Logo Bouwend Nederland
 1. Home
 2. Nieuws
 3. Subsidieregeling schoon en emissieloos bouwen 5 maart weer open

Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwen 5 maart weer open

Maandag 12 februari 2024

Op dinsdag 5 maart om 9.00 uur opent er weer een nieuwe ronde voor de Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel (SSEB). Wees er vooral snel bij.

Wat houdt de regeling in?

De SSEB bestaat uit verschillende onderdelen. Dat zijn: Aanschaf en Retrofit en voor Innovatie de onderdelen Project experimentele ontwikkelingen en Haalbaarheidsstudie. 

 

De bedragen per onderdeel:

 • € 36.000.000,- voor Aanschaf.
 • € 10.000.000,- voor Retrofit.
 • € 9.000.000,- voor Innovatie: Project experimentele ontwikkelingen.
 • € 1.000.000. voor Innovatie: Haalbaarheidsstudie.

Voor welke bouwmachines?

Zie hiervoor de lijst op de website van RVO.

Belangrijke aandachtspunten voor je aanvraag

 • Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst per datum, dus dien zo snel mogelijk in!
 • Indien de subsidiepot leeg is, dan volgt loting van de volledige aanvragen binnengekomen op de dag van uitputting van het budget.
 • Tegelijk meedoen met AanZET (aanschafsubsidie zero-emissie trucks, vanaf 26 maart) en SSEB voor hetzelfde voertuig mag, dubbel subsidie ontvangen mag niet. Je moet dit zelf bij RVO aangeven.
 • Binnen 12 maanden na subsidieverlening vraag je de subsidievaststelling aan (met een optie van 12 maanden verlenging).

Webinar SSEB terugkijken

Wil je de SSEB Aanschaf of Retrofit aanvragen? In het webinar van donderdag 1 februari zie je hoe de SSEB er in 2024 uitziet en vertelt RVO over de subsidievoorwaarden en vereisten voor de overeenkomst. Je kan het webinar nu terugkijken.

Meer informatie?

Ga voor meer informatie naar de website van RVO. Vragen kan je mailen naar sseb@rvo.nl.

Pascal Kregting
Adviseur vakgroep bitumineuze werken en secretaris adviesgroep KOMAT
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Woensdag 12 juni 2024
Uitvoeringsakkoord voor versnelling in verzwaring lokale netten

Het is voor de Nederlandse samenleving en economie van cruciaal belang om het elektriciteitsnet fors uit te breiden. Dat is nodig om alle woningen, bedrijven en bouwlocaties ook in de toekomst te kunnen aansluiten. Netbeheer Nederland, Bouwend Nederland en Techniek Nederland slaan de handen ineen om de uitvoering te versnellen. De drie partijen ondertekenden daartoe gisteren het Uitvoeringsakkoord voor de verzwaring van laag- en middenspanningsnetten. Michel Heijdra, directeur-generaal Klimaat en Energie van EZK, nam het akkoord in ontvangst.

Maandag 3 juni 2024
Alle sprekers bekend Lente-akkoord Congres 2024

Het Lente-akkoord congres is hét event voor marktpartijen, corporaties en beleidsmakers die bezig zijn met duurzaam bouwen. Op 19 juni kun je luisteren en meepraten over alle belangrijke actuele ontwikkelingen op het vlak van circulair industrieel bouwen. Het complete programma staat nu online.

Maandag 3 juni 2024
Richtlijn veilige inzet elektrisch materieel nu beschikbaar

Het is onvermijdelijk dat we in de toekomst in Nederland 100% emissieloos bouwen. Bouw- en infrabedrijven zijn dan ook volop bezig om hun materieel te elektrificeren. Omdat duidelijke regelgeving nog ontbreekt, heeft Bouwend Nederland de richtlijn Veilige inzet elektrisch materieel opgesteld. Met deze richtlijn kunnen bedrijven en opdrachtgevers onnodige risico’s uitsluiten en goede afspraken maken over de beheersmaatregelen.