Logo Bouwend Nederland

Bezoek transformatie Geertruiden ziekenhuis Deventer en jaarvergadering

Donderdag 11 april 2024

Wij nodigen je graag uit voor een excursie naar het voormalig Sint Geertruiden Ziekenhuis en de jaarvergadering bij Van der Valk in Deventer op 15 mei aanstaande. De excursielocatie wordt momenteel getransformeerd naar woningen en maakt deel uit van een gebiedsontwikkeling “Plan G” genoemd. De excursie sluiten we af met een beknopte jaarvergadering en een diner. 

Programma 

13:45           Verzamelen parkeerplaats Adelaarshorst
14:00           Rondleiding Koopmans Bouw 
15:30           Einde excursie 
15:45           Van der Valk Deventer 
16:00           Start jaarvergadering
17:30           Borrel
18:00           Diner 

 

Historie

Het voormalige Geertruiden Ziekenhuis heeft een rijk verleden. Al in 1472 vestigde het Sint Geertuiden Gasthuis zich in Deventer. Rond 1800 werd het steeds vaker een ziekenhuis genoemd. Uiteindelijk verhuist het ziekenhuis in 1940 naar een nieuw pand aan de Fesevurstraat. 

Koopmans bouw

Op het terrein bouwt ons lidbedrijf Koopmans Bouwgroep het karakteristieke Plan G. Een groen en gezond woongebied met een rijke historie, waar de komende tijd 142 nieuwbouwwoningen verrijzen en 82 woningen (appartementen en stadsvilla’s) worden gerealiseerd in het voormalige monumentale SMCD-gebouw, zie het project Geertruiden nxt.

Jaarvergadering

Het bestuur van Stedendriehoek Salland praat je graag kort bij over de laatste ontwikkelingen, stand van zaken en planning voor 2024. 

Veiligheid

Om de bouwplaats te bezoeken is het noodzakelijk om zelf veiligheidsschoenen en een bouwhelm mee te nemen. 

Aanmelden


Aanmelden en afmelden graag via deze link.

Jorrit van Ommen
Verenigingsmanager Regio Oost
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Woensdag 8 mei 2024
Bouwbedrijf Van Dillen is 300 jaar oud: 'We zien onszelf als start-up'

Bouwbedrijf Van Dillen wordt al 300 jaar van vader op zoon overgedragen. "Tot de dag van nu hebben al die generaties zich aangepast aan de eisen van de tijd. Ik denk dat we daar als onderneming ook goed in zijn. We zijn er in ieder geval continu mee bezig. We zien onszelf nog altijd als start-up." Dat is het verrassende antwoord van directeur/eigenaar Cees van Dillen op de vraag naar het onderscheidende vermogen van het sinds 1724 bestaande bouwbedrijf.

Donderdag 2 mei 2024
Bleckmann Almelo schoolvoorbeeld van circulair logistiek vastgoed

Op 25 april bezochten de Twentse Bouw- en Infraleden het eerst aantoonbare circulaire logistiek bedrijfsgebouw van Nederland. De excursie werd afgewisseld door verschillende lezingen over de, historie, drijfveren en toekomstvisie van Bleckmann, over het verduurzamen van distributiecentra, het bouwen en realiseren van deze hal en de laatste ontwikkelingen over het inlenen van zelfstandigen zonder personeel.

Maandag 29 april 2024
Bijeenkomst Veluwestreek: ‘WKB, samen goed van start’

Op dinsdagavond 12 maart heeft de afdeling Veluwestreek een mooie bijeenkomst georganiseerd. Het thema van de avond was ‘WKB, Samen goed van start’. De aftrap van deze avond werd gedaan door Casper van Busschbach met een presentatie over het publiekrechtelijke deel van de nieuwe omgevingswet en de Wkb. Aansluitend heeft Reina Uittenbogaard ons in haar presentatie meegenomen in het privaatrechtelijke deel van de wet en wat het voor ons allen inhoudt.