Logo Bouwend Nederland

Publicatie voor opdrachtgevers: geef ruimte aan innovaties

Donderdag 11 april 2024

Onze nieuwe publicatie beschrijft voor opdrachtgevers hoe ze out of the box oplossingen kunnen stimuleren. Natuurlijk mag je hen er ook op wijzen.

Ruim baan voor innovaties in de bouw en infra

Er is in Nederland veel werk aan de winkel om te verduurzamen, de gebouwde omgeving klimaatadaptief te maken en de achterstanden in het onderhoud weg te werken. De toenemende bevolkingsdichtheid, de aanscherping van milieuregels en een tekort aan personeel zorgen voor uitdagingen, die je met traditioneel werken moeilijk kan oplossen. Innovaties openen de noodzakelijke nieuwe wegen om vaart te maken en vooruitgang te boeken.

Voor jou als ondernemer niets nieuws natuurlijk. Maar veel (kleinere) opdrachtgevers weten niet goed hoe ze innovaties kunnen uitvragen binnen de aanbestedingsregels. Daarom hebben we deze publicatie gemaakt.

Onze medewerkers zullen deze mogelijkheden onder de aandacht brengen in hun gesprekken met lokale overheden. En natuurlijk kan jij opdrachtgevers ook op de mogelijkheden wijzen aan de hand van deze publicatie.

 

Download de publicatie:

 

Jos van Alphen
Adviseur aanbestedingsrecht
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 23 mei 2024
Standaarden en unieke innovaties besproken in Brabant in Zeeland

Dinsdag 14 mei kwamen weer zo’n 25 leden van Zeeland en Brabant Mid-West samen om ervaringen over digitalisering uit te wisselen. Er waren dit keer een aantal sprekers uitgenodigd.

Dinsdag 21 mei 2024
Haalbaarheidsonderzoek IT-blauwdruk bouwcombinaties positief

Bouwbedrijven die vaak samenwerken in bouwcombinaties hebben behoefte aan een generieke, voorspelbare aanpak voor de inrichting van de ICT-omgeving. Zij hebben hiervoor contact gezocht met Bouwend Nederland. Zo kan de blauwdruk sectorbreed worden ontwikkeld. Het haalbaarheidsonderzoek is nu afgerond. Kenan Tupkovic van BAM en Martin Mouton van TBI vertellen er meer over, ook namens Dura Vermeer, Heijmans, Van Oord en VolkerWessels.

Vrijdag 10 mei 2024
Met DICO naar een bijna ‘onbemande’ administratie

Lithos en PHB Bouw maken deel uit van Aan de Stegge Verenigde Bedrijven (ASVB). Waar de 50 medewerkers van Lithos zich vooral richten op nieuwbouw, houden de 100 medewerkers van PHB zich bezig met nieuwbouw, renovatie én restauratie. Beide bedrijven streven naar zo min mogelijk administratieve rompslomp, en daarin zijn ze met de DICO standaard goed geslaagd.