Logo Bouwend Nederland
 1. Home
 2. Kennis
 3. Digitalisering
 4. Overzicht bouwsoftware

Overzicht bouwsoftware

Bouwend Nederland heeft een overzicht van bouwsoftware samengesteld, waarmee je jouw bouwproces kunt digitaliseren. Dit overzicht geeft geen oordeel over de kwaliteit of geschiktheid van de software voor jouw onderneming, maar is bedoeld om het zoeken naar geschikte bouwsoftware te vergemakkelijken. Onderzoek dus altijd zelf welke software voor jouw specifieke situatie het beste uitpakt. Ervaringen van collega-aannemers kun je lezen op de websites van de leveranciers.

Softwarepakketten

Sommige software vind je in meerdere categorieën terug. Calculatiepakketten vind je onder Voorbereiding en uitvoering. Onder Bouwbegeleiding en oplevering staan meerdere pakketten die geschikt zijn voor de Wkb.

Ga direct naar:

Totaalpakketten

4PS Construct (4PS)

Het bedrijf 4PS richt zich op bouw, GWW en de installatiebranche. 4PS Construct, de naam van de software, is een integrale oplossing die alle primaire bedrijfsprocessen ondersteunt. Denk bijvoorbeeld aan processen als artikel- en voorraadbeheer, calculatie, service & onderhoud, kopersbegeleiding en projectmanagement.

 • De software is gebaseerd op Microsoft Dynamics NAC-platform.
 • Focus ligt op de bouwnijverheid (bouw, installatie en GWW).

Meer informatie over 4PS Construct

 

ActoBusiness (Acto Informatisering BV)

Acto helpt bedrijven in de bouw- en installatiebranche. Hiervoor ontwikkelen ze gebruiksvriendelijke cloudoplossingen: bedrijfssoftware voor de gehele organisatie, maar ook deeloplossingen, zoals calculatiesoftware. ActoBusiness ondersteunt alle bedrijfsprocessen zo optimaal mogelijk, grote of kleine projecten, service- of onderhoudswerkzaamheden.

 • De software is gebruiksvriendelijk en kent een logische opbouw.
 • Acto ondersteunt de standaarden van Ketenstandaard Bouw en Techniek en CUF.
 • ActoBusiness is ontwikkeld op basis van low code en is daarmee heel flexibel en eenvoudig te koppelen met andere systemen.
 • Acto ontwikkeld de software met en voor bedrijven uit de bouw- en installatiebranche.

Meer informatie over ActoBusiness

 

Admicom (Admicom Systems BV)

Sinds de jaren 80 ontwikkelt Admicom alles-in-één (ERP) software voor bedrijven in de bouw. Speciaal voor bouwbedrijven, aannemers, schilders, stukadoors en installateurs. Deze bouwsoftware is geschikt voor het klein- en middenbedrijf. Een product dat inzicht geeft, tijd bespaart en faalkosten voorkomt.

 • Admicom heeft alles in eigen beheer: ontwikkeling van de software en apps, support, helpdesk en opleidingen.
 • Samenwerking met Kraan en Brickz (voordelen voor o.a. BIM en SaaS).
 • Speciaal ontwikkeld voor bedrijven in de bouwwereld, gericht op alle werkzaamheden in het bedrijf en geschikt voor het klein- en middenbedrijf.
 • Voor bouwbedrijven, aannemers, schilders, stukadoors, installateurs en GWW-bedrijven.

Meer informatie over Admicom

 

AFAS Software (AFAS)

AFAS richt zich op de zakelijke markt in de brede zin. Voor de bouw biedt het bedrijf ERP-software met een geïntegreerde functionaliteit, met onder meer projectbewaking, orderverwerking en de financiële administratie in één. Een workflowmanagementsysteem is hierin de verbindende factor met als doel: meer grip op het proces van calculatie tot realisatie.

 • Inlezen CUF-calculatie.
 • AFAS Pocket app, met voor de bouwplaats toegang tot inkoopoverzicht, ontvangsten registreren, projectdossier, projectteam, standopname en uren boeken.

Meer informatie over AFAS Software

 

ALERT (Centric)

Centric ontwikkelt software voor de zakelijke markt. Voor het bouwproces biedt het bedrijf de software ALERT. ALERT is een totaaloplossing, met ondersteuning voor onder meer ontwikkeling, calculatie, werkvoorbereiding, projectbewaking en materieel- en personeelsplanning. De doelgroep zijn kleine tot middelgrote bouwondernemingen, schildersbedrijven en vastgoedonderhoudsbedrijven.

 • Volledig met MSOffice 365 (Microsoft Dynamics AX is afneembaar).
 • Voor kleine tot middelgrote bouwondernemingen (B&U), schildersbedrijven en vastgoedonderhoudsbedrijven.
 • Volledige integratie van alle logistieke, financiële en administratieve functies binnen het bedrijf (geïntegreerde modulaire totaaloplossing).

Meer informatie over ALERT

 

Bouwmakers (Bouwmakers Business Software)

Bouwmakers is een complete oplossing voor bedrijven in de bouw (midden- en kleinbedrijf). ‘Bouwmakers Web’ is de cloudoplossing met onder andere projectenadministratie, calculatie en offertebeheer, inkoop, project- en personeelsplanning, kwaliteitsbeheer (o.a. WKB), urenadministratie en complete financiële administratie.

 • Bouwmakers App die aansluit op processen.
 • Bouwmakers is ontwikkeld voor bedrijven in de bouw behorend tot het midden- en kleinbedrijf.
 • Voor bouwbedrijven en onderaannemers.

