Verbouwstromen Forum op 8 oktober
Maandag 23 september 2024
Het Verbouwstromen Forum is een bijeenkomst voor bouwbedrijven, woningcorporaties en lokale overheden om duurzame samenwerkingen te smeden. Doel is om tegen 2030 met dezelfde middelen twee keer zoveel woningen te verduurzamen als nu.
Wat kan je verwachten? Na afloop van de dag:
Praktische informatie
Dit event is op dinsdag 8 oktober 2024 van 10:00 – 17:00 in De Tinfabriek in Naarden. Navigeer daarvoor naar: Amsterdamsestraatweg 5 in Naarden. Je kan je aanmelden via de website van Verbouwstromen.
Over Verbouwstromen
We hebben in Nederland nog miljoenen woningen die vóór 2050 verduurzaamd moeten zijn. Dat vergt een grote inspanning en een stevige verandering van de markt. Verbouwstromen helpt hierbij. Verbouwstromen is een samenwerking tussen De Bouwcampus, Stroomversnelling, TKI Bouw en Techniek en TKI Urban Energy en wordt gefinancierd door het Ministerie van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening.
Gerelateerd nieuws
Steeds meer woningcorporaties en bouwbedrijven kiezen voor gestandaardiseerde renovatieprocessen en oplossingen die zorgen voor snelheid, voorspelbaarheid en schaalvoordeel. De praktijkverhalen lees je in onze nieuwe publicatie Een overzicht van renovatietreintjes in de corporatiesector. De publicatie is op 26 juni gepresenteerd aan de Contactgroep Vastgoedonderhoud en werd enthousiast ontvangen.
De bouwsector staat midden in een uitdagende transitie naar emissieloos bouwen. Met de Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel (SSEB) kunnen bedrijven in de bouwsector subsidie aanvragen voor de aanschaf of ombouw van emissieloos bouwmaterieel, zoals elektrische graafmachines of mobiele hijskranen. Met maximaal €1.000.000 subsidie per onderneming per jaar is de SSEB een aantrekkelijke regeling voor duurzame investeringen. Aanvragen kunnen worden ingediend tot en met 30 oktober 2025 maar hierbij geldt: op is op. Gezien de populariteit van de regeling adviseren we je om snel in actie te komen.
Nederland heeft afgesproken in 2050 klimaatneutraal te zijn. Dat kan alleen als verduurzaming van gebouwen, infrastructuur en het energiesysteem sneller van de grond komt. Samen met overheden, netbeheerders, woningcorporaties en marktpartijen werken wij daar elke dag aan. Door de vraag naar energie in de gebouwde omgeving te verlagen wordt er minder CO2 uitgestoten, zijn er minder fossiele brandstoffen nodig en verlichten we de druk op het volle stroomnet. Minder energie nodig hebben verlaagt bovendien de energiekosten voor huishoudens en bedrijven. Gisteren debatteerde de Tweede Kamer hierover en dit was onze inzet.