Wijziging van de Regeling bodemkwaliteit 2022
Woensdag 28 augustus 2024
Op 21 augustus 2024 is een wijziging van de Regeling bodemkwaliteit 2022 in de Staatscourant geplaatst. De wijziging bestaat uit het herstellen van een aantal verkeerde verwijzingen. Ook bevat deze een actualisatie van verwijzingen naar normdocumenten in bijlage C van de regeling. De wijziging treedt in werking op 1 oktober 2024. Periodiek vinden wijzigingen plaats in de Rbk 2022, zoals met deze wijzigingsregeling.
Het Besluit bodemkwaliteit (Bbk) en de Regeling bodemkwaliteit 2022 (Rbk 2022) stellen regels aan kwaliteitsborging bij bodembeheer (Kwalibo) en het opstellen van de milieu verklaringen bodemkwaliteit. De regels hebben te maken met de milieubelastende activiteiten 'toepassen van bouwstoffen' en 'toepassen van grond of baggerspecie' uit het Besluit activiteiten leefomgeving (Bal). Op deze website kunt u de op dit moment geldende versie van de Rbk 2022 raadplegen. De wijziging van de Regeling bodemkwaliteit 2022 per 1 oktober 2024 kun je hier lezen.
Gerelateerd nieuws
De Nederlandse vereniging voor Sleufloze Technieken en Toepassingen (NSTT) heeft een nieuwe module toegevoegd aan het digitale Handboek Sleufloze Technieken: ‘Geotechniek bij sleufloze aanleg van kabels en leidingen’. Deze module is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over geotechnisch onderzoek: welke vormen er zijn, wat het doel is en hoe het wordt uitgevoerd. De module behandelt de belangrijkste aspecten van geotechniek bij de sleufloze aanleg van horizontale kabels en leidingen. Dit type onderzoek vormt vaak een essentieel onderdeel van de ontwerpfase en levert cruciale informatie voor het plannen van boringen of persingen. Daarmee is het een waardevol kennisdocument voor ontwerpers en opdrachtgevers.
De bereikbaarheid van Nederland staat onder druk. Terwijl het land groeit, in bevolking én economie, blijven investeringen in infrastructuur achter. Samen met TLN en ANWB luiden we de noodklok: het Mobiliteitsfonds, ooit bedoeld als stabiele financiering voor onderhoud en uitbreiding van onze infrastructuur, wordt systematisch uitgehold. Dat heeft gevolgen die niemand kan negeren.
Afgelopen najaar trapten we af met de allereerste JBN Denktank over ketensamenwerking in de infrasector. Een groep jonge professionals boog zich over de vraag hoe we de samenwerking in de keten eerlijker, opener en menselijker kunnen maken. Het resultaat? Een frisse blik op samenwerken, gepresenteerd op InfraTech begin dit jaar. De eerste stap is gezet en smaakt naar meer. Daarom geven we dit een vervolg en starten we nieuwe denktanks.