Meer informatie over Bouwmakers

 

BouwOffice (Bouwinfosys)

BouwInfosys is een softwarehuis met kennis en ervaring in de bouw-, infra- & installatiebranche. BouwInfosys biedt onder andere de ERP- oplossing BouwOffice, een totaaloplossing waarin alle binnen- en buitendienstprocessen van een bouwbedrijf samenkomen. Denk hierbij aan relatiebeheer, project- en bonnenadministratie, financiële boekhouding, service & onderhoud, materieel en logistiek.

 • BouwInfosys ontwikkelt twee oplossingen voor bouwbedrijven. De overlap in het aantal werkplekken heeft te maken met de gewenste functionaliteit of specifieke bedrijfsprocessen die in de ene of andere applicatie beter worden ondersteund.
 • Groei, verandering van wensen en eisen, zijn geen belemmering in de voorgang van processen. Er kan probleemloos omgeschakeld worden vanuit BouwOffice naar BouwWorks.

Meer info over BouwOffice

 

BouwWorks (Bouwinfosys)

BouwWorks is een volledig geïntegreerde ERP-oplossing, ontwikkeld door BouwInfosys, een softwarehuis met kennis van en ervaring in de bouw-, infra- & installatiebranche. BouwWorks biedt één oplossing voor alle bedrijfsprocessen. Denk hierbij aan CRM, project- en bonnenadministratie, financiële boekhouding, kopersportalen, HR & personeelsbeheer en agenda en e-mail.

 • BouwInfosys ontwikkelt twee oplossingen voor bouwbedrijven. De overlap in het aantal werkplekken heeft te maken met de gewenste functionaliteit of specifieke bedrijfsprocessen die in de ene of andere applicatie beter worden ondersteund.
 • Groei, verandering van wensen en eisen, zijn geen belemmering in de voorgang van processen. Er kan probleemloos omgeschakeld worden vanuit BouwOffice naar BouwWorks.

Meer info over BouwWorks

 

BouwVision ERP (Herke ICT group)

Met BouwVision biedt Herke ICT Group grotere bouwbedrijven één totaaloplossing van funnel tot cash, gebaseerd op het snelgroeiende Microsoft Dynamics platform. De applicaties werken met elkaar samen én kunnen los van elkaar ingezet worden. Je hebt het voordeel van één totaaloplossing voor je projectadministratie, efficiëntere en gestroomlijnde processen én optimale projectbewaking.

 • Microsoft en HP partner.
 • ISO 27001 gecertificeerd.
 • De Digital Cloud Suite biedt innovatieve IT-oplossingen (van veilige werkplekken en intelligente BI rapportages tot slimme business apps).

Meer info over BouwVision ERP

 

Pro-, Doc- en Snagstream (Pro4all)

Pro4all is al 20 jaar actief in de bouw en heeft drie software oplossingen: Prostream (voor projectbeheer), Docstream (voor documentmanagement) en Snagstream (voor kwaliteitsborging). Het bedrijf wil met hun software het samenwerken tussen externe partijen makkelijker maken, waardoor faalkosten worden teruggedrongen.

 • Prostream: een nieuw platform voor het overzicht bewaken op lopende projecten waarin documentbeheer, kwaliteitscontroles, BIM toepassingen en workflows en planningen samenkomen.
 • Docstream: een document management systeem voor het delen van documenten en versiebeheer.
 • Snagstream: een app voor controleren, rapporteren en opleveren (o.a. digitale checklists om aan de Wkb te voldoen).
 • Mogelijkheid voor project- of bedrijflicenties.

Meer info over Pro-, Doc- en Snagstream

 

Exact AEC (Exact Software Nederland)

Exact is een grote speler op het gebied van financiële - en bedrijfssoftware, die voor zowel bij internationale als lokale ondernemingen wordt toegepast. Voor de bouw biedt het bedrijf naast Bouw7 de software Exact AEC. Exact AEC is een totaaloplossing, voor onder meer financieel management, inkoop en materieel, offerte en calculatie, projectmanagement en relatiebeheer.

 • Koppeling met werkbon@all, webportals, Rapport-E en documentmanagementsystemen.
 • ERP-software voor de bouw.
 • Ontwikkeld voor en met de bouwsector.

Meer info over Exact AEC

 

Exact Bouw7 (Exact Software Nederland)

Exact is een grote speler op het gebied van financiële - en bedrijfssoftware, die voor zowel bij internationale als lokale ondernemingen wordt toegepast. Voor de bouw biedt het bedrijf naast Exact AEC de software Exact Bouw7, bouwmanagementsoftware in de cloud. Ook dit is een alles-in-eenplatform, dat medewerkers ontzorgt op het gebied van administratie, planning en beheer.

 • Koppeling/integratie: salaris met SCAB, service en onderhoud met Mareon, scan&herken met WhiteVision, Scansys en Basecone en calculatie met IBIS-TRAD, 2jours, etc.
 • Exact Bouw7 is de software voor de bouw en service- & onderhoudsbedrijven. Het is ontwikkeld om het administratieve proces voor alle werknemers in de bouw te versimpelen.
 • De bouwsoftware helpt je om direct kosten te verminderen door verhoogde productiviteit en risico's in te dammen. Daarbij maken kantoor en bouwplaats gebruik van één centraal systeem. je boekhouding is volledig geïntegreerd.

Meer info over Exact Bouw7

 

IFS Cloud

IFS Cloud biedt een platform voor het volledige traject van ontwerp, bouw en onderhoud van assets. Het systeem ondersteunt algemene en gespecialiseerde aannemers, offsite en modulaire producenten, woningbouw en vastgoed, facility en asset managers, ingenieursbureaus, consultants, EPC's en scheepsbouwers.

IFS Cloud is het meest geschikt voor bedrijven die actief zijn op het snijvlak van projecten, service en productie, en vooral voor bedrijven die een combinatie van deze gebieden omvatten.

Meer info over IFS Cloud

 

Infrabox (Infrabox B.V.)

