Logo Bouwend Nederland

Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwen 5 maart weer open

Maandag 12 februari 2024

Op dinsdag 5 maart om 9.00 uur opent er weer een nieuwe ronde voor de Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel (SSEB). Wees er vooral snel bij.

Wat houdt de regeling in?

De SSEB bestaat uit verschillende onderdelen. Dat zijn: Aanschaf en Retrofit en voor Innovatie de onderdelen Project experimentele ontwikkelingen en Haalbaarheidsstudie. 

 

De bedragen per onderdeel:

  • € 36.000.000,- voor Aanschaf.
  • € 10.000.000,- voor Retrofit.
  • € 9.000.000,- voor Innovatie: Project experimentele ontwikkelingen.
  • € 1.000.000. voor Innovatie: Haalbaarheidsstudie.

Voor welke bouwmachines?

Zie hiervoor de lijst op de website van RVO.

Belangrijke aandachtspunten voor je aanvraag

  • Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst per datum, dus dien zo snel mogelijk in!
  • Indien de subsidiepot leeg is, dan volgt loting van de volledige aanvragen binnengekomen op de dag van uitputting van het budget.
  • Tegelijk meedoen met AanZET (aanschafsubsidie zero-emissie trucks, vanaf 26 maart) en SSEB voor hetzelfde voertuig mag, dubbel subsidie ontvangen mag niet. Je moet dit zelf bij RVO aangeven.
  • Binnen 12 maanden na subsidieverlening vraag je de subsidievaststelling aan (met een optie van 12 maanden verlenging).

Webinar SSEB terugkijken

Wil je de SSEB Aanschaf of Retrofit aanvragen? In het webinar van donderdag 1 februari zie je hoe de SSEB er in 2024 uitziet en vertelt RVO over de subsidievoorwaarden en vereisten voor de overeenkomst. Je kan het webinar nu terugkijken.

Meer informatie?

Ga voor meer informatie naar de website van RVO. Vragen kan je mailen naar sseb@rvo.nl.

Pascal Kregting
Adviseur vakgroep bitumineuze werken en secretaris adviesgroep KOMAT
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 16 mei 2024
Podcast: Wat komt er kijken bij een publiek warmtebedrijf?

In 2050 moeten alle woningen en gebouwen aardgasvrij zijn en over op andere vormen van warmte. Als tussenstap moeten in 2030 een half miljoen woningen aangesloten zijn op een warmtenet. Publieke warmtebedrijven spelen hierin een belangrijke rol. Maar hoe werkt dat nou precies? Je hoort het in de podcastserie Expeditie Energie.

Woensdag 8 mei 2024
CROW-richtlijn Warm Mix Asfalt ligt nu ter visie

Vanaf 1 januari 2025 is Warm Mix Asfalt het nieuwe standaard asfaltmengsel. Met het doel om de duurzaamheid van asfaltwegverhardingen te verbeteren en schadelijke emissies te verminderen. Om deze transitie te begeleiden heeft CROW de Richtlijn Warm Mix Asfalt opgesteld. Het gaat om een op zichzelf staande CROW-richtlijn. De richtlijn ligt nu ter visie. Reageren kan tot en met 15 juni.

Woensdag 8 mei 2024
Verzeker je van lage stabiele energieprijzen via Bouwend Nederland partner Atlas Power and Gas

Binnen de energiemarkt heerst er veel onzekerheid. De onrust in landen waaruit wij een belangrijk deel van onze energie halen baart veel energiebedrijven zorgen. Dit zorgt voor sterk wisselende energietarieven en dure lange termijn contracten.