedrijf Moeskops’. Zij namen de rondleiding door het nieuwe deel, dat komende schooljaar opent, voor hun rekening.

Dinsdag 18 juni 2024
Veel bekijks bij arbeidsmigrantencampus in Waalwijk

Op 12 juni vond het tweede bouwplaatsbezoek van Afdeling Brabant Mid-West plaats in Waalwijk. Aannemingsbedrijf De Wit Drunen|Breda realiseert er in opdracht van BGO Expathousing huisvesting voor arbeidsmigranten, die veelal op het industrieterrein in Waalwijk zullen gaan werken.