Slimmer werken en organiseren met één app(licatie) voor de infrasector. Infrabox maakt papier overbodig en is door en voor een kopgroep van infra-aannemers ontwikkeld voor de MKB- en ZZP bedrijven. Infrabox kent een hoog praktisch gehalte en laagdrempelige gebruikersinterface.

 • Sluit aan op bestaande systemen.
 • Helpt bij het volledig papierloos werken.
 • Werkt in een browser op je desktop, tablet en telefoon (gefaciliteerd vanuit de Oracle cloud omgeving).

Meer info over Infrabox

 

KRAAN (Kraan Bouwcomputing BV)

Kraan Bouwcomputing legt zich volledig toe op de bouwbranche. Het bedrijf biedt een opeenstapeling van bouwsoftware en -apps, variërend van urenregistratie, relatiebeheer, documentbeheer en calculatie tot BIM en renovatieadministratie. De apps van KRAAN, onder meer voor uren en werkbonnen, zijn geïntegreerd met de bouwsoftware.

 • Koppeling met: ViaData, Connect-it, Hosted (ook Cloud), WhiteVision, NVBK (calculatie oplossingen), Ketenstandaard Bouw en Installatie (voorheen Sales) en ETIM, HORNBACH ProfiService, HomeDNA, 12Build (offerteplatform), Volgjewoning, Partner PCA.nl, Partner scabadvies.nl.
 • Specifiek ontwikkeld voor de bouwsector.
 • De software is modulair opgebouwd, waardoor de gebruiker op eigen tempo kan groeien en door ontwikkelen.
 • De KRAAN Apps voorzien in: werkbon, workflow, renovatie, materieel, bouwplaats materieel, uren, CRM.
 • Calculatiepakketten zijn los afneembaar: KRAAN Begroot en Bewerk (detailbegroting), KRAAN Bouwplus (elementenbegroting), KRAAN bim nCalc (bim calculatie).

Meer info over KRAAN

 

MIP (Masters in Process BV)

Masters in Process is een multidisciplinaire project- en communicatiesoftware voor (grote) bouw- en infraprocessen, voor de coördinatie van alle fases van een bouwproject: van eerste ontwerp tot en met oplevering. MIP is gebouwd om samen te werken in de keten: medewerkers, zzp’ers en andere betrokkenen hebben toegang tot een project om processen optimaal te laten verlopen.

 • Koppeling met Api's zijn in te regelen.
 • Applicatie is gebouwd uit de lean filosofie, gericht op de mens en niet andersom.
 • Projectplanning met interactief taak gestuurd planbord.

Meer info over MIP

 

Metacom (VanMeijel Automatisering)

VanMeijel levert software aan de bouw en aanverwante industriële dienstverlening, voor efficiëntere (bedrijfs)processen. Metacom is één geïntegreerd systeem om de engineering, projecten, financiën, relatiebeheer, logistiek en service te ondersteunen. Metacom Online sluit hierop aan: een platform waarop iemand op elk apparaat en elke locatie registraties kan doen of informatie bewerken.

 • Metacom is gebaseerd op open standaarden.
 • Het digitale platform Metacom bevat ook een variant die is toegespitst op de MKB-bedrijven in de bouw & infra. Metacom Essentials bevat de essentiële functionaliteiten om administratieve processen snel te digitaliseren.

Meer info over Metacom

 

Visma Solidbricks (Visma)

Visma Solidbricks bevindt zich binnen de Bouw, Projectontwikkeling, Infra en Techniek branche en is van de grond af aan zelf ontwikkeld. Dit biedt meerdere mogelijkheden voor de klant. Solidbricks zorgt voor bewaking van beheer en financiën van (bouw)projecten. Solidbricks is toegankelijk voor zowel een groot als middenbedrijf.

 • Koppelingen met o.a. Ibis Trad, 12Build, Outsmart, DICO Digitale standaard en DigiOffice.
 • Solidbricks is specifiek ontwikkeld voor de bouw en projectontwikkelaar. Het product kan worden ingericht op elke klant hun eigen specifieke uitdagingen.
 • Met slimme toepassingen en technologieën, de keuzevrijheid van een eventueel derde product en een betrouwbaar systeem biedt Visma Solidbricks tijdwinst en meer focus op een eigen missie.

Meer info over Visma Solidbricks

 

VISI (Bakker&Spees)

Grip op de zaak: slimme software om de bedrijfsvoering makkelijker en beter te maken. Zowel voor aanbesteding, voorbereiding, uitvoering of onderhoud heeft Bakker&Spees de pakketten: VISI, CIVIEL en CALC. Voor persoonlijke service en deskundig advies kan men terecht bij de productspecialisten, consultants en servicedesk medewerkers. VISI bouw zorgt voor het bewaken van je acties en doorlooptijden en bouw je automatisch aan je opleverdossier en behoud je door handige overzichten het overzicht.

 • VISI werkt op basis van open bouwstandaarden. Er zijn API-koppelingen mogelijk naar alle softwaretoepassingen.
 • VISI werkt met elk apparaat (desktop, tablet en mobiel).

Meer info over VISI

Software voor BIM en specifieke cloudoplossingen

Een overzicht en vergelijking van BIM-softwarepakketten die gebruik maken van open BIM-standaarden is al beschikbaar op de website Vergelijk BIM-software. Hier is een onderverdeling gemaakt in 4 toepassingsgebieden: ontwerp/tekenen, plannen (tijd/geld/documenten), specificeren en uitwisselen. De informatie op deze website is aangeleverd door leveranciers zelf en biedt softwareleveranciers en -ontwikkelaars een platform om hun BIM-software toe te lichten. Alle productinformatie over de softwarepakketten wordt onderhouden door de leveranciers.

