Logo Bouwend Nederland

Bleckmann Almelo schoolvoorbeeld van circulair logistiek vastgoed

Donderdag 2 mei 2024

Op 25 april bezochten de Twentse Bouw- en Infraleden het eerst aantoonbare circulaire logistiek bedrijfsgebouw van Nederland. De excursie werd afgewisseld door verschillende lezingen over de, historie, drijfveren en toekomstvisie van Bleckmann, over het verduurzamen van distributiecentra, het bouwen en realiseren van deze hal en de laatste ontwikkelingen over het inlenen van zelfstandigen zonder personeel.

Intrinsieke motivatie

Het nieuwe gebouw voor Bleckmann is onlangs opgeleverd en heeft maar liefst 57.037 M2 opslagruimte tot zijn beschikking op het industrieterrein XL Businesspark Twente. Het logistiek centrum is een gelegen nabij het Twentekanaal en een uitstekende verbinding tussen de havens van Rotterdam  en het achterland van Nederland. Dit distributiecentrum wordt met name gebruikt voor de opslag en verzenden van webshopartikelen, het zogenaamde E fulfilment. Bleckmann is zich bewust van de toenemende druk op de beschikbare ruimte, inpassing in het landschap en invulling geven aan circulair denken en doen. Mark van Onna, General Manager Real Estate, nam ons als gastheer mee in de wereld van Bleckmann. De historie van deze multinational ligt in Oldenzaal en is opgericht door Benjamin Bleckmann in 1862. Inmiddels is Bleckmann wereldwijd actief en groeit gestaag autonoom door. Mark van Onna deelde met onze leden kennis over de intrinsieke motivatie en toekomstvisie van Bleckmann ten aanzien van de thema's duurzaamheid en circulariteit. 

Aantoonbaar circulair

Esmee ten Pas, coördinator duurzaamheid bij VDR Bouwgroep vertelde enthousiast over de realisatie van dit distributiecentra en het gedachtegoed van de Nexteria formule. De filosofie is dat je beter gaat nadenken over het grondgebruik, dat je niet meer voor de eeuwigheid bouwt, einde levensduur staat centraal, de materialen worden slimmer gekozen en de natuur blijft altijd een leidraad. Na de voorlichting van Esmee werd de mogelijkheid geboden om zelf het resultaat te aanschouwen en werd toelichting gegeven over de verschillende onderdelen van het gebouw en de omgeving o.a. de losmaakbaarheid van het gebouw, terugname garanties, biodiversiteit en natuurcompensatie. 

Risico inlenen ZZP'ers

Mayra Schoolen, beleidsadviseur sociale zaken regio Oost, gaf een korte presentatie over de laatste ontwikkelingen omtrent het inlenen van zelfstandigen zonder personeel en gaf praktische handvatten hoe als je ondernemen goed bent voorbereid en risico's kunt beperken. 

Jorrit van Ommen
Verenigingsmanager Regio Oost
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Maandag 27 mei 2024
Emission-0 telt al ruim 400 emissievrije materieelstukken

Hoe mooi zou het zijn als we elektrisch materieel gaan delen zodat emissievrij werken voor iedereen betaalbaar is, dacht innovatiemanager Anne Koudstaal van Dura Vermeer. Inmiddels is deelplatform Emission-0 een feit. Hier kan je emissieloos bouw-, transportmaterieel en laadvoorzieningen uit heel Nederland huren en boeken. Met partners als Betuwewind, Ploegam en Van Oord is Dura Vermeer óók bezig om een landelijk dekkend netwerk van laadpleinen voor de bouw uit te rollen.

Vrijdag 24 mei 2024
Warmtemanifest: maak warmtenetten weer HOT

In de toekomst zal ongeveer een kwart tot dertig procent van de warmtevraag met duurzame collectieve warmtenetten worden ingevuld. Deze uitdagende stip aan de horizon kunnen we alléén bereiken, wanneer we constructief samenwerken aan dit gemeenschappelijke doel. Dat is de kernboodschap van het Warmtemanifest, dat gisteren op het Warmtenetwerk Jaarcongres werd overhandigd aan Caroline Kollau, Directeur Energiemarkt en plaatsvervangend DG Klimaat en Energie bij het ministerie van EZK. In het Warmtemanifest worden tien concrete voorstellen gedaan en een uitnodiging om deze samen met de warmtebedrijven, netbeheerders, de bouwsector en overige sectoren op te pakken.

Woensdag 22 mei 2024
Minder uren werken, meer plezier, hetzelfde salaris bij Hegeman

Wie wil dat nou niet: 36 uur per week werken en betaald krijgen voor 40. Hegeman Holding in Nijverdal stapte begin vorig jaar in overleg met de OR - en in navolging van IJsland - over op een kortere werkweek tegen hetzelfde salaris. Wat blijkt, het welzijn van de medewerkers verbeterde en het korte verzuim nam drastisch af bij een gelijkblijvende productie. Directeur Frank Hegeman vertelt hoe. "Het werkt twee kanten op: medewerkers hebben tijd om tot rust te komen en wij hebben gemotiveerd personeel."