Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Rib boot varen voor de bouw jbn werft leden in west friesland

RIB-boot varen voor de bouw: JBN werft leden in West-Friesland

Vrijdag 24 mei 2024

De jongerenorganisatie van Bouwend Nederland (JBN) richt zich op jonge directeur-eigenaars, beoogde opvolgers en ander aanstormend bouwtalent. Bij die doelgroep wordt immers regelmatig het zaadje geplant voor succesvol toekomstig netwerk van bouwers in de regio. In West-Friesland organiseerde JBN onlangs dus een ledenwerfactie. "Een laagdrempelig biertje met gelijkgestemden, dat werkt toch."

Al enkele jaren zag kern West-Friesland van Jong Bouwend Nederland (onderdeel van regio Randstad Noord) zijn leden teruglopen. De natuurwet is immers: jongeren worden altijd ouder, en JBN hanteert een leeftijdsgrens van 40 jaar. Zo stroomden er wel leden uit naar het ‘grote’ Bouwend Nederland, terwijl de nieuwe aanwas van onderop uitbleef.

Sneller en laagdrempeliger

En dat terwijl de behoefte aan collegiaal contact er wel degelijk is, vertelt JBN-verenigingsmanager Wessel Schuurman. "We hebben jongeren van 20 die net beginnen tot directeurs van grote bouwbedrijven van bijna 40, en alles daar tussenin. Iedereen wordt er blij van om te kunnen sparren op met mensen van hun eigen leeftijd en niveau. Het is allemaal wat sneller en laagdrempeliger. In het dagelijkse werk is logischerwijs niet iedereen hier even veel mee bezig."

Ledenwerfbijeenkomst

Het bestuur van de kern besloot niet af te wachten, vervolgt Schuurman: "We herinnerden ons dat een wervingsactie bij JBN in Zeeland een hoop nieuwe leden opgeleverd had, dat wilden we kopiëren." Met behulp van de Kamer van Koophandel, een promotiecampagne op Facebook en LinkedIn en vele belletjes werden zo’n tachtig aannemers in de regio benaderd en uitgenodigd voor een ledenwerfbijeenkomst, speciaal gericht op jongeren.

Natte pakken

Op 16 mei verwelkomde de kern 31 potentiële nieuwe leden bij strandpaviljoen Oranje Buiten in Hoorn. Schuurman was verheugd met de grote opkomst. Naast twee presentaties over de vereniging was er veel ruimte voor vermaak: zo konden aanwezigen mee op een supersnelle RIB-motorboot, met vele natte pakken als gevolg, en waren er hapjes en drankjes in de zon. Het resultaat: "Iedereen was enthousiast. Veel mensen die elkaars naam alleen kenden van de bouwbusjes in de regio, raakten met elkaar aan de praat. Ik durf best te zeggen dat we de helft enthousiast hebben gekregen voor en lidmaatschap." 

Op één lijn

Eén van hen was Jaimy Vlaar (25), managementtrainee bij Aannemingsbedrijf Wit Wognum. "Het was een heel laagdrempelige kennismaking. Sinds aanbestedingen niet online zijn, spreek je toch weinig concullega’s." De ledenwerfbijeenkomst was dan ook een fijne manier met leeftijdsgenoten uit de regio kennis te maken, nieuwe connecties te leggen en ideeën uit te wisselen, vervolgt hij. "Daar draait het uiteindelijk allemaal om. Ik wil niet zeggen dat dit met oudere collega’s niet kan, maar qua nieuwe technologie en innovaties zit je toch wat meer op één lijn met leeftijdsgenoten. Als het goed is, ben ik sinds deze week ingeschreven bij JBN!"

Nog geen lid van Jong Bouwend Nederland?

Zin om er de volgende keer bij te zijn bij kern West-Friesland? Laat het weten via Wessel Schuurman. JBN is onze jongerentak voor managers, DGA's en bestuurders onder de veertig. Iedereen onder die leeftijd kan lid worden van JBN om zo kennis uit te wisselen, te netwerken, workshops of een masterclass te volgen, maar ook om mee te gaan met een toffe excursie. Als JBN willen we de komende jaren de stem van de jongere generatie binnen de bouw- en infrasector laten horen. JBN kost slechts honderd euro voor een heel jaar. Nog geen lid? Meld je dan snel bij Itzél voor een kennismaking.

Wessel Schuurman
Verenigingsmanager Regio Randstad Noord
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 14 juni 2024
JBN Oost combineert inhoud en verbinding met bedrijfsbezoek en ledenvergadering

Met een bedrijfsbezoek van Jong Bouwend Nederland (JBN) kom je nog eens op plekken waar je normaal niet snel zou komen. De leden van JBN Oost maakten begin juni een uitstapje naar Rc Panels in Lemelerveld. "Prachtig om te zien hoe ze met veel doorzettingsvermogen een innovatief product op de markt hebben gezet."

Woensdag 17 april 2024
JBN denkt graag mee over de toekomst van de branche

Sinds 1 januari is het bestuur en de ondersteuning van Jong Bouwend Nederland in regio Zuid gewijzigd. Een van de dingen waar Matthias van Burg, de nieuwe voorzitter, zich samen met zijn medebestuursleden voor gaat inspannen, is een betere verbinding met Bouwend Nederland. "Een wens die van beide kanten komt", aldus de kersverse leidsman.

Dinsdag 26 maart 2024
JBN laat zich inspireren in het meest duurzame bedrijfspand van Nederland

Op donderdag 21 maart werden leden van Jong Bouwend Nederland uit Regio Zuid hartelijk ontvangen bij Different Doors in Budel. Sil Kuppens, als jonge directeur en eigenaar, heeft daar werkelijk iets unieks tot stand gebracht. Niet alleen mag het pand bij oplevering het meest duurzame van Nederland genoemd worden, maar met name de visie van Sil en de manier van bedrijfsvoering samen met zijn team van 54 medewerkers maakten het bezoek meer dan geslaagd.