Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Duizenden leerlingen kijken achter de bouwhekdoeken op onderwijsdag van de bouw

Duizenden leerlingen kijken achter de bouwhekdoeken op Onderwijsdag van de Bouw

Vrijdag 7 juni 2024

Op vrijdag 7 juni, de dag voor de landelijke Dag van de bouw, hebben duizenden leerlingen door het heel het land op verschillende manieren kennis gemaakt met de bouw en infra. Van Breda tot Eelde, van het Binnenhof naar Zwolle. En van Hoofddorp naar Ede. In heel het land zijn bouwplaatsen opengesteld en mochten leerlingen zelf aan de slag.

Tijdens de Onderwijsdag van de Bouw werken bouwers, infrabouwers en scholen samen om leerlingen van basis- en voortgezet onderwijs de bouw en infra te laten zien, beleven én te ervaren. Leerlingen kregen een uniek kijkje achter de bouwhekdoeken. De diversiteit is groot waardoor leerlingen echt kennismaken met de vele beroepen en werkzaamheden in de bouw en infra. Bij iedere activiteit kon een kind een interesse en talent ontdekken die ze voor deze dag nog niet kenden. Van timmeren tot leren wat een BIM-modelleur doet, van lassen en landmeten tot met een VR-bril door een bouwlocatie lopen en het besturen van graafmachines: het was er allemaal en nog veel meer.

Kinderen en jongeren enthousiast maken voor de bouw en infra

Er was flink uitgepakt door alle leden. Met veel enthousiasme hebben kinderen en jongeren het werk van onze mooie sector zien en ervaren. Met goedgevulde zelfgemaakte gereedschapskisten, constructies op zonne-energie en ook het 'De bouw maakt het op school'-kwartet zijn de leerlingen naar huis gegaan. Uitgebreide sfeerverslagen volgen nog.  

Lydia Tiemens
Communicatieadviseur
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Maandag 10 juni 2024
Dag van de Bouw 2024: bouw- en infra liefhebbers massaal op de been in onze regio

Op zaterdag 8 juni jongstleden opende onze bouw- en infrabedrijven de bouwplaatsen voor jong en oud. Deze 17e editie werd massaal bezocht door liefhebbers van onder andere huizen, scholen, sluizen, wegen, dijken, brandweerkazernes en monumentaal erfgoed. Op deze dag van de bouw dag werd nogmaals benadrukt dat de bouw- en infrasector in onze regio een belangrijke bijdrage levert aan grote maatschappelijke vraagstukken zoals: de energietransitie, mobiliteit, hoogwaterbescherming, gezond drinkwater en het bouwen, onderhouden en verduurzamen van woningen en utiliteitsgebouwen.

Zaterdag 8 juni 2024
Ruim 73.000 bezoekers op de Dag van de Bouw

Vandaag openden 154 bouw- en infraprojecten hun bouwhekken voor de 17e editie van de Dag van de Bouw. Dit werd enthousiast ontvangen en ruim 73.000 Nederlanders maakten van deze unieke gelegenheid gebruik om een kijkje te nemen op bouwplaatsen die de rest van het jaar alleen toegankelijk zijn voor bouwers. Bezoekers werden verwelkomd bij diverse bouw- en infraprojecten en kregen uitleg over de energietransitie, nieuwbouw-, onderhouds- en verduurzamingsprojecten. De bouwsector is immers dagelijks bezig met een immense bouwopgave om ons land bereikbaar en veilig te houden en toekomstbestendig te maken.

Dinsdag 4 juni 2024
Aannemers en scholen uit Zwolle organiseren samen Onderwijsdag van de Bouw

Vrijdag 7 juni presenteren bouw- en infra aannemers uit Zwolle en omgeving zich gezamenlijk op het bouwterrein van dijkversterkingsproject Stadsdijken Zwolle. Leerlingen van leerjaar 1 van het VSO, Praktijkonderwijs, VMBO, MAVO, HAVO, VWO, Atheneum en Gymnasium in Zwolle gaan een leuke en leerzame dag beleven en maken kennis met de bouw- en infrasector.