Logo Bouwend Nederland

Succesvolle bijeenkomst Familiebedrijven

Woensdag 21 februari 2024

Op donderdag 1 februari jl. kwamen een 30 tal familiebedrijven bij elkaar in ‘Het Kasteel’ van Sparta. Sommige lidbedrijven kwamen met meerdere generaties, wat de middag extra dynamisch maakte.

Familiebedrijven zijn de ruggengraat van de Nederlandse economie, 61% van de bedrijven in Nederland is een familiebedrijf. En ook in de bouwsector zijn heel veel familiebedrijven.
Het onderwerp deze middag was “Familiebedrijven in een snel veranderende wereld: krachten, kansen en uitdagingen’. De sprekers waren Machiel Gosschalk, specialist in familiebedrijven bij BDO accountants & adviseurs en Renée de Kuyper, 10e generatie van de Kuyper Royal Distillers en voorzitter van het Nederlands Gilde van Familiebedrijven. Door het oplossen van een casus met de zaal werd een interactieve middag gestart.
Er werd gesproken over het zgn. “drie cirkel model’: familie/bedrijf/eigendom en het familiebedrijf waar twee systemen samen komen: het familiesysteem en het bedrijvensysteem.
Na de pauze werd ingegaan op het familiebedrijf als merknaam. Je mag als familiebedrijf trots zijn op de geschiedenis en naam van je bedrijf. Hoe zet de nieuwe generatie dit voort met alle uitdagingen die er van buiten op je af komen.
Bij de borrel en het walking dinner werd er nog lang nagepraat over alle kennis die die middag was opgedaan.

Daniëlle Brink
Verenigingsmanager Regio Randstad Zuid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Woensdag 1 mei 2024
RWU-index 1991 stopt per 1 januari 2025

Voor het verrekenen van prijswijzigingen tijdens de uitvoering van een project is in 1991 de Risicoregeling Woning- en Utiliteitsbouw 1991 (RWU 1991) opgesteld. De Commissie Risicoregeling Woning- en Utiliteitsbouw heeft besloten om per 2025 te stoppen met de RWU-index 1991.

Woensdag 6 maart 2024
Ruimtelijk Voorstel Provincie zet woningbouw in Zuid-Holland verder klem

Het Ruimtelijk Voorstel van de Provincie Zuid-Holland maakt bouwen van betaalbare woningen in Zuid-Holland verder onhaalbaar. Bouwend Nederland vindt het beleid onverstandig en onrealistisch.

Donderdag 29 februari 2024
Partners woningbouw: 'Uitvoering moet beter en sneller'

Nederland kampt met een woningcrisis. Om het enorme woningtekort in te lopen is het nodig dat er jaarlijks minstens 100.000 nieuwe woningen worden gebouwd. Dat zeggen provincies, gemeenten, corporaties, bouwers, ontwikkelaars, investeerders, makelaars en bij de woningbouw betrokken consumentenorganisaties. Twaalf partijen hebben onderling afspraken gemaakt over hoe dat doel versneld bereikt kan worden. Tijdens de landelijke Woontop op 29 februari in Den Haag vragen ze de politieke partijen om dit initiatief daadkrachtig te steunen en de grote woningnood gezamenlijk met meer urgentie aan te pakken.