Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Dick de vries digitale veranderingen kosten tijd maar leveren ook veel tijd op

Dick de Vries: Digitale veranderingen kosten tijd, maar leveren ook veel tijd op

Woensdag 9 augustus 2023

Deze week vertelt Dick de Vries van KWS Infra, deelnemer aan Platform Build, welke digitale stappen zij hebben gemaakt. Uit ons trendonderzoek blijkt dat de bouw- en infrasector oprukt naar de digitale voorhoede. Inmiddels heeft bijna driekwart zijn processen grotendeels gedigitaliseerd. Voor een sector met overwegend mkb-bedrijven is dat een heel goede prestatie. In regio Noord delen ondernemers graag kennis en wisselen ze ervaringen uit. Dat kan via de Contactgroep Digitalisering of via Platform Build.

Projectleider Dick de Vries is al jaren bezig met digitalisering: de administratie gebeurt nu vrijwel volledig digitaal. Het grote voordeel van deze digitaliseringsstap is dat de gegevens actueel zijn en je direct overzicht hebt. Doordat alles digitaal beschikbaar is, heb je ook buiten op de bouwplaats alle gegevens direct bij de hand. Collega’s bij KWS Infra bewogen makkelijk mee met de veranderingen op gebied van digitalisering. Dick benadrukt dat het belangrijk is om veel tijd te besteden aan het duidelijk maken van de voordelen en dan gaat het vanzelf. Het allerbelangrijkste is om zelf 100% achter je plannen te staan en ook de successen met elkaar te delen.

Benieuwd naar het verhaal van Dick? Bekijk de video:

Meer inspiratie

We ondersteunen leden op verschillende manieren bij het digitaliseren van hun administratie of organisatie. Ook de inwerkingtreding van de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen stelt eisen aan de IT-inrichting. Je vindt alle informatie en tools via deze speciale website.

De Contactgroep Digitalisering biedt leden een vertrouwde omgeving om inspiratie op te doen en te sparren met collega-bouwbedrijven. De eerstvolgende contactgroepen in regio Noord staan gepland op maandag 18 september en dinsdag 28 november (van 14 tot 17 uur). Ben jij de volgende keer ook aanwezig bij de contactgroep? Je bent als lid van harte welkom! Mocht je je willen aansluiten bij de contactgroep en/of opgenomen willen worden op de verzendlijst, neem contact op met Willemijn Visscher.

Platform Build is een online community voor digitalisering van de bouw- en infrasector. Platform Build organiseert regelmatig bijeenkomsten over thema's als 'nieuwe digitale technologieën' en 'informatie-uitwisseling binnen het omgevingsmanagement bij infraprojecten'. Leden maar ook niet-leden van Bouwend Nederland kunnen gebruik maken van de online community rondom digitalisering. Doel is om laagdrempelig kennis te ontsluiten rondom digitalisering, met waar mogelijk regionale partners. Het onderwijsaanbod, aanbieders en leveranciers die actief zijn op het gebied van digitalisering worden samengebracht in één omgeving met bouw- en infrabedrijven. Dit geeft de kans om eenvoudig een vraag te stellen, om van elkaar te leren maar bovenal om samen te bouwen aan een meer gedigitaliseerde toekomst. De volgende bijeenkomst vanuit platform Build staat gepland op 10 oktober met als thema 'WKB en digitalisering'. Voor deze en meer activiteiten, kijk op Platform Build

Willemijn Visscher
Coördinator meerjarenprogramma's
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 12 juli 2024
Convenant: op naar duurzamer asfalt in het Noorden

Overheden, brancheorganisaties en marktpartijen in de drie noordelijke provincies zetten samen in op duurzamer asfalt. Daarvoor hebben ze de afgelopen weken hun handtekening gezet onder een convenant. De ondertekenaars streven naar minder soorten asfalt, een duurzamere samenstelling en productie op een lagere temperatuur. Daarnaast zetten ze in op hergebruik van asfalt en verduurzaming van de vier asfaltcentrales.

Maandag 8 juli 2024
'Samen bouwen aan digitale vooruitgang'

Het aanbod van ons om deel te nemen aan een onderzoek naar de invloed van BIM op functies in de bouw, kwam voor Maas-Jacobs op het juiste moment. Vanaf volgend jaar gaan ze de ontwerpfase van alle projecten in 3D uitvoeren. Wat betekent dat voor de taken van medewerkers, en hoe ervaren zij deze taken? Het onderzoek leverde waardevolle inzichten op, vertelt BIM-manager Patrick van Dongen.

Maandag 8 juli 2024
Friesland rijdt Bouwrally door Noardeast Fryslân

Vrijdag 28 juni stond in het teken van de bouwrally voor de leden van onze afdeling Friesland. Het jaarlijkse evenement, de Bouwrally, vond dit jaar plaats in het schilderachtige landschap van Noardeast Fryslân. De deelnemers verzamelden zich om 12 uur bij Brouwerij Dockum, klaar voor een middag vol avontuur en gezelligheid.