Logo Bouwend Nederland

Uitnodiging mkb-dagen Rijksvastgoedbedrijf

Vrijdag 29 september 2023

Het Rijksvastgoedbedrijf zal de komende jaren voor zo’n 280 locaties nieuwe onderhoudscontracten afsluiten voor bijvoorbeeld Defensieterreinen, een rijkskantoor of een gevangenis en wil daarvoor helder krijgen wat het midden- en klein bedrijf (mkb) nodig heeft om dit onderhoudstraject voor langere termijn met het RVB aan te gaan. Daarom organiseren zij dit najaar 3 mkb-dagen waarop zij in gesprek gaan met ondernemers.

Tijdens de bijeenkomsten kunnen ondernemers kennismaken met de plannen voor het aanbesteden van de 'meerjarige geïntegreerde onderhoudscontracten' per object met daarin alle onderhoud- en vervangingsinvesteringen inbegrepen. Voor het RVB en (toekomstige) partners betekent dit een grote verandering van het contractenlandschap, waar zij het midden- en kleinbedrijf (mkb) hard bij nodig hebben. De eerste aanbestedingen staan eind 2023/begin 2024 gepland. 

De dagen vinden plaats op 2 november (Groningen), 8 november (Lunteren) en 15 november (Tilburg). Eigenaren, directeuren en bedrijfsleider mkb-bedrijven in de bouw- en installatiebranche, worden hiervoor van harte uitgenodigd. Op de website van het Rijksvastgoedbedrijf vind je meer informatie en kun je je aanmelden als deelnemer aan de bijeenkomsten. 

Gerelateerd nieuws

Woensdag 1 mei 2024
RWU-index 1991 stopt per 1 januari 2025

Voor het verrekenen van prijswijzigingen tijdens de uitvoering van een project is in 1991 de Risicoregeling Woning- en Utiliteitsbouw 1991 (RWU 1991) opgesteld. De Commissie Risicoregeling Woning- en Utiliteitsbouw heeft besloten om per 2025 te stoppen met de RWU-index 1991.

Woensdag 6 maart 2024
Ruimtelijk Voorstel Provincie zet woningbouw in Zuid-Holland verder klem

Het Ruimtelijk Voorstel van de Provincie Zuid-Holland maakt bouwen van betaalbare woningen in Zuid-Holland verder onhaalbaar. Bouwend Nederland vindt het beleid onverstandig en onrealistisch.

Donderdag 29 februari 2024
Partners woningbouw: 'Uitvoering moet beter en sneller'

Nederland kampt met een woningcrisis. Om het enorme woningtekort in te lopen is het nodig dat er jaarlijks minstens 100.000 nieuwe woningen worden gebouwd. Dat zeggen provincies, gemeenten, corporaties, bouwers, ontwikkelaars, investeerders, makelaars en bij de woningbouw betrokken consumentenorganisaties. Twaalf partijen hebben onderling afspraken gemaakt over hoe dat doel versneld bereikt kan worden. Tijdens de landelijke Woontop op 29 februari in Den Haag vragen ze de politieke partijen om dit initiatief daadkrachtig te steunen en de grote woningnood gezamenlijk met meer urgentie aan te pakken.