Logo Bouwend Nederland

Rutger Hooghoed benoemd tot nieuwe voorzitter van Vakgroep GLAS

Donderdag 31 augustus 2023

Na twee zittingsperioden in het bestuur bij Bouwend Nederland Vakgroep GLAS, treedt Niels Schreuder in juni 2024 af. Niels heeft in zijn zittingsperiodes het voorzitterschap gevoerd voor de Vakgroep.

Om te zorgen voor een goede overdracht en continuering van de werkzaamheden op alle dossiers, heeft het bestuur van Vakgroep GLAS op de bestuursvergadering van 30 augustus 2023 met directe ingang Rutger Hooghoed benoemd tot voorzitter van de Vakgroep GLAS.

Rutger maakt al jaren deel uit van het bestuur en is in het verleden voorzitter geweest van de Junior Glaskamer. In december 2023 zit de vierjarige termijn van Rutger er echter op en deze dient op de algemene ledenvergadering op 7 december a.s., met instemming van de leden, verlengd te worden. Wij danken Niels hartelijk voor zijn inzet en wensen Rutger en zijn medebestuursleden veel succes. Niels blijft bestuurslid tot het einde van zijn periode in juni 2024.

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 21 mei 2024
Subsidieregeling DUMAVA opnieuw open

Maatschappelijk vastgoedeigenaren vroegen massaal subsidie aan op 3 oktober 2022, de dag dat de Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) opende. Het totale budget van € 150 miljoen was meteen bereikt. Ben je eigenaar van maatschappelijk vastgoed en heb je nog geen DUMAVA kunnen aanvragen? Het is verstandig om door te gaan met uitzoeken wat voor verduurzamingsmaatregelen je wilt nemen en wat je allemaal nodig hebt voor een aanvraag, want DUMAVA gaat weer open.

Vrijdag 17 mei 2024
Wat gebeurde er met het ingezamelde glas in 2023?

In 2023 werd er ruim 85.000 ton vlakglasafval door Vlakglas Recycling Nederland ingezameld. Dit vlakglasafval bestaat, naast glas, uit allerlei andere materialen die aan dit glas zijn toegevoegd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan aluminium afstandshouders in isolatieglas of pvb folie in gelaagd glas. In de recycling worden deze materialen zoveel mogelijk apart gehouden, zodat ook deze weer hergebruikt kunnen worden. Helaas vinden we meer dan alleen dit soort aan glas gelinkte materialen: keramisch glas en bouw- en sloopval zijn daarvan enkele voorbeelden.

Dinsdag 14 mei 2024
Vakgroep GLAS stelt glaswand beschikbaar voor evenementen

Hoe val je als glasbedrijf extra op bij jongeren die voor de keuze staan om een vak te kiezen? Niet met een PowerPointpresentatie, maar met iets origineels, actiefs en spannends. We hebben een glaswand die overal kan worden ingezet. Denk bijvoorbeeld aan open dagen van scholen en beurzen. Het is de ultieme test van kracht, uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen. Wie kan het langst blijven hangen en claimt de overwinning?