Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Vernieuwde flyer vierdaagse werkweek voor 55 plussers verschenen

Vernieuwde flyer Vierdaagse werkweek voor 55-plussers verschenen

Maandag 3 oktober 2022

Als medewerker in de bouw en infra werk je het liefst gezond door tot je pensioen. Wil je minder werken, maar kom je (nog) niet in aanmerking voor de zwaarwerkregeling? Dan is misschien de vierdaagse werkweek 55-plus een oplossing voor jou. In opdracht van de cao-partijen is zojuist een vernieuwde flyer uitgebracht over de vierdaagse werkweek voor 55-plussers. Hierin vind je uitleg over artikel 6.5 van de cao Bouw & Infra. Mét deze nieuwe flyer is ook een reeks veelgestelde vragen en antwoorden rond de vierdaagse werkweek uitgebracht én voorbeelden van het jaarschema vierdaagse werkweek voor 55-plussers voor het kalenderjaar 2023. Download ze hieronder.

Nieuwe flyers

Deze flyers kun je gebruiken om werknemers te informeren hoe de regeling werkt.

 

Mocht je vragen hebben over dit onderwerp, neem dan contact op met de afdeling Advies via telefoonnummer 079-3252 250 of stuur een bericht.

Bouwend Nederland Advies

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 5 juli 2024
Bellen en internetten in het buitenland, hoe zit het nu echt?

Je hebt ze vast wel eens gehoord, de horrorverhalen van ondernemers die na een weekje buitenland terugkomen met een torenhoge telefoonrekening. Gelukkig zijn de risico’s op heel hoge rekeningen afgelopen jaren ingeperkt. Helaas kun je nog steeds veel geld kwijt zijn, met een beetje pech verbruik je in enkele seconden al voor tientallen euro's aan mobiel dataverkeer. Er zijn namelijk een aantal plekken die extra aandacht verdienen. Zo valt bijvoorbeeld het netwerk op zee niet onder Europese netwerk, hetzelfde geldt voor Turkije. Wij vertellen je alles wat je moet weten over bellen en internetten in het buitenland, zo kun jij met een gerust hart op vakantie. Lees je mee?

Woensdag 22 mei 2024
Minder uren werken, meer plezier, hetzelfde salaris bij Hegeman

Wie wil dat nou niet: 36 uur per week werken en betaald krijgen voor 40. Hegeman Holding in Nijverdal stapte begin vorig jaar in overleg met de OR - en in navolging van IJsland - over op een kortere werkweek tegen hetzelfde salaris. Wat blijkt, het welzijn van de medewerkers verbeterde en het korte verzuim nam drastisch af bij een gelijkblijvende productie. Directeur Frank Hegeman vertelt hoe. "Het werkt twee kanten op: medewerkers hebben tijd om tot rust te komen en wij hebben gemotiveerd personeel."

Donderdag 21 maart 2024
Vakbonden staan met actie zwaarwerkregeling op bouwplaatsen aan verkeerde loket

Sinds 1 januari 2021 kent de cao Bouw & Infra een zwaarwerkregeling. Hierdoor kunnen werknemers in onze sector met een zwaar beroep drie jaar eerder stoppen met werken. In de nieuwe cao bouw en infra is afgesproken dat de huidige zwaarwerkregeling per 1-1-2026 voortgezet wordt met 5 jaar tot 1-1-2031. Vakbonden voeren op dit moment onder andere acties bij bouwplaatsen voor verlenging van deze regeling. Wat werkgevers betreft staan ze hier aan het verkeerde loket.