Logo Bouwend Nederland

Zesde editie De Verbinders is van start

Dinsdag 12 september 2023

Met behulp van De Verbinders steken de sleutelspelers van opdrachtgevers, opdrachtnemers, ingenieursbureaus en/of andere relevante stakeholders in teamverband de peilstok in hun project. Via een systeemgerichte verbeteraanpak krijgen zij als team zicht op onderliggende patronen en dynamieken, die een soepele samenwerking belemmeren of juist kunnen bevorderen.

In september gaat de zesde editie van De Verbinders van start. Verschillende projecten uit de wereld van de bouw, infra en energie nemen deel aan dit verbeterprogramma voor hoogwaardige samenwerking. Dit zijn:

  • Beveiligingstraject PI Alphen (RVB - Constructif - Gouweloos Techniek)
  • SOK Kademakers Amsterdam (Gemeente Amsterdam - Beens Groep - Count & Cooper)
  • Nieuwbouw 380 KV - Geertruidenberg - Krimpen aan de IJssel of Crayestein (TenneT - Arcadis)
  • Salmsteke (innovatiepartnerschap van de Sterke Lekdijk, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden en Mourik)

Uitdagingen + oplossingen

De projectteams krijgen handvatten om de samenwerking binnen hun team te verbeteren, én leren van elkaars uitdagingen en oplossingen. Dat maakt dit programma voor uniek in de sector. Ook iets voor jouw project? Neem contact op met Maarten Kraneveld via maarten@deverbinders.nu om de mogelijkheden te bespreken.

Meer weten? Kijk op de website van De Verbinders.

Ron Wesseling
Verenigingsmanager vakgroep bitumineuze werken
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Woensdag 1 mei 2024
RWU-index 1991 stopt per 1 januari 2025

Voor het verrekenen van prijswijzigingen tijdens de uitvoering van een project is in 1991 de Risicoregeling Woning- en Utiliteitsbouw 1991 (RWU 1991) opgesteld. De Commissie Risicoregeling Woning- en Utiliteitsbouw heeft besloten om per 2025 te stoppen met de RWU-index 1991.

Woensdag 6 maart 2024
Ruimtelijk Voorstel Provincie zet woningbouw in Zuid-Holland verder klem

Het Ruimtelijk Voorstel van de Provincie Zuid-Holland maakt bouwen van betaalbare woningen in Zuid-Holland verder onhaalbaar. Bouwend Nederland vindt het beleid onverstandig en onrealistisch.

Donderdag 29 februari 2024
Partners woningbouw: 'Uitvoering moet beter en sneller'

Nederland kampt met een woningcrisis. Om het enorme woningtekort in te lopen is het nodig dat er jaarlijks minstens 100.000 nieuwe woningen worden gebouwd. Dat zeggen provincies, gemeenten, corporaties, bouwers, ontwikkelaars, investeerders, makelaars en bij de woningbouw betrokken consumentenorganisaties. Twaalf partijen hebben onderling afspraken gemaakt over hoe dat doel versneld bereikt kan worden. Tijdens de landelijke Woontop op 29 februari in Den Haag vragen ze de politieke partijen om dit initiatief daadkrachtig te steunen en de grote woningnood gezamenlijk met meer urgentie aan te pakken.