Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Aantal deelnemers derde editie bouwrally afdeling friesland groeit

Aantal deelnemers derde editie Bouwrally afdeling Friesland groeit!

Dinsdag 4 juli 2023

Voor de derde keer werd door de Afdeling Friesland de Bouwrally georganiseerd. Ruim 30 equipes gingen van start.

De start van de rally was dit jaar bij Nieuw Allardsoog in Bakkeveen. Na een heerlijke lunch, prachtig weer en uitleg van onze rally master Wopke Hettema kon iedereen starten. De mooiste auto's waren uit de schuur gehaald en soms per trailer vervoerd naar de start locatie om de oldtimer zo mooi mogelijk aan de start te laten verschijnen. Maar ook de "gewone" bus werd ingezet.

Mooi om te zien was dat er dit jaar ook leden zich hadden aangemeld die we niet regelmatig bij bijeenkomsten zien. En er was een mooie mix van jong en oud, waarbij er zelfs van een bedrijf drie generaties aan de start verschenen.

Na de Bol-Pijl route en een korte stop bij golfpark De Hildenberg konden de rally rijders starten met de punt-punt kortste route etappe. Er werd gestreden en strategisch gereden voor de hoogste klassering. Rond 16.30 druppelde de deelnemers binnen en werd op het terras in het zonnetje de uitslag bekend gemaakt. Na de prijsuitreiking werd het buffet geopend en werd er nog lang nagepraat over de beste rally strategie.

De top 3 van het klassement.

  1. Jan Rijpstra en Tobias Brull van Rijpstra’s Bouwbedrijf
  2. Jacco Jongejan en Lammert Postma van Becono Betonverharding
  3. Peter Brander en Arnoud Haitsma Bouwbedrijf Van Marrum B.V.

Een zeer geslaagde middag met veel ruimte voor gezelligheid, netwerken en de strijd om het rally klassement. De afdeling Friesland kijkt dan ook terug op een zeer geslaagde middag.

Jolande Oechies
Verenigingsmanager Friesland
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 12 juli 2024
Convenant: op naar duurzamer asfalt in het Noorden

Overheden, brancheorganisaties en marktpartijen in de drie noordelijke provincies zetten samen in op duurzamer asfalt. Daarvoor hebben ze de afgelopen weken hun handtekening gezet onder een convenant. De ondertekenaars streven naar minder soorten asfalt, een duurzamere samenstelling en productie op een lagere temperatuur. Daarnaast zetten ze in op hergebruik van asfalt en verduurzaming van de vier asfaltcentrales.

Maandag 8 juli 2024
Friesland rijdt Bouwrally door Noardeast Fryslân

Vrijdag 28 juni stond in het teken van de bouwrally voor de leden van onze afdeling Friesland. Het jaarlijkse evenement, de Bouwrally, vond dit jaar plaats in het schilderachtige landschap van Noardeast Fryslân. De deelnemers verzamelden zich om 12 uur bij Brouwerij Dockum, klaar voor een middag vol avontuur en gezelligheid.

Maandag 8 juli 2024
Toekomstbouwers Friesland maakt kennis met onze leden

Op woensdag 3 juli organiseerde Toekomstbouwers Friesland (TBF) een inspirerende bijeenkomst onder de noemer 'Kennismaking met dé Opleider voor de Bouw en Infra'. TBF, voortgekomen uit het lang geleden door Friese bouwers opgerichte VSPB, is een trots en toonaangevend opleidingsbedrijf in de Friese bouwsector.