Logo Bouwend Nederland

Safety Culture Ladder komt graag in contact met kleine bedrijven

Maandag 5 februari 2024

De Safety Culture Ladder (SCL) is toepasbaar voor grote en kleine bedrijven in alle sectoren. Toch horen we al een tijdje dat kleine bedrijven soms moeite hebben met de norm. Sommige bedrijven vinden dat de gevraagde inspanningen (tijd en geld) niet in verhouding staan tot de omvang van hun organisatie. Of het staat niet in verhouding tot de omzet bij opdrachtgevers die de beoordeling van de SCL van hen verlangen. Om goed te begrijpen wat kleine bedrijven tegenhoudt en om hier iets aan te doen, organiseert SCL twee workshops speciaal voor kleine bedrijven. Bouwend Nederland ondersteunt dit initiatief van harte.

De SCL heeft een speerpunt gemaakt van de toepasbaarheid van de veiligheidsladder voor kleine bedrijven. De eerste stap is in beeld brengen waar de schoen wringt. Op basis daarvan gaat SCL kijken wat ze kunnen doen om het instrument beter toepasbaar te maken voor kleine bedrijven.  

 

We nodigen je dan ook van harte uit om een van de bijeenkomsten voor kleine bedrijven bij te wonen. Tijdens deze bijeenkomsten gaat SLC vooral luisteren en goed in beeld brengen waar jij als klein bedrijf tegenaan loopt. Dit doen ze tijdens interactieve workshops:

Workshop 1 is bedoeld voor bedrijven zonder een SCL-certificaat: 09.30 – 12.30 uur bij NEN. Na afloop van de workshop is er een lunch.

Workshop 2 is bedoeld voor bedrijven met een SCL-certificaat: 13.30 - 16.30 uur bij NEN.

Aanmelden graag voor 13 februari 

Voor meer informatie of aanmelden kan je contact opnemen met het SCL-team via Naazra.lalmahomed@nen.nl

Christel Peppelenbos
Beleidsadviseur veiligheid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Maandag 13 mei 2024
Van harte welkom bij de KAM-bijeenkomsten in jouw regio

Houd jij je bezig met veiligheid en arbozaken en wil je graag op een laagdrempelige manier kennis opdoen en bovendien vakgenoten ontmoeten? Kom dan vooral eens naar een van de KAM-bijeenkomsten in jouw regio. Tijdens deze bijeenkomsten komen inhoudsdeskundigen een presentatie geven of een praktische workshop geven, zoals dit jaar over verbindend adviseren.

Dinsdag 7 mei 2024
Lancering webtool constructieve veiligheid: Borgr

Tijdens het symposium van Kennisportaal Constructieve Veiligheid (KPCV) op 2 mei in Utrecht werd de nieuwe webtool Borgr met groot enthousiasme gelanceerd. Dura Vermeer heeft aan de wieg gestaan van dit product, dat zijn oorsprong heeft in het ongeval met het instorten van het tribunedak in aanbouw van stadion Grolsch Veste in 2011.

Vrijdag 26 april 2024
Op weg naar ViA: eis trede drie SCL per 1 juli 2026

Eerder vertelden we al dat de verzwaring van de ViA-eis naar trede 3 van de Safety Culture Ladder (SCL) is uitgesteld naar 1 juli 2026. Voordat dit wordt ingevoerd, zal de Governance Code voor de Bouw (GCVB) een aantal zaken nader onderzoeken en uitwerken.