Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Dag van de bouw 2024 bouw en infra liefhebbers massaal op de been in onze regio

Dag van de Bouw 2024: bouw- en infra liefhebbers massaal op de been in onze regio

Maandag 10 juni 2024

Op zaterdag 8 juni jongstleden opende onze bouw- en infrabedrijven de bouwplaatsen voor jong en oud. Deze 17e editie werd massaal bezocht door liefhebbers van onder andere huizen, scholen, sluizen, wegen, dijken, brandweerkazernes en monumentaal erfgoed. Op deze dag van de bouw dag werd nogmaals benadrukt dat de bouw- en infrasector in onze regio een belangrijke bijdrage levert aan grote maatschappelijke vraagstukken zoals: de energietransitie, mobiliteit, hoogwaterbescherming, gezond drinkwater en het bouwen, onderhouden en verduurzamen van woningen en utiliteitsgebouwen.

Van Heteren: Reeve sluis en fietsbrug Kampen

Als gevolg van klimaatverandering is het essentieel om onze rivieren de ruimte te geven. Kampen en de Zwolle worden nu beschermd door het Reevediep en houden het droog bij hoog water. Ons lidbedrijf Van Heteren Weg- en Waterbouw draagt bij aan de gebiedsontwikkeling van Reevedelta door het aanleggen van deze sluis. Het was dan ook een bijzondere ervaring om zelf in de sluiskolk te mogen te staan. 

Aannemersbedrijf Niehof B.V.: Nieuwbouw Aloysiusschool

Het behoud van de oude gevel was essentieel bij de nieuwbouw van de Aloysiusschool en BSO de bengels in Geesteren. Aannemersbedrijf Niehof B.V. maakt er een waar huzarenstukje van. Tijdens de open dag verzorgde Bouwmensen Almelo, speciale voor kinderen, diverse workshops met de Virtual Reality bril. 

Roelofs Groep: Oosterbeek en Glanerbrug

In Glanerbrug en Oosterbeek werkt Roelofs Groep samen met de gemeenten aan het toekomstbestendig maken van straten en rioleringen. Door klimaatverandering is het noodzakelijk om woonomgevingen gereed te maken en te beschermen tegen hittestress, verdroging en grond- en hemelwateroverlast. Het versterken van biodiversiteit maakt ook hier integraal onderdeel van uit. Tijdens de open dag waren er allerlei activiteiten georganiseerd met elektrische minigravers, simulator spelletjes, mobiele escaperoom en zelf een straatje leggen. Er was zelfs een ijskraam tegen de hitte.Prins Bouw B.V.: Natuur BelevingsCentrum Oostvaarders

Educatie en excursies in natuurgebieden zijn van groot belang voor kennisoverdracht voor de toekomstige generaties om onze natuur te behouden en te beschermen. Om dit goed te kunnen doen is Prins Bouw bezig om de huidige faciliteiten te verbeteren om een betere voorlichting en gastheerschap mogelijk te maken. Bouwmensen Nunspeet was ook actief betrokken bij het enthousiasmeren van jongeren voor de bouw- en infra. 

Hegeman Materieel en Jansman Bouw: open huis 

In Luttenberg stonden de deuren wagenwijd open voor geïnteresseerden in bouwmaterieel en liefhebbers van Burgerlijke en Utiliteitsbouw (B&U), civiele en industriële bouw. De bedrijven van Hegeman materieel en Jansman bouw zijn naast elkaar gevestigd en vallen onder de Hegeman holding. Tijdens de open dag voelde je je echt thuis en de passie om iets moois neer te zetten ook voor volgende generaties.

Nikkels bouwbedrijf B.V.: Nieuwbouw De Parabool

De Parabool ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking,  jong en oud, bij het vinden van een passende plek in de samenleving. Nikkels bouwbedrijf BV draagt hier aan bij door het bouwen van een nieuwe daglocatie en dagbesteding in Deventer. 
Dura Vermeer, Ploegam en Van Oord: dijkversterking Tiel Waardenbrug

Om Nederland te beschermen tegen hoog water wordt er momenteel gewerkt aan het versterken van bijna 20 kilometer Waaldijk tussen Tiel en Waardenburg. Bouwcombinatie Mekante Diek voert deze dijkversterking uit in opdracht van Waterschap Rivierenland. Mekante Diek is een combinatie van DuraVermeer, Ploegam en Van Oord en voert het project emissiearm uit.

Dijkhof Bouw: Nieuwbouw brandweerkazerne Twello

In Twello wordt momenteel een gloednieuwe duurzame brandweerkazerne gebouwd volgens de nul-op-de-meter principes door Dijkhof Bouw. 

Salverda Bouw: Vitens Diepenveen Boerhaar

Water uit de kraan is voor iedereen vanzelfsprekend. De vraag naar drinkwater blijft maar stijgen als gevolg van de groei van de bevolking, groei van bedrijven en klimaatverandering. Salverda bouw draagt zijn steentje bij door de realisatie van dit drukstation om een betere balans te vinden tussen de vraag en aanbod van drinkwater. Tijdens de open dag was er van alles te ontdekken over de route van drinkwater, technische installaties en de bouw van dit station.
 

Jorrit van Ommen
Verenigingsmanager Regio Oost
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Woensdag 12 juni 2024
Bouwplaatsen in Regio Oost bruisen van de enthousiaste kinderen

Wat een geweldige Onderwijsdag van de Bouw hebben we weer mogen beleven! Ruim 1500 kinderen hebben vrijdag 7 juni van heel dichtbij kennis kunnen maken met de Bouw en Infra in Regio Oost.

Maandag 10 juni 2024
HR professionals Regio Oost buigen zich over laaggeletterdheid

Voor de HR-bijeenkomst van donderdag 6 juni stond met laaggeletterdheid een zeer serieus onderwerp op de agenda. De HR-professionals bogen zich over de vraag hoe je het herkent in je bedrijf en hoe je personeel kunt helpen zich de basisvaardigheden voor lezen en schrijven eigen te maken.

Zaterdag 8 juni 2024
Ruim 73.000 bezoekers op de Dag van de Bouw

Vandaag openden 154 bouw- en infraprojecten hun bouwhekken voor de 17e editie van de Dag van de Bouw. Dit werd enthousiast ontvangen en ruim 73.000 Nederlanders maakten van deze unieke gelegenheid gebruik om een kijkje te nemen op bouwplaatsen die de rest van het jaar alleen toegankelijk zijn voor bouwers. Bezoekers werden verwelkomd bij diverse bouw- en infraprojecten en kregen uitleg over de energietransitie, nieuwbouw-, onderhouds- en verduurzamingsprojecten. De bouwsector is immers dagelijks bezig met een immense bouwopgave om ons land bereikbaar en veilig te houden en toekomstbestendig te maken.