Logo Bouwend Nederland

Stichting IONN sponsort Techniek Tastbaar

Dinsdag 23 januari 2024

Op 22 januari 2024 werd op ons regiokantoor in Groningen een sponsorovereenkomst ondertekend door George Kempenaar namens Stichting IONN (Infra Ondersteuning Noord-Nederland) en Petra Lambert van Techniek Tastbaar.

Met deze overeenkomst ondersteunt IONN het streven van Techniek Tastbaar om jongeren al op jonge leeftijd in aanraking te laten komen met de brede wereld van techniek, waaronder bouw en infra.

Techniek Tastbaar

Techniek Tastbaar biedt jongeren een unieke kans om technologie en innovatie van dichtbij te ervaren door middel van inspirerende doe- en beleefevents voor jongeren in de leeftijd van 10 tot 14 jaar en hun ouders. Door praktische activiteiten en interactie met regionale bedrijven, ontdekken jongeren de veelzijdigheid van de techniek. Bij de events zijn diverse opleidingsinstellingen aanwezig, die alles kunnen vertellen over 'leren in de techniek'. Voor 2024 zijn tot nu toe al 22 events gepland. Per event komen gemiddeld 1500 bezoekers en zijn zo'n 25 regionale bedrijven aanwezig.

Stichting IONN

De keuze voor het sponsoren van Techniek Tastbaar is een logische: Stichting IONN streeft naar innovatie en vooruitgang in de infrabranche, waarbij ook de instroom van jongeren van groot belang is. Ook wil de stichting graag de samenwerking tussen het bedrijfsleven en het onderwijs stimuleren.

Ook meedoen?

Wil jij als bouw- of infrabedrijf ook een bijdrage leveren aan de doe-activiteiten van één van de Techniek Tastbaar events en kennismaken met je toekomstige werknemers? Neem dan contact op met Dina Griemink, adviseur Onderwijs en Arbeidsmarkt.

Dina Griemink
Adviseur onderwijs & arbeidsmarkt - Regio Noord
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Woensdag 1 mei 2024
RWU-index 1991 stopt per 1 januari 2025

Voor het verrekenen van prijswijzigingen tijdens de uitvoering van een project is in 1991 de Risicoregeling Woning- en Utiliteitsbouw 1991 (RWU 1991) opgesteld. De Commissie Risicoregeling Woning- en Utiliteitsbouw heeft besloten om per 2025 te stoppen met de RWU-index 1991.

Woensdag 6 maart 2024
Ruimtelijk Voorstel Provincie zet woningbouw in Zuid-Holland verder klem

Het Ruimtelijk Voorstel van de Provincie Zuid-Holland maakt bouwen van betaalbare woningen in Zuid-Holland verder onhaalbaar. Bouwend Nederland vindt het beleid onverstandig en onrealistisch.

Donderdag 29 februari 2024
Partners woningbouw: 'Uitvoering moet beter en sneller'

Nederland kampt met een woningcrisis. Om het enorme woningtekort in te lopen is het nodig dat er jaarlijks minstens 100.000 nieuwe woningen worden gebouwd. Dat zeggen provincies, gemeenten, corporaties, bouwers, ontwikkelaars, investeerders, makelaars en bij de woningbouw betrokken consumentenorganisaties. Twaalf partijen hebben onderling afspraken gemaakt over hoe dat doel versneld bereikt kan worden. Tijdens de landelijke Woontop op 29 februari in Den Haag vragen ze de politieke partijen om dit initiatief daadkrachtig te steunen en de grote woningnood gezamenlijk met meer urgentie aan te pakken.