1. Home
  2. Nieuws
  3. Vernieuwde flyer vierdaagse werkweek voor 55 plussers verschenen

Vernieuwde flyer Vierdaagse werkweek voor 55-plussers verschenen

Maandag 3 oktober 2022

Als medewerker in de bouw en infra werk je het liefst gezond door tot je pensioen. Wil je minder werken, maar kom je (nog) niet in aanmerking voor de zwaarwerkregeling? Dan is misschien de vierdaagse werkweek 55-plus een oplossing voor jou. In opdracht van de cao-partijen is zojuist een vernieuwde flyer uitgebracht over de vierdaagse werkweek voor 55-plussers. Hierin vind je uitleg over artikel 6.5 van de cao Bouw & Infra. Mét deze nieuwe flyer is ook een reeks veelgestelde vragen en antwoorden rond de vierdaagse werkweek uitgebracht én voorbeelden van het jaarschema vierdaagse werkweek voor 55-plussers. Download ze hieronder.

Bouwend Nederland Advies

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 27 augustus 2024
Voor zwaarwerkregeling tellen per 2025 ook gewerkte jaren als uitzendkracht mee

De uitzendbranche kan per 1 januari 2025 ook gebruikmaken van de zwaarwerkregeling voor de bouw en infra. Cao-partijen van de uitzendbranche en bouw en infra zijn dit overeengekomen. Dit is goed nieuws voor medewerkers in de bouw en infra die een aantal jaren als uitzendkracht hebben gewerkt. Onder voorwaarden tellen die jaren namelijk vanaf 2025 voor hen ook mee.

Maandag 26 augustus 2024
Behoud de regeling voor eerder stoppen met zwaar werk (RVU)

Vanaf 2021 kunnen bouwplaatsmedewerkers gebruik maken van de zwaarwerkregeling om maximaal drie jaar voor hun AOW-leeftijd te stoppen met werken. Sinds 2022 geldt deze regeling onder voorwaarden ook voor uta-medewerkers. We zijn blij dat veel oudere medewerkers al gebruik maken van de regeling.

Vrijdag 5 juli 2024
Bellen en internetten in het buitenland, hoe zit het nu echt?

Je hebt ze vast wel eens gehoord, de horrorverhalen van ondernemers die na een weekje buitenland terugkomen met een torenhoge telefoonrekening. Gelukkig zijn de risico’s op heel hoge rekeningen afgelopen jaren ingeperkt. Helaas kun je nog steeds veel geld kwijt zijn, met een beetje pech verbruik je in enkele seconden al voor tientallen euro's aan mobiel dataverkeer. Er zijn namelijk een aantal plekken die extra aandacht verdienen. Zo valt bijvoorbeeld het netwerk op zee niet onder Europese netwerk, hetzelfde geldt voor Turkije. Wij vertellen je alles wat je moet weten over bellen en internetten in het buitenland, zo kun jij met een gerust hart op vakantie. Lees je mee?