Vergelijk hier de BIM-softwarepakketten

 

LOSNING Grafische (BIM) Cloud werkplek (LOSNING ICT Bouw)

Met de innovatieve Grafische (BIM) Cloud werkplek levert LOSNING ICT Bouw moderne online werkplekken speciaal gericht op bedrijven in de bouw. Vanaf iedere PC, laptop of willekeurig ander apparaat inloggen en werken alsof je op kantoor zit zonder de investering in kostbare hardware. Real-time samenwerken in hetzelfde bestand, nooit meer een verouderde versie in de bouwkeet en niet wachten op een download. Daarbij is uw werkplek goed beschermd tegen cybercriminaliteit. Dit is niet alleen veiliger maar vermindert ook de kans op faalkosten. De voordelen van deze toekomstbestendige IT-omgeving zijn uiteenlopend. Bestanden staan niet op een laptop dus geen risico op verlies van data bij diefstal en ook zonder interne IT-kennis, volledig ontzorgd.

 • Alle bekende (grafische) applicaties werken in deze omgeving. O.a. Revit, Solibri, AutoCAD, Naviswork en meer.
 • Een alles overkoepelende cloud-toepassing. Opgeslagen in Nederland via een Private Cloud verbinding.
 • LOSNING ICT Bouw heeft jarenlange ervaring in het digitaliseren van bedrijven die werken met grafische applicaties zoals teken- en renderingsoftware.
 • 24/7 service.

Meer info over LOSNING Grafische Cloud werkplek

Software projectmanagement en ketensamenwerking

Digitaal Bouwdossier

Digitaal Bouwdossier helpt je bij een efficiënt bouwproces met (veel) minder faalkosten, en je bent direct klaar voor de Wet Kwaliteitsborging. Deze alles-in-een software is zeer gebruiksvriendelijk, zodat iedereen in je organisatie er meteen mee kan werken. Medewerkers en onderaannemers hebben altijd en overal toegang tot alle documenten, tekeningen en foto's die zij nodig hebben om hun werk goed te kunnen doen. Kwaliteitsborging, reparaties en opleverpunten regel je op de bouwplaats met je smartphone of iPad. Met één druk op de knop zorg je voor de wettelijke opleverdossiers en voldoe je aan de Wkb.

 • Er zijn API-koppelingen mogelijk naar alle softwaretoepassingen.
 • Direct klaar voor de Wet kwaliteitswaarborging

Meer info over Digitaal Bouwdossier

 

DigiOffice (IDB Groep)

DigiOffice biedt bouw, infra, vastgoed en installatie opties voor het beheer van projecten, tekeningen, documenten en dossiers. Het bestaat uit een complete suite van applicaties waarin DMS, huisstijl, CRM en bouwgerelateerde functionaliteiten zorgen voor efficiënte digitale processen van alle document- en informatiestromen van een organisatie.

 • De software is gebaseerd op het Microsoft platform (Microsoft Gold Partner).
 • Integratie met Office 365, SharePoint (Online) en Teams.

Meer info over DigiOffice

 

Future Insight / Clearly (Future Insight B.V.)

Future Insight gelooft dat slim samenwerken met de juiste tools projecten succesvol maakt en ontwikkelt slimme ondersteunende software zoals:

 • Clearly.Projects: het online samenwerkingsplaftorm.
 • VISI: het platform waarin afspraken tussen alle partijen eenduidig worden opgeslagen.
 • Clearly.BIM: een gebruiksvriendelijke online oplossing om IFC-bestanden te kunnen bekijken en beoordelen.
 • Clearly.3D-City: kennis en software voor het ontwikkelen van een digitale stad.
 • Clearly.HUB: Digitale infrastructuur waarin alle gegevens uit het stedelijk domein worden verbonden en de gemeente, inwoners, bedrijven en instellingen een basis hebben om gebruik te kunnen maken van slimme toepassingen en services.

Future Insight onderscheidt zich door gebruik te maken van open data standaarden en schaalbare web-based technologieën. Daarbij staat de eindgebruiker centraal en wordt er toegewerkt naar een zo simpel en optimaal mogelijke oplossing.

 • Werkt op basis van open internationale standaarden waardoor je kan koppelen met allerlei softwaretoepassingen zoals PowerBI, de BouwApp, GIS-systemen (uitlezen kaartlagen), Formdesk en SSO met Microsoftaccounts.

Meer info over Future Insight / Clearly

 

Homigo (Homigo)

Homigo is een projectmanagementtool voor de kleine aannemer, van bouwer tot schilder, van metselaar tot stukadoorsbedrijven. De app is namelijk specifiek ontwikkeld om de communicatie tussen aannemer, medewerkers, onderaannemers en klant in te richten. Homigo is geschikt om alle documentatie in een project samen te laten komen, zodat je daarmee ook kunt voldoen aan de Wet Kwaliteitsborging.

 • Web app voor de binnendienst en mobiele app voor op de bouwplaats.
 • Geschikt om te werken volgens de Wet kwaliteitswaarborging.

Meer info over Homigo

 

KBSapp (KwaliteitsBorgingSysteem)

KBSapp (KwaliteitsBorgingSysteem) is een totaalpakket voor ketensamenwerking. Gebaseerd op RGS, geeft KBSapp informatie die nodig is bij de ontwikkeling en het beheer van woningcomplexen. Taken rondom nieuwbouw, onderhoud (groot-, planmatig-, dagelijks- en mutatie), verduurzaming en circulaire doelstellingen worden op het platform real time gepresenteerd en van rapportages voorzien.

 • KBSapp is volledig Microsoft-compitabel.
 • Op basis van bestaande API's, Azure en SQL-toepassingen eenvoudig op te nemen in de aanwezige kantooromgeving.
 • Voldoet aan de richtlijnen Wet kwaliteitsborging (Wkb) en Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa).
 • Speciaal voor kleine/middelgrote organisaties, die geen ERP-systeem gebruiken, hebben wij de E-module ontwikkeld.

