Logo Bouwend Nederland

Hoe voorkom je verzuim door werkstress?

Maandag 18 december 2023

Als ondernemer in de bouw en infra heb je jouw medewerkers hard nodig om het bedrijf draaiende te houden. Zeker in deze tijden van krapte op de arbeidsmarkt, toenemende werkdruk en stijgend verzuim. Door te focussen op werkplezier en de juiste balans voor jouw medewerkers kun je verzuim door werkstress verlagen of voorkomen. Benieuwd hoe je dat doet? ArboDuo (onderdeel van ArboNed) geeft je tips en handvatten.

Juiste balans

Planningen in de bouw- en infrasector worden steeds krapper. Daarnaast vraagt de markt tegenwoordig een snelle levering van hoge kwaliteit tegen zo laag mogelijke kosten. Dat zorgt voor een hogere druk op de werkvloer. Om verzuim door werkstress te verminderen of te voorkomen is een juiste balans essentieel. Zorg er daarom voor dat zaken die stress veroorzaken en zaken die energie geven in balans zijn voor medewerkers. Net als een batterij moet een mens ook weer opladen.

Meer werkplezier

Herken je signalen van werkstress in jouw bedrijf? Ga dan het gesprek aan en kijk hoe je er samen voor kan zorgen dat medewerkers meer plezier in het werk krijgen. Bijvoorbeeld door ze meer regelmogelijkheden te geven om hun werk aan te passen. Maar ook door waardering uit te spreken en ze het gevoel te geven echt onderdeel uit te maken van het bedrijf.

Praktische oplossingen

ArboNed helpt je graag met het voorkomen van verzuim door werkstress op een manier die bij jouw bedrijf past. Doe je het zelf met hulp van onze (online) hulpmiddelen? Besteed je liever alles uit? Of kies je voor een middenweg?

  • Zelf doen: Gebruik deze praktische tips of gids om signalen van werkstress bespreekbaar te maken en samen met jouw medewerkers tot een oplossing te komen.
  • Samen doen: Kun je hulp gebruiken bij het voorkomen van verzuim door werkstress? Mijn Organisatie-expert biedt je 2, 4 of 8 uur hulp aan van onze ervaren consultant.
  • Laten doen: Ervaart jouw medewerker stress en/of psychische klachten? Neem dit dan serieus en schakel een bedrijfsmaatschappelijke werker of psycholoog van ArboNed in. Zij kunnen jouw medewerker coachen en samenwerken aan een betere balans.

Nog meer tips en handvatten

Ben je op zoek naar nog meer tips en handvatten om verzuim door werkstress te voorkomen? Je vindt ze op de themapagina van ArboNed.

Gerelateerd nieuws

Woensdag 22 mei 2024
Minder uren werken, meer plezier, hetzelfde salaris bij Hegeman

Wie wil dat nou niet: 36 uur per week werken en betaald krijgen voor 40. Hegeman Holding in Nijverdal stapte begin vorig jaar in overleg met de OR - en in navolging van IJsland - over op een kortere werkweek tegen hetzelfde salaris. Wat blijkt, het welzijn van de medewerkers verbeterde en het korte verzuim nam drastisch af bij een gelijkblijvende productie. Directeur Frank Hegeman vertelt hoe. "Het werkt twee kanten op: medewerkers hebben tijd om tot rust te komen en wij hebben gemotiveerd personeel."

Donderdag 21 maart 2024
Vakbonden staan met actie zwaarwerkregeling op bouwplaatsen aan verkeerde loket

Sinds 1 januari 2021 kent de cao Bouw & Infra een zwaarwerkregeling. Hierdoor kunnen werknemers in onze sector met een zwaar beroep drie jaar eerder stoppen met werken. In de nieuwe cao bouw en infra is afgesproken dat de huidige zwaarwerkregeling per 1-1-2026 voortgezet wordt met 5 jaar tot 1-1-2031. Vakbonden voeren op dit moment onder andere acties bij bouwplaatsen voor verlenging van deze regeling. Wat werkgevers betreft staan ze hier aan het verkeerde loket.

Maandag 30 oktober 2023
Podcast: De nieuwe generatie ondernemers over leiderschap

Zijn flexibele werktijden dé manier om personeel aan te trekken en te behouden? Welke cultuur werkt het beste om mensen in jouw bedrijf te laten groeien? Aan tafel bij presentator Iman de Vries zitten Sophia van Bakel, commercieel directeur bij Vermeulengroep en Artjan van Kooten, algemeen directeur van VKP. In aflevering 36 van ‘De bouw maakt het podcast’ vertellen zij over hun vernieuwende leiderschapsstijl en hoe zij er daarmee voor zorgen dat hun organisaties en mensen toekomstbestendig zijn.