Logo Bouwend Nederland

Excursie Bleckmann Almelo XL: eerste Twentse circulaire logistieke bedrijfshal

Dinsdag 2 april 2024

Wil je een uniek bezoek brengen aan het eerste circulaire logistiek bedrijfsgebouw in Twente en wil je kort bijgepraat worden over waar je op moet letten bij het inhuren van zzp’ers? Kom dan op 25 april naar de nieuwbouwlocatie van Bleckmann in Almelo.

Locatie

XL Businesspark
Columbus 13 14-15
7609 RM Almelo

Programma

  • 15:00 inloop
  • 15:25 opening bestuur regio Twente
  • 15:30 Mark van Onna, Bleckmann real estate
  • 15:45 Esmee ten Pas, VDR bouwgroep
  • 16:00 Excursie
  • 17:00 Mayra Schoolen, update inlenen zzp'ers
  • 17:30 Borrel

Bleckmann

Het nieuwe gebouw voor Bleckmann is een logistiek centrum met kantoren en warehouse waarin goederen en producten worden opgeslagen. Een belangrijke opdrachtgever is de webshop Amazon. Bleckmann is zich bewust van de toenemende druk op de beschikbare ruimte, inpassing in het landschap en invulling geven aan circulair denken en doen. Mark van Onna, General Manager Real Estate, legt je beknopt uit over hoe ze tot dit Circulaire Fulfillment Center zijn gekomen en neemt je mee in de toekomstige ontwikkelingen.

VDR Bouwgroep

VDR Bouwgroep heeft Bleckmann geholpen om uitstekende waarden te bereiken voor de MPG (Milieu prestatie gebouwen), MCI (Materialen Circulariteitsindex) en LI (LosmaakbaarheidsIndex). "Elk schroefje is herbruikbaar in dit gebouw." Esmee ten Pas van VDR Bouwgroep legt je in een korte presentatie uit hoe dit gerealiseerd is en hoe hun Nexteria formule werkt.

Wet DBA

Door de nieuwe wet DBA zijn opdrachtgever en zzp'er samen verantwoordelijk voor de fiscale gevolgen. Mayra Schoolen, adviseur sociale zaken, legt je uit waar je op moet letten en hoe je zelf goed kunt voorbereiden.

Aanmelden

Aanmelden kan eenvoudig door op deze link te klikken.

Jorrit van Ommen
Verenigingsmanager Regio Oost
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Woensdag 24 april 2024
Contactgroep Digitalisering kijkt naar de toekomst van de sector, maar niet door een roze bril

De opkomst bij bijeenkomst van de contactgroep Digitalisering van donderdag 18 april was opvallend hoog. Een van de dingen die in Van der Valk hotel Deventer aan de orde kwamen, was namelijk AI, en veel professionals uit de sector zijn razend nieuwsgierig naar wat deze technologie voor de sector kan betekenen.

Donderdag 18 april 2024
Zero Emissiemiddag VolkerWessels Materieel & Logistiek

We nodigen je graag uit voor een interessante middag bij VolkerWessels Materieel & Logistiek in Rijssen op dinsdag 21 mei 2024. Als regio Oost willen we je zo goed mogelijk informeren over en voorbereiden op alles omtrent zero emissie. Tijdens deze middag is er volop ruimte om ervaringen en gedachten te delen over dit onderwerp samen met ondernemers uit de regio.

Woensdag 17 april 2024
'In 2025 hebben alle fabrikanten emissieloos materieel beschikbaar'

Volvo is de eerste Europese leverancier waar zwaar elektrisch bouwmaterieel van de band rolt. Ben Möhlmann van Volvo-distributeur SMT Netherlands spreekt veel bouwbedrijven. Zo kan hij hun wensen goed vertalen naar de fabrikant. Hij houdt een pleidooi voor een subsidie voor opdrachtgevers, zodat aannemers de daadwerkelijke kosten van emissieloos werken kunnen berekenen. En opdrachtgevers: stop met boeteclausules, zoek vooral samen naar oplossingen.