Meer info over KBSapp

 

KYP (KYP Project)

KYP staat voor Keep Your Promise en versterkt de samenwerking tijdens het gehele bouwproces. Het zorgt voor de verbinding tussen kantoor en de bouwplaats. Zowel op de werkvloer als in de keet komen collega’s gemakkelijker hun afspraken na door transparante communicatie en een overzichtelijke planning. Met KYP Project plan je eenvoudiger, communiceer je duidelijker en verbeter je ieder project opnieuw.

 • Koppelingen met o.a. Bestelapp Wagenborg Online, BIMlink, BMN Bouwmateriaal, Ed Controls en meer.
 • Speciaal ontworpen voor de bouwers, met de bouwers.
 • Van de uitvoerder tot de directeur, KYP Project werkt voor iedereen.
 • Geschikt voor WKB.

Meer info over KYP

 

Life Cycle Vision (Life Cycle Vision)

Snel en accuraat inzicht in levensduurkosten met onze LCC-software. Life Cycle Vision brengt zowel bouwkundige als installatietechnische disciplines samen in de zorgvuldig ontwikkelde Life Cycle Cost software. Zo ben je eindelijk in staat technisch onderbouwd voor de meest duurzame integrale ontwerp-oplossing te kiezen. Deze Life Cycle Costing tool kan voor alle ontwerpfases worden ingezet, van zowel de realisatie als verduurzaming in de exploitatiefase.

 • Standaard export functie naar Excel format, standaard export naar 0-prognose van Spacewell.
 • Cloud oplossing, als SaaS (Software as a Service).

Meer info over Life Cycle Vision

 

Woub (Woub B.V.)

Woub helpt je om meer rust in jouw organisatie te brengen door minder faalkosten, verloren uren en gedoe. Deze projectcommunicatie app zorgt ervoor dat je alle projectinformatie op één centrale plek hebt in de cloud. Per project voeg je chats, checklists, taken, notities, documenten of een planning toe. Je kunt vaste templates aanmaken voor de werkvoorbereiding en/of opleveringen. Met de mobiele app of desktop versie heb je alle informatie bij de hand, waar je ook werkt. Exporteer met één klik een projectdossier waarmee je voldoet aan de Wet Kwaliteitsborging.

 • Cloud-based.
 • Wkb-proof
 • Koppelingen met Exact Online, AFAS, Snelstart, Exact Bouw7, Moneybird en Wefact.

Meer info over Woub

Software voor voorbereiding en uitvoering

ActoCalculatie (Acto Informatisering BV)

Acto helpt bedrijven in de bouw- en installatiebranche om succesvol te worden, te zijn en te blijven. Hiervoor ontwikkelen we gebruiksvriendelijke cloud-oplossingen: bedrijfssoftware voor de gehele organisatie, maar ook deeloplossingen, zoals calculatiesoftware.

 • Ondersteund de standaarden van Ketenstandaard Bouw en Techniek en CUF.
 • ActoCalculatie is ontwikkeld op basis van low code en is daarmee heel flexibel en eenvoudig te koppelen met andere systemen.
 • Acto ontwikkelt de software met en voor bedrijven uit de bouw- en installatiebranche.

Meer info over AutoCalculatie

 

12Build

12Build is het Europese offerteplatform voor de bouw. 12Build stimuleert optimaal samenwerken in de bouwsector tussen hoofdaannemer en bouwspecialist en tussen afdelingen. Met 12Build vinden hoofdaannemers bouwspecialisten in een uitgebreide database met ruim 67.000 Nederlandse bouwspecialisten.

 • Koppelingen met o.a. Navision 4PS, IMS Digioffice, SharePoint (Organise), In2CRM en meer.
 • 12Build is het platform dat de samenwerking tussen bouwspecialist en hoofdaannemer faciliteert.

Meer info over 12Build

 

2Jours (2Jours BV)

2Jours is gespecialiseerd in calculatiesoftware voor de bouw. 2Jours biedt software voor het doen van offerteaanvragen bij onderaannemers / leveranciers, het maken van calculaties, offertes en planningen, maar ook het maken van facturen behoort tot de mogelijkheden. De calculatiesoftware is voor bouwbedrijven, aannemers, zzp-ers en klussenbedrijven.

 • Im-/exporteren calculaties met CUF-Ketenstandaard (voorheen Sales)
 • De calculatiesoftware is voor bouwbedrijven, aannemers, zzp-ers en klussenbedrijven.
 • De software is ontwikkeld vanuit de ogen van de calculator.

Meer info over 2Jours

 

Bouwtool (Bouwtool)

De bouwtool is een softwareoplossing voor renovatieprojecten. Het ondersteunt de gehele keten van voorbereiding tot oplevering. Alle taken van de projectteams van de aannemer en de partners worden digitaal ondersteund. Ontstaan vanuit de warme opname, biedt het een geïntegreerd totaalpakket inclusief bewonerscommunicatie, planning, bouwadministratie en kwaliteitsborging.  Alles is 24/7 in te zien door alle partijen op de tablet, de web interface of lokale software.

 • Verregaande koppelingen mogelijk door eigen API.
 • Bouwtool heeft ook een Beheer en Onderhoudstoepassing ontwikkeld.

Meer info over Bouwtool

 

CALC (Bakker&Spees)

Grip op de zaak: slimme software om de bedrijfsvoering makkelijker en beter te maken. Zowel voor aanbesteding, voorbereiding, uitvoering of onderhoud heeft Bakker&Spees de pakketten: VISI, CIVIEL en CALC. Voor persoonlijke service en deskundig advies kan men terecht bij de productspecialisten, consultants en servicedesk medewerkers. CALC zorgt voor flexibel en nauwkeurig calculeren. Het intuïtieve dashboard biedt volledig overzicht.

