1. Home
  2. Nieuws
  3. Noordelijke kandidaat kamerleden in debat over de noordelijke potentie

Noordelijke kandidaat-Kamerleden in debat over de noordelijke potentie

Vrijdag 17 november 2023

Elke regio telt. In Noord-Nederland staat er veel te gebeuren de komende vier jaar. Dat was de reden dat op 10 november het Noordelijke Verkiezingsdebat plaatsvond. Ook dit jaar was het doel van het debat om kandidaat-Kamerleden, noordelijke aannemers en overige werkgevers bijeen te brengen voor kennismaking en dialoog over de regionale kansen en ontwikkelingen. Het evenement, dat plaatsvond in SKILL bij #Philips Drachten, was een initiatief van VNO-MKB Noord en werd samen met Koninklijke Bouwend Nederland Regio Noord, LTO Noord, Techniek Nederland, Koninklijke Metaalunie, Evofenedex, Transport en Logistiek Nederland, FME, INretail en Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) vormgegeven.

Woningbouw belangrijke pijler

Onder de leiding van Sieger Dijkstra en Agnes Mulder werden actuele thema’s besproken. Onder meer woningbouw bleek daarbij hoog op de politieke agenda te staan. Bouwend Nederland had voor dit debat twee stellingen ingebracht. Deze richtten zich op de wildgroei aan lokale afwijkingen op de bestaande bouwnormen op bijvoorbeeld het gebied van duurzaamheid en circulariteit en op het realiseren van voldoende geld voor langdurig onderhoud van gemeentelijke infrastructuur.

Integraal beleid gewenst

Uit de discussie die hieruit volgde, bleek dat alle aanwezige kandidaat Tweede Kamerleden zich hard willen maken om bouwen weer mogelijk te maken. Belangrijk daarbij is dat we elkaar daarbij in generieke zin opzoeken. Hierbij moet er zowel aandacht zijn voor de samenwerking tussen overheid en markt en voor de wisselwerking tussen landelijke en regionale overheden. Op die manier kunnen we de belangrijke, maatschappelijke transities tot een succes maken, waar heel Nederland van profiteert.  

Yannick Bos
Adviseur markt & overheid - Regio Noord
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Woensdag 23 oktober 2024
Samen Beter Aansluiten: Terugblik op de bijeenkomst in Heerenveen

Op 15 oktober kwamen bouwers, netbeheerders en combi-organisaties uit Friesland en Flevoland samen in Heerenveen voor de bijeenkomst "Samen beter aansluiten’’. Want soepeler aangesloten worden willen we allemaal. Toch lukt dat nog niet altijd. Vandaar dat de stichting MijnAansluiting, Combi SION en Bouwend Nederland de handen nogmaals de handen ineen hebben geslagen om een ketenbrede bijeenkomst te organiseren. De bijeenkomst volgt de eerdere bijeenkomst in maart op, waarbij we een soortgelijke bijeenkomst organiseerden Groningen, Drenthe en Overijssel.

Dinsdag 22 oktober 2024
Bijeenkomst bedrijfsovername en bedrijfsbeëindiging zorgt voor goede inzichten en tips

Wat kan een bedrijfsopvolging, overname of beëindiging voor jou, je partner, gezin en medewerkers betekenen? Welke scenario's zijn er en welke rol spelen zaken zoals vertrouwen, emotie en waardebepaling in dit proces? Vragen die aan bod kwamen tijdens de bijeenkomst in de Sluisfabriek in Drachten van afdeling Friesland

Vrijdag 4 oktober 2024
JBN Ledenwervingsbijeenkomst: een middag vol inspiratie en plezier

OP 26 september vond de ledenwervingsbijeenkomst van Jong Bouwend Nederland Noord plaats, een evenement met als doel nieuwe leden te werven en om jong en oud samen te brengen. Het doel om op een laagdrempelige manier te laten zien wat JBN is en wat de waarde van een jongerennetwerk is, is zeker geslaagd!