Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Toekomstbouwers friesland maakt kennis met onze leden

Toekomstbouwers Friesland maakt kennis met onze leden

Maandag 8 juli 2024

Op woensdag 3 juli organiseerde Toekomstbouwers Friesland (TBF) een inspirerende bijeenkomst onder de noemer 'Kennismaking met dé Opleider voor de Bouw en Infra'. TBF, voortgekomen uit het lang geleden door Friese bouwers opgerichte VSPB, is een trots en toonaangevend opleidingsbedrijf in de Friese bouwsector.

Toegevoegde waarde TBF

De middag begon met een informatief programma waarin directeur Criss Roemers de aanwezige bouw- en infrabedrijven die aangesloten zijn bij Bouwend Nederland informeerde over de unieke toegevoegde waarde van Toekomstbouwers. Hij sprak onder andere over de intensieve begeleiding van leerlingen, de uitstekend uitgeruste werkplaats waar praktijkonderdelen uitgevoerd kunnen worden die niet bij het leerbedrijf zelf mogelijk zijn, en het vangnet dat TBF biedt tijdens perioden van minder werkaanbod. Hierdoor kunnen leerlingen hun opleiding voortzetten bij Toekomstbouwers in Leeuwarden. 

Voor deze bijeenkomst waren naast de directie ook medewerkers binnen bouw- of infrabedrijven uitgenodigd die te maken hebben met opleiden. Of het nu gaat om de leermeester die de leerling begeleidt, de HRM-medewerker die de bijscholing regelt, of de projectleider/uitvoerder – iedereen die betrokken is bij opleiden was welkom.

Promotie van de bouwsector

Vervolgens gaf Debbie Kwebeman een boeiende presentatie over de diverse promotieactiviteiten die Toekomstbouwers organiseert om jongeren enthousiast te maken voor de bouw en infra. Ze belichtte initiatieven zoals de knikkerbaanchallenge, Techniek Tastbaar, BouwBase, en gastlessen. Ook werd de meerwaarde van het aantrekken van andere doelgroepen, waaronder leerlingen van het praktijkonderwijs gedeeld. En werd de oproep door Debbie gedaan om stageplekken ter beschikking te stellen voor deze doelgroep.

Netwerken en ontspanning

De middag werd op ontspannen wijze afgesloten met een rondvaart in een praam door de prachtige grachten van Leeuwarden. Aansluitend konden de aanwezigen genieten van een heerlijk buffet. Dit gaf de deelnemers volop gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en ervaringen uit te wisselen.

Jolande Oechies
Verenigingsmanager Friesland
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Maandag 8 juli 2024
Friesland rijdt Bouwrally door Noardeast Fryslân

Vrijdag 28 juni stond in het teken van de bouwrally voor de leden van onze afdeling Friesland. Het jaarlijkse evenement, de Bouwrally, vond dit jaar plaats in het schilderachtige landschap van Noardeast Fryslân. De deelnemers verzamelden zich om 12 uur bij Brouwerij Dockum, klaar voor een middag vol avontuur en gezelligheid.

Maandag 1 juli 2024
Herstel van schade tot €60.000 aan woningen van start

Vanaf 1 juli start het IMG met herstel van schade tot €60.000 aan woningen. Het herstel vindt plaats zonder onderzoek naar de schadeoorzaak. Aanvragers kunnen kiezen voor herstel met een eigen aannemer of door een aannemer via het IMG. Het IMG neemt deze maand contact op met de eerste 100 aanvragers die een voorlopige keuze maakten voor herstel tot €60.000.

Dinsdag 25 juni 2024
Circulariteit centraal tijdens excursie met noordelijke bestuurders

Vrijdag 21 juni was de jaarlijkse bestuurdersexcursie voor alle bestuurders van Bouwend Nederland Regio Noord. Dit jaar bezochten we de circulaire Doorlaatpost 90 op Schiphol en was er een gezellig programma in het mooie Haarlem.