Logo Bouwend Nederland

Organiseer een snuffelstage voor de vakkrachten van de toekomst

Zondag 1 oktober 2023

De bouw en infra heeft mensen nodig. Altijd en veel ook. Eén van de manieren om jonge mensen al vroeg te enthousiasmeren voor de sector is het organiseren van snuffelstages. Ook jouw bedrijf kan tijdens een snuffelstage middelbare scholieren laten ervaren wat werken in de bouw en infra inhoudt. Wat is er nu leuker dan jongeren op deze leeftijd al enthousiast te krijgen voor de bouw en infra?

Charles Westheim van Cornelissen aannemingsbedrijf in Zeeland (Noord-Brabant) organiseert al jaren snuffelstages: “De goede vakman wordt steeds schaarser en wij geloven in het jong enthousiasmeren van leerlingen. Wij zoeken continu vakmensen. Daarnaast zijn wij er letterlijk ‘groot’ mee geworden. Zelfs onze huidige directeur is ooit bij ons begonnen als stagiair. Wij werken al ruim 40 jaar mee aan het opleiden van leerlingen in de bouw. Naast het vak, wordt met name het enthousiasme van onze medewerkers overgedragen op de leerlingen en dat is volgens ons het allerbelangrijkste”. 

Laat een stagiair zich 'thuis' voelen

"Iedereen hoort zich 'thuis' te voelen bij ons. Om hiervoor te zorgen koppelen wij tijdens de stage een vaste medewerker aan de leerling, zodat er snel een vertrouwensband ontstaat. Waarbij wij wel zeggen; zorg er ook zelf voor dat je wordt opgenomen in 'onze familie'. Dit benadrukken wij bij aanvang door ons bedrijf te laten zien en tijdens de stage door een diversiteit aan opdrachten. Als dank geven we ze bij het einde van de stage een passende attentie," aldus Westheim.

Een snuffelstagiair iets voor jouw bedrijf? 

Wil jij ook een snuffelstage aanbieden? Zoek dan contact met de middelbare scholen in jouw omgeving. Maak kenbaar dat hun leerlingen bij jouw bedrijf van harte welkom zijn om eens te komen ‘snuffelen’ en zich te oriënteren op de toekomst.

Bouwend Nederland helpt jou op weg

Om het voor jou gemakkelijker te maken heeft Bouwend Nederland de handige poster 'GEEF ELKE STAGIAIR EEN WARM WELKOM' gemaakt. Lees daarin de tien succesfactoren en organiseer een geslaagde snuffelstage!

Informatie  

Twijfel je of heb je vragen? Neem dan nu contact op met onze collega in jouw regio en laat je informeren.

 

Karin Oomen
Adviseur onderwijs & arbeidsmarkt - Regio Zuid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 25 april 2024
Luistertip energietransitie: podcastserie Expeditie Energie

In 2050 moeten alle woningen en gebouwen van het aardgas af en op een andere manier verwarmd worden. Gemeenten hebben hierin de regie en spelen dus een belangrijke rol. Ook bedrijven en burgers moeten aan de slag. In de nieuwe podcastserie Expeditie Energie wordt telkens een ander onderwerp belicht.

Donderdag 25 april 2024
ACM en Raad van State geven beide voorrang aan woningbouwprojecten

Bouwend Nederland pleit al tijden voor meer regie op de energie-infrastructuur en wilde een prioriteringskader in het leven roepen. We zijn daarom ook positief over het besluit van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om scholen, ziekenhuizen, nieuwe woonwijken en andere gebruikers met een groot maatschappelijk belang voortaan met voorrang aan te sluiten op het stroomnet. Ook de Raad van State gaat prioriteit geven aan hoger beroepszaken over grote woningbouwprojecten.

Donderdag 25 april 2024
Tussenbijeenkomst Sliepe yn 'e takomst 24 april

Kun je jonger worden door een weekje in een biobased recreatiewoning te vertoeven in het mooie Friesland? De zeven teams van het project Sliepe yn’e Takomst presenteerden woensdag 24 april een tussenstand van hun ontwerpen voor biobased recreatiewoningen. Psycholoog Bernard Maarsingh gaf tijdens de bijeenkomst een lezing over de effecten van een biobased recreatiewoning op de gezondheid en vitaliteit van de gasten.