Logo Bouwend Nederland

Gratis webinar: trends en ontwikkelingen duurzaamheid en energie in 2024

Woensdag 17 januari 2024

Er staat voor 2024 weer veel te gebeuren in duurzaamheidsland. Bedrijven moeten zich voorbereiden op curtailment?, netcongestie? en misschien wel de CSRD? Allemaal termen waarvan je waarschijnlijk nog niet eerder hebt gehoord maar die je ongetwijfeld in 2024 veel tegen zal komen.

Ik, Nick van Moerkerk van De Duurzame Adviseurs, organiseer daarom op 23 januari 2024 een kort maar krachtig webinar over al deze ontwikkelingen.Wil jij er bij zijn meld je dan snel aan want we hebben maar plek voor 250 deelnemers.Wat ik onder andere zal behandelen:

  • Als je geen actie onderneemt kan het zijn dat je moet betalen voor je zelf opgewekte energie;
  • Waarom alle bedrijven in Nederland uiteindelijk te maken krijgen met de CSRD-wetgeving en niet alleen de grote bedrijven;
  • Hoe je geld kan verdienen met je laadpaal;
  • Waarom jouw energieverbruik de groei van je bedrijf kan belemmeren;
  • En nog meer praktische tips die je moet weten om succesvol te blijven ondernemen in 2024 en daarna.We gaan razendsnel door alle topics heen maar we weten hoe belangrijk dit is en daarom organiseren we in februari van 2024 meerdere webinars over de verschillende belangrijke thema’s voor bedrijven in 2024.


​​​​​​​
Datum en tijd
Dinsdag 23 januari 2024
10.00 - 10.30 uur

Schrijf je in

BNL Ledenvoordeel

Gerelateerd nieuws

Maandag 20 mei 2024
“Kom bewoners tegemoet bij aanleg warmtenetten”

Warmtenetten zijn in dichtbebouwde gebieden 30% goedkoper dan individuele warmtepompen als je naar de maatschappelijke kosten kijkt. Bovendien wordt het elektriciteitsnet met een warmtenet significant minder zwaar belast. Alleen komt het financiële voordeel momenteel niet bij huishoudens terecht. Dat blijkt uit onderzoek van Berenschot naar de situatie in Den Haag. NVDE, Stedin, Energiebeheer Nederland en Bouwend Nederland pleiten ervoor dat bewoners meer worden ondersteund.

Donderdag 16 mei 2024
Podcast: Wat komt er kijken bij een publiek warmtebedrijf?

In 2050 moeten alle woningen en gebouwen aardgasvrij zijn en over op andere vormen van warmte. Als tussenstap moeten in 2030 een half miljoen woningen aangesloten zijn op een warmtenet. Publieke warmtebedrijven spelen hierin een belangrijke rol. Maar hoe werkt dat nou precies? Je hoort het in de podcastserie Expeditie Energie.

Woensdag 8 mei 2024
CROW-richtlijn Warm Mix Asfalt ligt nu ter visie

Vanaf 1 januari 2025 is Warm Mix Asfalt het nieuwe standaard asfaltmengsel. Met het doel om de duurzaamheid van asfaltwegverhardingen te verbeteren en schadelijke emissies te verminderen. Om deze transitie te begeleiden heeft CROW de Richtlijn Warm Mix Asfalt opgesteld. Het gaat om een op zichzelf staande CROW-richtlijn. De richtlijn ligt nu ter visie. Reageren kan tot en met 15 juni.