Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Vakgroep glas stelt glaswand beschikbaar voor evenementen

Vakgroep GLAS stelt glaswand beschikbaar voor evenementen

Dinsdag 14 mei 2024

Hoe val je als glasbedrijf extra op bij jongeren die voor de keuze staan om een vak te kiezen? Niet met een PowerPointpresentatie, maar met iets origineels, actiefs en spannends. We hebben een glaswand die overal kan worden ingezet. Denk bijvoorbeeld aan open dagen van scholen en beurzen. Het is de ultieme test van kracht, uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen. Wie kan het langst blijven hangen en claimt de overwinning?

Hoe werkt het?

De glaswand kan overal worden ingezet. Denk bijvoorbeeld aan open dagen, bedrijvenmarkten en onderwijsbeurzen. Je haalt de glaswand zelf op in Kampen. Daar heb je een glaswagen of palletwagen voor nodig. De glaswand kan vervolgens worden ingezet op de door jou gewenste locatie. Daar kunnen jongeren (tot 16 jaar) een poging doen zolang mogelijk aan de glaswand te blijven hangen. Wie het langst blijft hangen, wint een prijs (exclusief). Na afloop breng je de glaswand zelf weer terug naar Kampen.

Kosten

De enige kosten verbonden aan het gebruik van de glaswand / klimwand zijn de eigen transportkosten. Daarnaast regel je zelf de bemensing, de zuignappen voor de wand en de eventuele prijs voor de winnaar.

Interesse?

Neem contact op met het secretariaat van Vakgroep Glas via: vakgroepglas@bouwendnederland.nl

Cor Wittekoek
Verenigingsmanager Vakgroep GLAS
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 21 mei 2024
Subsidieregeling DUMAVA opnieuw open

Maatschappelijk vastgoedeigenaren vroegen massaal subsidie aan op 3 oktober 2022, de dag dat de Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) opende. Het totale budget van € 150 miljoen was meteen bereikt. Ben je eigenaar van maatschappelijk vastgoed en heb je nog geen DUMAVA kunnen aanvragen? Het is verstandig om door te gaan met uitzoeken wat voor verduurzamingsmaatregelen je wilt nemen en wat je allemaal nodig hebt voor een aanvraag, want DUMAVA gaat weer open.

Vrijdag 17 mei 2024
Wat gebeurde er met het ingezamelde glas in 2023?

In 2023 werd er ruim 85.000 ton vlakglasafval door Vlakglas Recycling Nederland ingezameld. Dit vlakglasafval bestaat, naast glas, uit allerlei andere materialen die aan dit glas zijn toegevoegd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan aluminium afstandshouders in isolatieglas of pvb folie in gelaagd glas. In de recycling worden deze materialen zoveel mogelijk apart gehouden, zodat ook deze weer hergebruikt kunnen worden. Helaas vinden we meer dan alleen dit soort aan glas gelinkte materialen: keramisch glas en bouw- en sloopval zijn daarvan enkele voorbeelden.

Maandag 15 april 2024
Glasbedrijven herstellen voor KWF kosteloos vernielde gedenkplaten

Vorig jaar juni trof de boswachter van het Wilhelminabos bij Dronten een ravage aan; 65 van de 67 gedenkplaten waren vernield. Op deze glaspanelen stonden de namen van dierbaren die aan kanker zijn overleden. Eind mei 2024 worden de glazen monumenten kosteloos hersteld door Nissink Business Glass, Steinfort Glas en IJsselglas. We spraken Robert Nissink over deze mooie actie.