Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Waarom een collectieve zorgverzekering

Waarom een collectieve zorgverzekering?

Donderdag 11 april 2024

Via je werkgever kun je gebruikmaken van een collectieve zorgverzekering bij Zilveren Kruis. Maar wat zijn nou precies de voordelen van zo’n verzekering? En waar betaal je dan eigenlijk voor? We hebben het hieronder voor je op een rijtje gezet.

1. Je krijgt de beste verzekering…

Er zijn veel verschillende zorgverzekeraars en -verzekeringen in Nederland. Het kan best lastig zijn om er eentje te vinden die goed bij je past. Je wil natuurlijk alleen betalen voor wat je nodig hebt. Dus niet te veel, maar ook zeker niet te weinig. Niks zo vervelend als een onverwacht hoge rekening na een afspraak bij je fysiotherapeut. Of je tandarts. Om er zeker van te zijn dat je de zorg krijgt die je nodig hebt, heeft jouw sector met verschillende zorgverzekeraars om de tafel gezeten. Na een selectie zijn er met Zilveren Kruis speciale afspraken gemaakt. Kies je voor een collectieve zorgverzekering bij Zilveren Kruis, dan scheelt je dat je dus een hoop uitzoekwerk, en weet je zeker dat je goed verzekerd bent.

2. …voor de beste prijs

‘Collectief’ betekent ‘samen’. Een collectieve zorgverzekering sluit je af met een groep mensen, in dit geval met iedereen op je werk (die meedoet), maar ook met andere mensen die in dezelfde sector werken als jij. Hierdoor kan Zilveren Kruis een collectiviteitskorting geven als je een aanvullende verzekering afsluit. Dat maakt het doorgaans voordeliger dan wanneer je dezelfde zorgverzekering in je eentje regelt, en je krijgt er veel meer zorg voor terug. De beste verzekering voor de beste prijs, dus.

3. Je krijgt handige extra’s (en je gezin ook)

Bij Zilveren Kruis krijg je toegang tot verschillende handige services. Zoals de Zilveren Kruis Wijzer app, waarmee je bij vragen over je gezondheid kan chatten met een verpleegkundige. Of de zorgcoaches, die je niet alleen helpen met vragen over je behandeling, maar er ook voor kunnen zorgen dat je in het ziekenhuis sneller aan de beurt bent. Daarnaast heb je nog recht op extra vergoedingen en diensten, speciaal voor jouw sector. Bijvoorbeeld fysiotherapie of een online check op huidkanker. Maar ook voor dingen die je privé verder helpen. Zoals de Gezond en Fitbundel: met een aanvullende verzekering krijg je een vergoeding vanaf 250 euro per kalenderjaar, die je bijvoorbeeld kan besteden aan een health check, sportmedisch onderzoek, hardloop- of slaapcursus. En al deze extra voordelen en vergoedingen gelden niet alleen voor jou, maar ook voor je meeverzekerde gezinsleden.

Ga ook voor een zorgverzekering met veel voordeel voor jezelf én je gezin.

Neem contact op met onze afdeling Ledenvoordelen via 079 3 252 166 of via voordeel@bouwendnederland. Ze helpen je graag verder.

BNL Ledenvoordeel

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 5 juli 2024
Spoedeisende hulp in het buitenland

Ga goed voorbereid op vakantie naar het buitenland

Vrijdag 5 juli 2024
Verdacht plekje op je huid?

Check deze makkelijk en snel met de SkinVision-app via Zilveren Kruis

Vrijdag 7 juni 2024
We zetten smeren op de kaart!

Zorg dat je smeert - Zilveren Kruis