Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Ruim 73 000 bezoekers op de dag van de bouw

Ruim 77.000 bezoekers op de Dag van de Bouw

Zaterdag 8 juni 2024

Vandaag openden 154 bouw- en infraprojecten hun bouwhekken voor de 17e editie van de Dag van de Bouw. Dit werd enthousiast ontvangen en ruim 77.000 Nederlanders maakten van deze unieke gelegenheid gebruik om een kijkje te nemen op bouwplaatsen die de rest van het jaar alleen toegankelijk zijn voor bouwers. Bezoekers werden verwelkomd bij diverse bouw- en infraprojecten en kregen uitleg over de energietransitie, nieuwbouw-, onderhouds- en verduurzamingsprojecten. De bouwsector is immers dagelijks bezig met een immense bouwopgave om ons land bereikbaar en veilig te houden en toekomstbestendig te maken.

Een mooi project kiezen was niet eenvoudig, aangezien er een enorme diversiteit aan bouwprojecten open was. Zo konden bezoekers in Rotterdam over het viaduct van het Terbregseplein lopen. Boven op het viaduct hadden ze zicht op één van de drukste verkeersaders van Nederland, die straks de bestaande A16 met de A16 Rotterdam verbindt.

Op het strand van Velsen kon jong en oud zien hoe windparken op zee aangesloten worden. Op het Binnenhof in Den Haag kregen bezoekers een unieke rondleiding door de verbouwing van de Eerste Kamer, de Tweede Kamer en de Raad van State. In Twello kon men rondlopen in een nieuwe energieneutrale brandweerkazerne. In Kampen was vandaag de mogelijkheid om over de bodem van een toekomstige sluis te lopen en in Nieuw-Bergen zag je hoe een dijk versterkt wordt! Dat was maar een kleine greep uit het mooie aanbod.

Grote belangstelling voor de A16

Sommige projecten trokken enorm veel bezoekers. Zo kwamen er ruim 4000 mensen naar het in aanbouw zijnde zwemcentrum De Welle in Drachten, 3300 naar de renovatie van het Binnenhof en ruim 2000 naar de verbouwing van het station in Groningen. Op de Groene Boog op de A16 werden de verwachtingen zelfs overtroffen, zij ontvingen vandaag wel 8000 bezoekers. Het ging uiteraard niet alleen om de bezoekersaantallen. Veel bouwers waren aangenaam verrast door de oprechte interesse van de bezoekers van hun projecten.

Oplossing netcongestie

De opening van de Dag van de Bouw vond dit jaar plaats op de bouwplaats in de Zuidplaspolder bij Zevenhuizen. Hier bouwt Croonwolter&dros – Mobilis in opdracht van TenneT en de regionale netbeheerders Liander en Stedin, met de bedrijven VBH Infra en BVR Groep een nieuw hoogspanningsstation. Als het station en de verbindingen straks gereed zijn, zorgt dit voor een flinke vergroting van de transportcapaciteit van elektriciteit in de regio. Ook komt er dan ruimte voor meer nieuwbouw in de regio, zoals Het Vijfde Dorp en het bedrijventerrein Dryport Zuidplas.

Uniek kijkje bij een hoogspanningsstation

"Dit jaar hebben we met trots tienduizenden geïnteresseerden op 154 verschillende bouwprojecten in het hele land mogen verwelkomen. Door de grote diversiteit aan projecten konden zij kennismaken met de veelzijdigheid en het vakmanschap binnen onze sector", benadrukt Arno Visser. "Ik heb vanmorgen samen met bouwers, netbeheerders en relaties de dag geopend in de Zuidplaspolder bij Zevenhuizen en kreeg een uniek kijkje hoe een nieuw hoogspanningsstation gebouwd wordt. Ik wil alle deelnemende leden en partners bedanken, want door hun inzet werd dit jaarlijkse feestje van de bouw- en infrasector weer een groot succes!"

Alle foto's van de door onze collega's bezochte projecten staan in dit Twitterdraadje.

Op vrijdag 7 juni 2024 was de Onderwijsdag van de Bouw. Lees hier dat artikel en bekijk de video.

Richard Massar
Manager communicatie
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 14 juni 2024
1500 schoolkinderen ervaren bouw- en infrawereld in Breda

In Breda hebben BouwSchool Breda, onze afdeling Brabant Mid-West, Jinc en 15 aannemers het voor elkaar gekregen om 1.500 leerlingen op vrijdag 7 juni naar het bouwterrein van Blossem in Breda te krijgen. De Onderwijsdag van de Bouw daarmee goed gevuld.

Donderdag 13 juni 2024
Onderwijsdag van de Bouw steeds grootser

Vrijdag 7 juni was het weer de Onderwijsdag van de Bouw. Traditioneel de dag voorafgaand aan de Dag van de Bouw. De vakgroep was deze dag te gast bij Alsema bv en Van Gelder groep.

Maandag 10 juni 2024
Dag van de Bouw 2024: bouw- en infra liefhebbers massaal op de been in onze regio

Op zaterdag 8 juni jongstleden opende onze bouw- en infrabedrijven de bouwplaatsen voor jong en oud. Deze 17e editie werd massaal bezocht door liefhebbers van onder andere huizen, scholen, sluizen, wegen, dijken, brandweerkazernes en monumentaal erfgoed. Op deze dag van de bouw dag werd nogmaals benadrukt dat de bouw- en infrasector in onze regio een belangrijke bijdrage levert aan grote maatschappelijke vraagstukken zoals: de energietransitie, mobiliteit, hoogwaterbescherming, gezond drinkwater en het bouwen, onderhouden en verduurzamen van woningen en utiliteitsgebouwen.