1. Home
  2. Nieuws
  3. Webinar samen versnellen in laadinfra

Webinar: samen versnellen in laadinfra

Vrijdag 14 februari 2025

Met 1,7 miljoen laadpunten nodig in 2030 staan we voor een enorme uitdaging. Hoe zorgen we ervoor dat we deze doelstellingen halen? Wat hebben we geleerd van eerdere successen en welke concrete stappen moeten we nú zetten? In dit webinar hoor je er meer over. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen.

Tijdens een rondetafelgesprek bespreken Naïma Kassem (Mensen Maken de Transitie), Jochem Beunderman (vereniging DOET), Peter Berkhout (Stedin) en Rob Cillessen (ElaadNL) inzichten, uitdagingen en oplossingen om de energietransitie te versnellen.

  • Terugblik & leerpunten: wat ging goed en wat kan beter?
  • Samenwerking: hoe versterken we de samenwerking binnen de sector?
  • Praktische handvatten: welke concrete stappen kunnen we nemen om laadpalen sneller te realiseren?
  • Leiderschap: wat vraagt effectief leiderschap in deze transitie?

Praktische informatie

Het webinar vindt plaats op donderdag 20 maart van 14.00 tot 15.00. Je kan je nu aanmelden

Edgar van Niekerk
Beleidsadviseur Duurzaamheid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 4 juli 2025
Verduurzaam je materieel met SSEB-subsidie

De bouwsector staat midden in een uitdagende transitie naar emissieloos bouwen. Met de Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel (SSEB) kunnen bedrijven in de bouwsector subsidie aanvragen voor de aanschaf of ombouw van emissieloos bouwmaterieel, zoals elektrische graafmachines of mobiele hijskranen. Met maximaal €1.000.000 subsidie per onderneming per jaar is de SSEB een aantrekkelijke regeling voor duurzame investeringen. Aanvragen kunnen worden ingediend tot en met 30 oktober 2025 maar hierbij geldt: op is op. Gezien de populariteit van de regeling adviseren we je om snel in actie te komen.

Vrijdag 4 juli 2025
Onze inzet bij het debat over energiebesparing en een betaalbare energierekening voor huishoudens

Nederland heeft afgesproken in 2050 klimaatneutraal te zijn. Dat kan alleen als verduurzaming van gebouwen, infrastructuur en het energiesysteem sneller van de grond komt. Samen met overheden, netbeheerders, woningcorporaties en marktpartijen werken wij daar elke dag aan. Door de vraag naar energie in de gebouwde omgeving te verlagen wordt er minder CO2 uitgestoten, zijn er minder fossiele brandstoffen nodig en verlichten we de druk op het volle stroomnet. Minder energie nodig hebben verlaagt bovendien de energiekosten voor huishoudens en bedrijven. Gisteren debatteerde de Tweede Kamer hierover en dit was onze inzet.

Vrijdag 4 juli 2025
'Vanaf de oprichting geïnvesteerd in emissieloos materieel'

Verdee Infra investeert sinds 2019 in emissieloos materieel. Daarmee zijn ze een interessante speler voor onderhoudsprojecten in gemeenten die emissieloos uitvragen. Directeur IJsbrand Bedee: "Opdrachtgevers realiseren zich niet altijd hoe groot de investeringen zijn, en wat de bijkomende kosten of uitdagingen zijn."