 • Er zijn API-koppelingen mogelijk naar alle softwaretoepassingen.
 • Werkt met branche-sjablonen en sjablonen op maat op basis van vraagstukken uit de markt.

Meer info over CALC

 

CIVIEL (Bakker&Spees)

Grip op de zaak: slimme software om de bedrijfsvoering makkelijker en beter te maken. Zowel voor aanbesteding, voorbereiding, uitvoering of onderhoud heeft Bakker&Spees de pakketten: VISI, CIVIEL en CALC. Voor persoonlijke service en deskundig advies kan men terecht bij de productspecialisten, consultants en servicedesk medewerkers.
Met CIVIEL maak je RAW-bestekken, V&G-plannen, calculaties en administraties. De modules zijn onderling aan elkaar gekoppeld. Gebruik van aparte modules is mogelijk.

 • Koppelingen met o.a. VISI, Vakware, CUF, geïntegreerd Excel-blad en Stamgegevens voor het beheren van kostenbestanden.
 • Gebaseerd op de RAW-systematiek en goedgekeurd door CROW.

Meer info over CIVIEL

 

Dalux BIM Viewer, Dalux Field en Dalux Box (Dalux)

Dalux heeft technologie ontwikkeld waarmee BIM modellen worden opgeslagen op smartphone of tablet en daarmee brengen we BIM op de bouwplaats. Met Dalux Field wordt de kwaliteit op de bouwplaats gemanaged, met Dalux Box is uw document- en procesmanagement geregeld en de Dalux BIM Viewer geeft op eenvoudige en snelle manier toegang tot alle beschikbare aspectmodellen en het gecoördineerd model inclusief AR (Augmented Reality).

 • Koppelingen met o.a. IFC, Revit plugin, Navisworks plugin, Tekla plugin, ArchiCAD plugin, Solibri live connector en meer.
 • Bij de softwareontwikkeling binnen Dalux staan we in nauw contact onze gebruikers met als doel om zo dicht mogelijk op de laatste ontwikkelingen in de markt aan te sluiten. 
 • Dalux heeft oplossingen over de gehele bouwcyclus van initiatief/ontwerp tot en met exploitatie. Naast Dalux BIM Viewer, Dalux Field en Dalux Box heeft Dalux oplossingen voor prijsaanvragen (Dalux Tender), lokale integratie/uitwisseling via Dalux Box Sync en creëren gecoördineerd As Built dossier met behulp van Dalux Handover.

Meer info over Dalux

 

FPS (FPS Software)

FPS staat voor Facility Process Support en helpt bouwers om vanuit één dashboard en samen met betrokkenen grip te houden op kwaliteit, veiligheid en keuringen. Met standaardtemplates worden kwaliteitsafwijkingen, risico's of storingen in een app eenvoudig vastgelegd. Automatische terugkoppeling naar de melder en planning van opvolgacties. Voer bouwplaats- en werkplekinspecties uit met gestandaardiseerde webformulieren. Rapportagefuncties ondersteunen in het leveren van bewijslast naar auditoren en opdrachtgevers.

 • Door API diverse koppelingen mogelijk.
 • In- en exportmogelijkheden.
 • anaf elk device te gebruiken. Werk real-time samen mét je collega’s, optimaliseer het kwaliteits- en veiligheidsprocessen en verminder faalkosten.
 • Snel starten door middel van een import van bestaande structuren (eenvoudige importfunctionaliteit).
 • De app is direct inzetbaar en sluit aan op huidige bedrijfsprocessen. Hierdoor is het gemakkelijk een trial of proef te doen met de software.
 • Geschikt voor MKB bouw- en infrabedrijven, installateurs en montagebedrijven.

Meer info over FPS

 

iBinder (iBinder)

iBinder maakt het samenwerken en het (met externen) delen van informatie in bouwprojecten gemakkelijk en toegankelijk voor iedereen, voor bouwproject, inspectie en case management. De processen en werkmethoden volgen dezelfde eenvoudige en praktische structuur als die van een traditionele map, maar wordt nu snel gedeeld en bijgewerkt. Met de ingebouwde viewer kunnen alle gangbare documenten (incl. CAD- en BIM-bestanden) worden bekeken op zowel laptop als mobiele apparaten.

 • iBinder beschikt over een API waarmee een koppeling kan worden gemaakt met elk gewenst systeem.
 • Mogelijkheid voor project- en bedrijfslicenties.

Meer info over iBinder

 

Ibis Calculeren (Brink)

Brink biedt calculatiesoftware voor de bouw, infra, vastgoed en installatietechniek, met de naam Ibis Calculeren. Deze software is flexibel om volgens verschillende methode zo gedetailleerd als nodig is te calculeren, met het oog op het verminderen van faalkosten. Ibis Calculeren is geschikt voor grote en kleine aannemers in de bouw, installatie en infrasector.

 • Op basis van de modernste Microsoft-technologie.
 • Dankzij vergevorderde technieken kunnen de hoeveelheden ook door middel van 2D- en 3D-modellen worden uitgetrokken en gekoppeld worden aan een calculatie.

Meer info over Ibis Calculeren

 

Woub (Woub B.V.)

Woub helpt je om meer rust in jouw organisatie te brengen door minder faalkosten, verloren uren en gedoe. Deze projectcommunicatie app zorgt ervoor dat je alle projectinformatie op één centrale plek hebt in de cloud. Per project voeg je chats, checklists, taken, notities, documenten of een planning toe. Je kunt vaste templates aanmaken voor de werkvoorbereiding en/of opleveringen. Met de mobiele app of desktop versie heb je alle informatie bij de hand, waar je ook werkt. Exporteer met één klik een projectdossier waarmee je voldoet aan de Wet Kwaliteitsborging.

