Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Noordelijke kandidaat kamerleden in debat over de noordelijke potentie

Noordelijke kandidaat-Kamerleden in debat over de noordelijke potentie

Vrijdag 17 november 2023

Elke regio telt. In Noord-Nederland staat er veel te gebeuren de komende vier jaar. Dat was de reden dat op 10 november het Noordelijke Verkiezingsdebat plaatsvond. Ook dit jaar was het doel van het debat om kandidaat-Kamerleden, noordelijke aannemers en overige werkgevers bijeen te brengen voor kennismaking en dialoog over de regionale kansen en ontwikkelingen. Het evenement, dat plaatsvond in SKILL bij #Philips Drachten, was een initiatief van VNO-MKB Noord en werd samen met Koninklijke Bouwend Nederland Regio Noord, LTO Noord, Techniek Nederland, Koninklijke Metaalunie, Evofenedex, Transport en Logistiek Nederland, FME, INretail en Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) vormgegeven.

Woningbouw belangrijke pijler

Onder de leiding van Sieger Dijkstra en Agnes Mulder werden actuele thema’s besproken. Onder meer woningbouw bleek daarbij hoog op de politieke agenda te staan. Bouwend Nederland had voor dit debat twee stellingen ingebracht. Deze richtten zich op de wildgroei aan lokale afwijkingen op de bestaande bouwnormen op bijvoorbeeld het gebied van duurzaamheid en circulariteit en op het realiseren van voldoende geld voor langdurig onderhoud van gemeentelijke infrastructuur.

Integraal beleid gewenst

Uit de discussie die hieruit volgde, bleek dat alle aanwezige kandidaat Tweede Kamerleden zich hard willen maken om bouwen weer mogelijk te maken. Belangrijk daarbij is dat we elkaar daarbij in generieke zin opzoeken. Hierbij moet er zowel aandacht zijn voor de samenwerking tussen overheid en markt en voor de wisselwerking tussen landelijke en regionale overheden. Op die manier kunnen we de belangrijke, maatschappelijke transities tot een succes maken, waar heel Nederland van profiteert.  

Yannick Bos
Adviseur markt & overheid - Regio Noord
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 12 juli 2024
Convenant: op naar duurzamer asfalt in het Noorden

Overheden, brancheorganisaties en marktpartijen in de drie noordelijke provincies zetten samen in op duurzamer asfalt. Daarvoor hebben ze de afgelopen weken hun handtekening gezet onder een convenant. De ondertekenaars streven naar minder soorten asfalt, een duurzamere samenstelling en productie op een lagere temperatuur. Daarnaast zetten ze in op hergebruik van asfalt en verduurzaming van de drie noordelijke asfaltcentrales.

Maandag 8 juli 2024
Friesland rijdt Bouwrally door Noardeast Fryslân

Vrijdag 28 juni stond in het teken van de bouwrally voor de leden van onze afdeling Friesland. Het jaarlijkse evenement, de Bouwrally, vond dit jaar plaats in het schilderachtige landschap van Noardeast Fryslân. De deelnemers verzamelden zich om 12 uur bij Brouwerij Dockum, klaar voor een middag vol avontuur en gezelligheid.

Maandag 8 juli 2024
Toekomstbouwers Friesland maakt kennis met onze leden

Op woensdag 3 juli organiseerde Toekomstbouwers Friesland (TBF) een inspirerende bijeenkomst onder de noemer 'Kennismaking met dé Opleider voor de Bouw en Infra'. TBF, voortgekomen uit het lang geleden door Friese bouwers opgerichte VSPB, is een trots en toonaangevend opleidingsbedrijf in de Friese bouwsector.