Logo Bouwend Nederland

Aantal deelnemers derde editie Bouwrally afdeling Friesland groeit!

Dinsdag 4 juli 2023

Voor de derde keer werd door de Afdeling Friesland de Bouwrally georganiseerd. Ruim 30 equipes gingen van start.

De start van de rally was dit jaar bij Nieuw Allardsoog in Bakkeveen. Na een heerlijke lunch, prachtig weer en uitleg van onze rally master Wopke Hettema kon iedereen starten. De mooiste auto's waren uit de schuur gehaald en soms per trailer vervoerd naar de start locatie om de oldtimer zo mooi mogelijk aan de start te laten verschijnen. Maar ook de "gewone" bus werd ingezet.

Mooi om te zien was dat er dit jaar ook leden zich hadden aangemeld die we niet regelmatig bij bijeenkomsten zien. En er was een mooie mix van jong en oud, waarbij er zelfs van een bedrijf drie generaties aan de start verschenen.

Na de Bol-Pijl route en een korte stop bij golfpark De Hildenberg konden de rally rijders starten met de punt-punt kortste route etappe. Er werd gestreden en strategisch gereden voor de hoogste klassering. Rond 16.30 druppelde de deelnemers binnen en werd op het terras in het zonnetje de uitslag bekend gemaakt. Na de prijsuitreiking werd het buffet geopend en werd er nog lang nagepraat over de beste rally strategie.

De top 3 van het klassement.

  1. Jan Rijpstra en Tobias Brull van Rijpstra’s Bouwbedrijf
  2. Jacco Jongejan en Lammert Postma van Becono Betonverharding
  3. Peter Brander en Arnoud Haitsma Bouwbedrijf Van Marrum B.V.

Een zeer geslaagde middag met veel ruimte voor gezelligheid, netwerken en de strijd om het rally klassement. De afdeling Friesland kijkt dan ook terug op een zeer geslaagde middag.

Jolande Oechies
Verenigingsmanager Friesland
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Woensdag 1 mei 2024
RWU-index 1991 stopt per 1 januari 2025

Voor het verrekenen van prijswijzigingen tijdens de uitvoering van een project is in 1991 de Risicoregeling Woning- en Utiliteitsbouw 1991 (RWU 1991) opgesteld. De Commissie Risicoregeling Woning- en Utiliteitsbouw heeft besloten om per 2025 te stoppen met de RWU-index 1991.

Donderdag 25 april 2024
Tussenbijeenkomst Sliepe yn 'e takomst 24 april

Kun je jonger worden door een weekje in een biobased recreatiewoning te vertoeven in het mooie Friesland? De zeven teams van het project Sliepe yn’e Takomst presenteerden woensdag 24 april een tussenstand van hun ontwerpen voor biobased recreatiewoningen. Psycholoog Bernard Maarsingh gaf tijdens de bijeenkomst een lezing over de effecten van een biobased recreatiewoning op de gezondheid en vitaliteit van de gasten.

Vrijdag 22 maart 2024
Gezamenlijk het aansluitproces optimaliseren staat centraal tijdens bijeenkomst in Emmen

‘Samen beter aansluiten, dat wil toch iedereen?’, was de slogan op de uitnodiging voor de bijeenkomst van 18 maart in het stadion van FC Emmen. Desondanks bleek tijdens de bijeenkomst, georganiseerd door Grond’G, MijnAansluiting en Bouwend Nederland, dat de praktijk weerbarstig is. Mede gevoed door de personeelstekorten en verschillende (maatschappelijke) transities, waardoor de vraag naar elektra, gas, media en water sterk verandert, vraagt het op tijd realiseren van de gewenste aansluiting om een steeds betere afstemming tussen opdrachtgever, netbeheerder, bovengrondse aannemer, ondergrondse aannemer en de gemeente als vergunningverlener. Het versterken van de aansluitketen en het toepassen van slimme innovaties, was tijdens deze volgeboekte bijeenkomst in Emmen, dan ook hét centrale thema.