 • Cloud-based.
 • Wkb-proof
 • Koppelingen met Exact Online, AFAS, Snelstart, Exact Bouw7, Moneybird en Wefact.

Meer info over Woub

 

PCA (PCA)

Laat je planning, klantcontact en DICO-status afhandeling samenkomen. Een digitaal planbord en mobiele apps helpen je bij het inplannen van (service)werkzaamheden op locatie. De software houdt rekening met de verschillende soorten werkzaamheden, beschikbaarheid en vaardigheden van de medewerkers en de adressen waar de werkzaamheden moeten worden uitgevoerd. Met de software van PCA digitaliseer en automatiseer je je (service)planning, registratie, onderhoud en communicatie. Er is ook een waardevolle module voor het optimaliseren van routes.

 • De software is te koppelen met administratie-, CRM- en ERP-software en ook met Google- en Outlookagenda's.
 • PCA helpt kleine en grote bedrijven in de bouwbranche (reeds 30 jaar) om te digitaliseren en slim te plannen. Dankzij de innovatieve technologie kunnen gegevens gedeeld worden (in de keten) voor een betere samenwerking.

Meer info over PCA

 

Wecap XE (Van Meijel)

Met Wecap XE kunnen de meest nauwkeurige calculaties voor projecten in de bouw, infra en installatie gemaakt worden. Naast RAW en STABU coderingen kunnen ook andere vrije structuren worden toegepast, waarbij zelfs het gebruik van meerdere structuren mogelijk is. Ook het opstellen van een raming, kostprijscalculatie, werkbegroting of livecycle calculatie is eenvoudig door middel van de verschillende calculatie profielen.

 • Wecap XE is eenvoudig te integreren met excel.
 • Wecap XE biedt ondersteuning bij een groot aantal processen waarin financieel georiënteerde berekeningen moeten plaatsvinden.

Meer info over Wecap XE

 

WpCalc (Quintera Software BV)

WpCalc is een kostprijstechnisch aantrekkelijk product. WpCalc is geschikt voor éénmanszaak tot concern in de bouw-, infra-, civiel-, schilder- en installatiebranche. Het is gebruikersvriendelijke software omdat de manier van werken erg veel lijkt op de werkwijze van Word en Excel en zeer flexibel is. Het handig samenstellen van de begroting uit bestaande calculaties, moeder-begrotingen en/of activiteiten-bestanden biedt veel tijdwinst.

 • Bouwkosteninformatie zoals bijv. PAB, 2BA, Techniek Nederland, Casadata en Archidat-bestanden.
 • Sinds kort beschikt WpCalc over de module AutoCalc. Deze module introduceert, in combinatie met Bluebeam-meetstaten, een geheel nieuwe calculatiemethode die veel tijdwinst oplevert.
 • Het AutoCalc-systeem voegt intelligentie toe aan de ‘platte’ meetstaten van Bluebeam en genereert er vervolgens (semi)automatisch een nauwkeurig onderbouwde calculatie van.

Meer info over WpCalc

 

YellowQ (yelloqQ)

Realiseer overzicht, kortere doorlooptijd en een hogere first-time-fix. yellowQ is een werkbonapp voor bouwers en richt zich niet op langlopende bouwprojecten, maar heeft juist de focus op kortlopende werkbonnen. Denk aan: Nazorg, Mutatie, Service en Onderhoudswerk. Door de gebruiksvriendelijke software kan men zelf de mobiele en web app onderhouden en aanpassen naar eigen wensen.

 • Koppelingen mogelijk met o.a. AFAS, Twinfield, Exact Online en meer.
 • Service en ondersteuning tegen geringe kosten, wanneer het niet lukt om de software zelf te onderhouden.

Meer info over YellowQ

Software voor bouwbegeleiding en oplevering

Digitaal Bouwdossier

Digitaal Bouwdossier helpt je bij een efficiënt bouwproces met (veel) minder faalkosten, en je bent direct klaar voor de Wet Kwaliteitsborging. Deze alles-in-een software is zeer gebruiksvriendelijk, zodat iedereen in je organisatie er meteen mee kan werken. Medewerkers en onderaannemers hebben altijd en overal toegang tot alle documenten, tekeningen en foto's die zij nodig hebben om hun werk goed te kunnen doen. Kwaliteitsborging, reparaties en opleverpunten regel je op de bouwplaats met je smartphone of iPad. Met één druk op de knop zorg je voor de wettelijke opleverdossiers en voldoe je aan de Wkb.

 • Er zijn API-koppelingen mogelijk naar alle softwaretoepassingen.
 • Direct klaar voor de Wet kwaliteitswaarborging

Meer info over Digitaal Bouwdossier

 

Bouwportaal (Bouwportaal)

Bouwportaal is een communicatieplatform voor de bouw. Door middel van onze software kan er project informatie worden gecommuniceerd met betrokken partijen. Zo biedt de software een klanten portaal en kopersbegeleiding module (gekoppeld aan het Exact Bouw7 ERP) voor communicatie met opdrachtgevers. Er zijn ook modules (zowel stand alone als die met met een ERP koppeling kunnen worden ingezet) voor het uitvoeren van calculatie opnames, tussentijdse opnames (Wkb) en opleveringen.

 • Koppeling met ExactBouw7
 • Bouwportaal is ingericht voor optimaal gebruiksgemak en is zowel via de browser als via een speciaal voor de aannemer ontwikkelde app beschikbaar. Zo kunnen opnames en opleveringen worden uitgevoerd via een tablet app en kunnen opdrachtgevers alle belangrijke projectinformatie snel inzien via de app voor Android en Apple smartphones.

