Safety Culture Ladder komt graag in contact met kleine bedrijven
Maandag 5 februari 2024
De Safety Culture Ladder (SCL) is toepasbaar voor grote en kleine bedrijven in alle sectoren. Toch horen we al een tijdje dat kleine bedrijven soms moeite hebben met de norm. Sommige bedrijven vinden dat de gevraagde inspanningen (tijd en geld) niet in verhouding staan tot de omvang van hun organisatie. Of het staat niet in verhouding tot de omzet bij opdrachtgevers die de beoordeling van de SCL van hen verlangen. Om goed te begrijpen wat kleine bedrijven tegenhoudt en om hier iets aan te doen, organiseert SCL twee workshops speciaal voor kleine bedrijven. Bouwend Nederland ondersteunt dit initiatief van harte.
De SCL heeft een speerpunt gemaakt van de toepasbaarheid van de veiligheidsladder voor kleine bedrijven. De eerste stap is in beeld brengen waar de schoen wringt. Op basis daarvan gaat SCL kijken wat ze kunnen doen om het instrument beter toepasbaar te maken voor kleine bedrijven.
We nodigen je dan ook van harte uit om een van de bijeenkomsten voor kleine bedrijven bij te wonen. Tijdens deze bijeenkomsten gaat SLC vooral luisteren en goed in beeld brengen waar jij als klein bedrijf tegenaan loopt. Dit doen ze tijdens interactieve workshops:
Workshop 1 is bedoeld voor bedrijven zonder een SCL-certificaat: 09.30 – 12.30 uur bij NEN. Na afloop van de workshop is er een lunch.
Workshop 2 is bedoeld voor bedrijven met een SCL-certificaat: 13.30 - 16.30 uur bij NEN.
Aanmelden graag voor 13 februari
Voor meer informatie of aanmelden kan je contact opnemen met het SCL-team via Naazra.lalmahomed@nen.nl
Gerelateerd nieuws
Als er extreme hitte is, is het van belang dat je medewerkers niet alleen goed voor zichzelf zorgen, maar jij als werkgever ook je verantwoordelijkheden neemt. Daar hebben we afspraken over gemaakt in de cao Bouw & Infra, maar natuurlijk zijn er ook nog andere maatregelen. In dit artikel zetten we een en ander op een rijtje.
Bouw- en infrabedrijven werken vaak aan grote projecten, met inzet van ingehuurd personeel. Om ook hún veiligheid te garanderen, is meer aandacht nodig voor diploma’s en certificaten, betrokkenheid bij instructies, cultuurverschillen en taalbarrières. Eind mei verkenden organisaties en de bouw- en uitzendbranche tijdens een bijeenkomst gezamenlijk oplossingen. Die worden de komende periode getoetst in de praktijk.
Regen hield het gezelschap op 27 mei in Mijdrecht niet binnen. Vertegenwoordigers van Bouwend Nederland, Rijkswaterstaat, Cumela, MKB Infra, Techniek Nederland, Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners en Transport en Logistiek Nederland kwamen bij elkaar voor een 'safety walk' langs de A2 bij Abcoude. Het gezamenlijke doel is veiliger werken op de vluchtstrook. Na een update op het kantoor van freesbedrijf Freesmij volgde een demonstratie van de gewenste aanpak: het tijdelijk afsluiten van de rechterrijstrook om veilig op de vluchtstrook te werken.