Digitalisering

Afbeelding Digitalisering

Digitaal werken wordt steeds meer de norm. Bouwend Nederland ondersteunt leden daar op verschillende manieren bij: door inzicht te geven, met praktische hulpmiddelen en met inspirerende voorbeelden.

Bouwsector rukt op naar digitale voorhoede

Uit een derde trendonderzoek naar digitalisering in de bouw blijkt dat bouw- en infrabedrijven de afgelopen jaren grote stappen hebben gezet. Inmiddels heeft bijna driekwart zijn processen grotendeels gedigitaliseerd. Voor een sector met overwegend mkb-bedrijven is dat een heel goede prestatie.

Het onderzoek is een vervolg op twee eerdere digitaliseringsonderzoeken die Bouwend Nederland in 2018 en in 2020 liet uitvoeren. Ook deze keer zijn leden, niet-leden en experts bevraagd en is gekeken of houding en gedrag ten aanzien van digitalisering veranderd zijn.

Meedoen aan een contactgroep Digitalisering? 

Uitwisselbare data, integratie van softwarepakketten, BIM, cybersecurity, drones, papierloos werken en vul de lijst maar aan. Over welk onderwerp op het vlak van digitalisering wil jij meer kennis opdoen? Praat mee en doe mee tijdens de Contactgroep Digitalisering. Interesse? Neem vooral contact op met de verenigingsmanager in jouw regio.

 

Joppe Duindam manager brancheontwikkeling & verenigingszaken