Meer info over Bouwportaal

 

DiviD (Construction Synergy)

DiviD is een app voor kwaliteitsborging in de bouwindustrie, die alle partijen betrokken in een project efficiënt met elkaar laat samenwerken. Met DiviD zijn projecttaken, foto’s, geplaatst materiaal en beschrijvingen makkelijk met het projectteam te delen. Over de status van de uitvoering en de oplevering kan op elk gewenst moment met 1 klik op de knop gerapporteerd worden. Dit kan omdat DiviD alle benodigde informatie hiervoor al tijdens de uitvoering vastlegt.

 • Diverse koppelingen mogelijk.
 • DiviD is als digitale toepassing in samenwerking met bouwbedrijven, applicateurs, kwaliteitsborgers en bouwinspecteurs ontwikkeld.
 • De app wordt al vele jaren in bouwprojecten toegepast en is in de laatste jaren voor de Wkb geoptimaliseerd.

Meer info over DiviD

 

Ed Controls (Dutchview)

Ed Controls (Dutchview) is software voor kwaliteitsborging en projectcommunicatie op de bouwplaats. Met deze makkelijk te gebruiken app leg je instructies en actiepunten digitaal vast. Die wijs je eenvoudig toe aan de verantwoordelijke persoon met foto’s, locatie en omschrijving. Met de ingebouwde bibliotheek heb je alle documenten en tekeningen altijd bij de hand. Zo bewaak je de kwaliteit en veiligheid, vanaf de start tot en met de oplevering.

 • Koppelingen mogelijk met o.a. Woningborg, HoomCTRL, DigiOffice, SAP en meer.
 • Ed Controls is gemaakt door bouwers voor bouwers. Met Ed Controls werk je plezierig en efficiënt samen met collega’s en projectpartners.
 • Ideaal ook voor de uitvoeringsfase van de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). In één oogopslag is duidelijk wat nog moet gebeuren om jouw project tot een succes te maken. Slim, snel, eenvoudig.

Meer info over Ed Controls

 

STA (STA Software)

Met de modules van STA Software worden al je opleveringen, kwaliteits- en veiligheidsopnames digitaal uitgevoerd en geregistreerd op één platform. Maak gebruik van direct toepasbare bibliotheken met 3500+ omschrijvingen van opnamepunten, kwaliteitcontroles zoals de NOM/BENG en praktijkgerichte veiligheid checklists. Elke partij krijgt een uitgebreid overzicht van de aan hen gekoppelde opnamepunten met foto’s, omschrijvingen en markeringen op de bouwtekening.

 • Koppelingen mogelijk met o.a. Woningborg WKI, Metacom, KYP Project en meer.
 • De software is praktijkgericht en gebaseerd op ruim 30 jaar bouwkundige ervaring. Gebruiksgemak en tijdsbesparing staat bij STA centraal.
 • Beschikbaar voor onder meer aannemers, bouwmanagement, dak & gevelbeplating, dakdekkers en elektra.

Meer info over STA

Waarom de Ketenstandaard Bouw en Techniek?

Sinds 1 juli 2020 is Stichting STABU gefuseerd met Stichting Ketenstandaard Bouw en Installatie en gaat de organisatie verder als Ketenstandaard Bouw en Techniek. Door deze fusie is er één sterke organisatie in de bouw- en technieksector ontstaan voor de ontwikkeling, beheer en promotie van de STABU Besteksystematiek, de ETIM Standaard en NL/SfB voor Classificatie, de DICO Standaard voor Communicatie, GS1 Standaard voor Identificatie, NL/SfB en de Fabrikantgebonden Productspecificaties. Hierdoor kan er beter en efficiënter worden ingespeeld op versnelling van de digitalisering in de hele bouwkolom.

Kijk voor meer informatie op de website van Ketenstandaard Bouw en Techniek

   
Wat is het Calculatieuitwisselingsformaat (CUF)?

Forum Systeemhuizen Bouw is bekend geworden door de ontwikkeling van standaard uitwissel formaten waardoor partners in het bouwproces informatie digitaal aan elkaar door kunnen geven. Er zijn formaten gedefinieerd voor de uitwisseling van calculaties (CUF), STABU-bestekken en CAD-tekeningen. Sinds een aantal jaren is het CUF-formaat ‘public domain’.

Kijk voor meer informatie over CUF op de website van Forum Systeemhuizen Bouw

Bekijk ook

Virtueel bouwen met BIM

Virtueel bouwen is een werkmethodiek waarbij je ervoor zorgt dat alle relevante informatie van een bouwwerk gedurende de hele levenscyclus wordt opgeslagen, gebruikt, beheerd en ondersteund door een bouwwerk informatie model (BIM).

Cyberveiligheid

Steeds meer ondernemers hebben te maken met computercriminaliteit. Dit geldt ook voor bouw- en infrabedrijven. Het hoge tempo waarop de sector digitaliseert maakt het werk makkelijker en vaak ook leuker. Deze digitalisering kent ook een keerzijde. Steeds vaker maken leden melding van computercriminaliteit. Geen reden om te stoppen met digitalisering, wel aanleiding om de digitale veiligheid in de organisatie op orde te brengen. Wij helpen daarbij.

Databescherming

We hebben een brochure ontwikkeld om de basisbeginselen van data en intellectueel eigendom in de bouw- en infrasectoren inzichtelijk te maken. In de huidige maatschappij wordt namelijk steeds meer digitaal vastgelegd, ook in de bouw- en infrasector. Al die data wordt steeds waardevoller en wil je als aannemer goed beschermen. Je wilt toch niet dat anderen er zo maar mee aan de haal gaan? Niet elke aannemer heeft hierover de expertise in huis.

DigiGo en DSGO

Samen digitaal optrekken, om je eigen bedrijf of organisatie én de hele branche slimmer en sneller te maken. Dat is de kern van digiGO, de aanpak waarmee we de Gebouwde Omgeving versneld digitaliseren.